Ce trebuie să facă o centrală termică modernă

De la o vreme mă preocupă multe detalii ce au legătură cu locuința și sper să reușim cât de curând să facem o investiție în acest sens. Deși, la drept vorbind, e greu să ai sub 30 de ani și să-ți permiți o locuință. Unul dintre detaliile în strânsă legătură cu acest subiect, propria locuință, îl reprezintă centrala termică. Desigur, vremurile noi cer să ne adaptăm și să optăm pentru o centrală termică modernă. Dar, în fond, ce trebuie să știe să facă o centrală termică pentru a putea fi numită modernă? Aspectul e doar un detaliu infim în toată ecuația, căci centrale cu aspect plăcut și cu afișaj electronic există de mult timp, așa cum sunt centralele termice Ariston. Însă existe modele care au sub armură un adevărat sistem modern. Reducerea consumului de gaz și reducerea emisiilor de NOx și CO – aceștia sunt adevărații factori pe care trebuie să-i bifeze o centrală termică modernă. Un exemplu clar în acest sens ar fi centrala termică Ariston 24 kw, fiind o centrală în condensație, însuși categoria din care face parte garantând un consum mai mic de gaze (ceea ce, fie vorba între noi, la cât costă gazele, aspectul acesta e chiar esențial). Ariston Cares Premium promite o reducere a facturii de gaz cu până la 35%, conform prezentării de pe site-ul Berluni.ro.

centrala-termica-ariston-cares-premium-24-kw

Pe de altă parte, nici emisiile de NOx și CO nu sunt de trecut cu vederea. Ne dorim atât de mult să avem o țară ca afară, iar protejarea mediului ar trebui să fie o prioritate dacă vrem să ne îndreptăm în direcția potrivită și să respirăm un aer cât mai curat atât noi cât și generațiile care vor urma. În cele 8 luni în care am locuit în Suedia am observat că nordicii pun mare preț pe calitatea aerului și a apei, astfel că fac tot posibilul pentru a reduce poluarea. Au ajuns chiar în punctul în care distribuie pliante în cutiile poștale pentru a ne informa că renunțarea la fumat este un pas înainte în protejarea planetei :D. Deci viciul nu ar fi doar o chestie personală, ci un detaliu prin care sunt afectați și cei din jur prin prisma nivelului de calitate a aerului. Ei bine, cam așa stă treaba și cu centralele termice în condensare, fiind concepute pentru a ne adapta mai ușor viitorului pe care ni-l dorim, un viitor cu aer cât mai curat. Totodată, un viitor în care facturile la gaze să nu ne mai dea palpitații. În prezent Ariston Cares Premium pare să fie una dintre cele mai bune alegeri. Nu scriu asta din proprie experiență, ci conform analizei pieței cu privire la acest segment de produse. Am văzut totuși că nu sunt singura din blogosferă care a scris despre tehnologia cu condensare a centralelor tehnice, ceea ce e un lucru bun.

2 comments on “Ce trebuie să facă o centrală termică modernă”

  1. In primul rand iti spun eu ce Nu trebuie sa faca o centrala – nu trebuie sa faca atata zgomot cat face a mea. Nu-mi doresc sa se strice, ca nu am bani de alta momentan, dar cateodata imi vine sa o scot din perete si sa dau cu ea de pamant, atat de zgomotoasa este.

    1. Ioana Radu says:

      Auch! Nu stiu cum e, a mea este ok la partea de zgomot :D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>