Diverse

Ce trebuie sa stii despre uleiuri esentiale terapeutice

By | 10.03.2019 | 2 Comments

uleiuri esentiale terapeutice

De când am descoperit uleiurile esențiale, în general vorbind, le-am folosit în mai multe feluri. La început le alegeam exclusiv în funcție de aromă, pentru că le foloseam pentru a parfuma camera cu ele, considerându-le a fi o versiune mai ok decât alte odorizante pentru cameră. Preferatele mele erau cele cu miros de conifere și cele cu flori (ylang ylang, flori de cireș ș.a.m.d.). Ulterior am început să optez pentru uleiuri esentiale aromaterapie și în funcție de proprietățile fiecărei arome în parte, adică foloseam uleiul esențial de lavandă în perioadele în care adormeam mai greu (pentru că despre lavandă se știe că ajută cu relaxarea și somnul), uleiul esential de lămâie tot pentru relaxare, dar doar atunci când nu aveam chef de cel de lavandă, iar uleiul de portocală dulce în perioadele în care eram răcită, fiind cunoscut pentru faptul că este un antiseptic aerian lejer atunci când e folosit pentru aromaterapie. A trecut apoi o bună perioadă de timp până când am învățat mai multe despre aceste uleiuri, ba chiar să ajung să fac diferența între uleiuri esentiale terapeutice și uleiuri esentiale aromaterapie. Practic unele dintre ele se folosesc exclusiv pentru a parfuma camera/locuinta, iar altele se folosesc în diferite feluri în contact cu pielea. Totodată, foarte puține uleiuri se încadrează în ambele categorii, având multiple beneficii indiferent de modul de utilizare.

Ceea ce am învățat treptat în legătură cu modul cum se folosesc uleiurile esentiale, informație care consider că merită menționată în orice articol pe tema aceasta, constă în faptul că trebuie să fim atenți la indicațiile și modul de utilizare al fiecărui ulei esențial în parte. Adică nu orice ulei e menit să fie pus în lampa de aromaterapie și nu orice produs din categoria uleiuri esentiale terapeutice se folosește la fel. Dacă la prima parte e simplu, adică să aflăm despre un ulei dacă e pentru aromaterapie sau nu (dacă se poate pune în lampă sau nu), atunci cu cea de-a doua categorie de uleiuri esențiale e un pic mai complicat. Și aici vreau de fapt să atrag atenția, pentru că am citit și auzit multe întâmplări nefericite pe tema asta. Iată câteva aspecte importante de luat în calcul:

Citiți cu atenție indicațiile de pe ambalaj și eventual și de pe site-ul de unde comandați uleiuri esentiale terapeutice, astfel încât să știți exact dozele în care trebuie folosite. Chiar și în cazul uleiurilor bio și a altor produse terapeutice, la fel ca în cazul medicamentelor clasice, trebuie să avem grijă la doza ce poate fi administrată. Da, contează și atunci când e vorba de uz extern. Informațiile de pe ambalaj au rostul lor 😀 . Așadar uitați-vă pe ambalaj sau pe prospect și vedeți câte picături se recomandă a fi folosite și de câte ori pe zi.

Modul de administrare contează și el, informație care se găsește tot pe ambalaj. De regulă detalii suplimentare se găsesc pe site-urile producătorilor. Pentru cine cumpără uleiuri esentiale terapeutice de la N-eos.ro știu că există pe site detalii la fiecare produs în parte. De ce sunt importante detaliile privind modul de administrare? Pentru că, așa cum nu toate cremele se folosesc pe față, nici uleiurile terapeutice nu se folosesc toate la fel. Unele se masează la tâmple, altele la încheieturile mâinilor, altele în anumite zone din talpă ș.a.m.d. Orice produs are rostul lui, iar pentru a obține efectele dorite trebuie să ținem cont de cum se folosește fiecare în parte, care sunt zonele corpului pe care se aplică, ele fiind diferite în funcție de ulei sau mixul de uleiuri esentiale terapeutice.

Lista ingredientelor trebuie de asemenea citită. Persoanele care optează pentru uleiuri esentiale terapeutice caută de fapt produse naturale. Însă nu toate uleiurile au ingrediente naturale. Mai sus am ales să menționez N-eos.ro tocmai pentru că despre ei știu că au produse bio, fără parabeni și sunt realizate manual. Dacă însă alegeți să cumpărați de la alt producător și descoperiți printre ingrediente denumiri pe care nu le recunoașteți, căutați pe net informații despre ele pentru a afla dacă sunt sau nu naturale. After all, între produse cosmetice naturale și beneficiile uleiurilor esentiale e o strânsă legătură. Ingredientele contează.

În loc de concluzie aleg să vă spun că e mai important să folosim puține produse, dar bune. Chiar și atunci când e vorba de uleiuri esentiale terapeutice sau pentru aromaterapie.

Lots of hugs!

2 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  12/03/2019

  Mulțumim pentru sfaturi

 • Reply

  Bratu Gabriela

  14/03/2019

  sa stii ca am si eu pe acasa cateva uleiuri de genul, dar niciodata nu m-am gandit la ce sunt bune. nu le-am folosit nici la aromaterapie, stau aruncate prin dulap

Leave a Reply