Adv. & Stuff

Ce aş schimba la Blogal Initiative

By | 18.06.2016 | 0 Comment

Blogal Initiative (cunoscut şi sub denumirea de “Campionatul Naţional de Blogging”) a împlinit de curând 5 ani şi a lansat o provocare pentru noi, cei care suntem bloggeri şi care am participat la diverse campanii de-a lungul şi de-a latul timpului. Dar, pentru a înţelege mai bine care-i treaba cu Blogal Initiative, pentru aceia dintre voi care mă citiţi şi care nu sunteţi bloggeri, vă las mai jos un infografic foarte simpatic:

5-ani-de-blogalinitiative

Acum, că aţi văzut care e treaba cu Blogal Initiative, pot trece cu uşurinţă la miezul “problemei”. E ca la matematică. Se dă o platformă funcţională şi se cer anumite chestii. În cazul de faţă se dă platforma Blogal şi se cere să o trecem prin filtrul propriu, astfel încât să rezulte cât mai multe idei de îmbunătăţire a acesteia. Un fel de brainstorming. Nu primim chestii anume pentru acest exerciţiu, dar primim puncte (iar cu punctele acumulate, pe Blogal Initiative putem să licităm pentru diverse chestii).

Ce aş aduce eu nou acestei platforme?
Băi, e greu să mă pronunţ. La momentul actual este singura platformă la ale cărei campanii mai particip. Am încercat mai multe de-a lungul timpului, dar niciuna nu este la fel de bine organizată şi la fel de corectă atunci când vine vorba de jurizare.

La partea de îmbunătăţiri, aş lucra mai mult pe comunitate. Există deja bun simţ în ceea ce-i priveşte pe mulţi dintre bloggerii participanţi. Există şi prietenie. Eu am cunoscut câteva persoane prin intermediul platformei şi uneori ne susţinem reciproc în online, cam atât de sinceră este legătura dintre noi. Plus faptul că îi felicit sincer pe toţi câştigătorii, chiar dacă uneori îmi doresc foarte mult anumite premii. Mă bucur pentru ei şi îi felicit. Mi-ar plăcea să se implementeze ceva pe partea de comunitate, dar să fie ceva la care putem lua parte cu toţii, indiferent dacă suntem sau nu din Bucureşti.

Uite, de exemplu, ar fi interesant un video în fiecare an când este ziua Blogal Initiative. Să trebuiască să ne filmăm 2-10 secunde spunând “La mulţi ani” şi/sau alte urări, iar cineva din echipa platformei să monteze un video interesant cu materialele strânse de noi. Ar fi o chestie win-win, pentru că ne-ar aduce şi nouă vizibilitate mai mare, dar ne-am şi “vedea” altfel, făcând ceva împreună. Pentru mine, acest “împreună” chiar are o putere mare, mai ales când vorbesc de online. Unde-s mulţi, puterea creşte! Dar numărul nu-i suficient, trebuie să fim şi uniţi 😀 Sunt deschisă provocărilor care să ne apropie, chiar dacă tastăm din colţuri diferite ale ţării.

Leave a Reply