Diverse

Ce trebuie să aibă oamenii pentru a ne atrage atenția din mulțime

By | 16.01.2019 | 3 Comments

Când privim în jur avem un filtru prin care voluntar sau nu trecem oamenii. Știm pe care-i vrem aproape și pe care nu. Știm cu cine vrem să schimbăm câteva vorbe și cu cine n-am sta la aceeași masă. Știm pe cine vrem să vedem fără haine și pe cine nu. Personal, sunt momente în care filtrul ăsta mă deranjează, adică am niște setări la mansardă de exclud din start oameni care poate sunt de nota 10. Dar, până la urmă, cumva eu l-am setat, cu trecerea anilor. Eu am decis că nu vreau în preajma mea fete care vorbesc urât și tot eu am decis că nu vreau oameni neîngrijiți. Adică e ok să stăm cu fundul pe bordură și să bem o cafea dintr-un pahar de carton, sunt un om simplu dincolo de toate detaliile care mă alcătuiesc, dar nu e ok să încetăm să ne îngrijim. De la săpun și antiperspirant până la chestii mai costisitoare. Măcar detaliile de bază ale îngrijirii personale, măcar atât. Și vocabularul e important totuși.

Dacă ar fi să se strice filtrul prin care trec oamenii, cred că cel mai ușor mi-ar fi să mă raportez la câteva detalii. Câteva… cam câte? Stai să văd.

oameni

Mă gândesc că hainele nu mă interesează, că sunt niște chestii care oricum se duc cu timpul (se deteriorează sau se demodează, ori chiar ambele). Cu riscul de a fi un pic snoabă, însă, vreau aproape întotdeauna să văd un ceas bun la mână. Am o obsesie cu ceasurile. Prietenul meu știe, prietenele mele știu și ele, s-ar putea chiar să mai fi scris eu multicele articole pe tema lor, a ceasurilor… O plăcere vinovată a mea și totodată un detaliu pe care îmi place să-l văd și la cei din jur. Știu că nu e tocmai un detaliu chiar la îndemână din punct de vedere financiar, dar e un detaliu care spune multe despre purtător, fie că e vorba de o persoană de sex feminin sau una de sex masculin.

Dincolo de ceasuri, o altă chestie în funcție de care îi observ pe cei din jurul meu este grija față de sine. Sunt genul care întoarce capul pe stradă atunci când trece pe lângă mine cineva care miroase bine. Asta face parte din categoria aia cu grija față de sine, de care menționam și-n primul paragraf. Și tot aici aș încadra și tunsoarea sau cât de îngrijit e părul. O persoană de sex feminin care are părul îngrijit e pe lista mea bună. Știu că traversăm un prezent agitat și că nici eu nu dispun prea des de timp pentru a-mi aranja părul, iar chestia asta în sine mă face să le apreciez cu atât mai mult pe acelea dintre noi care își fac timp să-și aranjeze părul. În privința bărbaților, părul curat și tunsoarea îngrijită sunt elemente cheie. Cam am o pasiune pentru tunsoarea army, cu părul cât mai scurt, doar că asta presupune și îngrijire mai atentă, adică la doar o săptămână după plecarea de la frizer deja începe să se vadă părul care crește la ceafă. E nevoie de ajustare frecventă cu un aparat de tuns sau vizite dese la frizer, în funcție de preferințe și de timpul de care dispune fiecare.

Tot din categoria îngrijire personală menționez și dantura. E importantă grija pentru dantură. E foarte importantă.

În concluzie, e vorba doar de două detalii în funcție de care aș tria oamenii din jurul meu atunci când ar fi să zic cine îmi atrage atenția și cine nu. Am și eu latura mea superficială, ca fiecare om de altfel. Astfel, cele două detalii sunt ceasurile și îngrijirea personală.

La voi cum funcționează filtrul? Ce trebuie să aibă sau cum trebuie să fie oamenii care să vă atragă atenția dintr-o mare de oameni pe care nu-i cunoașteți? Practic nu ne putem raporta la intelect, ci e vorba doar de cum îi observăm pe stradă, în jurul nostru, când nu știm nimic despre ei. Deci… cam ce ar trebui să aibă sau cum să arate?

3 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  16/01/2019

  Sa fie ingrijiti.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  16/01/2019

  pfff… greu de zis! eu ma uit in general dupa oameni atipici. adica sa fie iesiti din comun cumva. ba sa aiba o culoare mai trasnita la par, ba niste ochelari misto, ba… nu stiu. la haine nu prea ma uit. doar sa fie cine stie ce chestie deosebita.

 • Reply

  Cristina

  17/01/2019

  Dincolo de frizuri, modul cum arata barba, haine, accesorii, pentru mine cel mai important lucru la o persoana este privirea. Nu ochii. Nu ei trebuie sa fie frumosi sau de o anumita culoare. Prvirea trebuie sa fie expresiva si sa imi transmita acel ceva, care nici eu nu stiu exact ce este si de unde vine, care sa ma faca sa raman cu privirea lipita de persoana respectiva. Abia apoi ma uit la maini si alte detalii.

Leave a Reply