Review produse & servicii

Ceai – Kiwi & Strawberry

By | 10.12.2016 | 0 Comment

Sunt genul acela de persoană care a îndrăgit ceaiul dintotdeauna. E o licoare delicioasă dacă ştii de unde să o cumperi. Nu e o afirmaţie de om snob, n-am zis că trebuie să fie scump, ştiind foarte bine că sunt şi ceaiuri ieftine care pot fi delicioase. Trebuie, totuşi, să ştim de unde să le cumpărăm.

O să vreau să vă scriu, în timp, despre mai multe ceaiuri delicioase pe care le-am descoperit. Dar încep cu Kiwi & Strawberry pentru că acesta este unul dintre primele ceaiuri vrac pe care mi le-am cumpărat şi care au fost ok și la gust.

Ceai - Kiwi & Strawberry

Kiwi & Strawberry m-a costat 10,50 lei şi l-am luat de la Cărtureşti din Băneasa. Cred că doar de ceai mă pot apropia de acolo. Hai, fie, şi de ciocolată. Multe alte chestii mi se par exagerat de scumpe. O ceaşcă de ceai, de exemplu, costă 50 de lei. Fără farfuriuţă. Dacă vrei şi farfuriuţa trebuie să mai dai vreo 35 de lei :)). Înţeleg că sunt din porţelan, am şi eu ceşti din porţelan, cumpărate tot la bucată, dar nu m-au costat 85 de lei. Să trecem peste…

La partea de ceaiuri, cei de la Cărtureşti chiar au preţuri bune. Şi ceaiuri foarte bune. Kiwi & Strawberry face parte din categoria “Fruit Infusion”. Nu am o categorie preferată, beau de obicei şi ceaiuri de fructe, dar şi ceaiuri din plante, sau chiar combinaţii ciudate. Dacă un ceai îmi place la gust, îl cataloghez ca fiind un ceai bun. Simple as that.

Ceaiul despre care vă scriu astăzi l-am ales după ce am stat în faţa raionului vreo 10 minute şi am mirosit vreo 20 de ceaiuri. Mă zăpăcisem deja, la câte arome grozave sunt acolo. La Cărtureştiul din mall Băneasa parcă au zidul acela cu ceaiuri. E un fel de „the wall of yummy stuff”. Şi poţi să le simţi aroma prin ambalaj. Eu cam aşa fac atunci când îmi aleg un ceai. Miros câteva şi îmi aleg preferatul. Sau preferatele, atunci când cumpăr mai multe.

Pe acesta chiar l-am nimerit bine. Kiwi & Strawberry are aromă fructată, dar acrişoară. Seamănă cu ceaiurile de vişine, afine, merişoare ori cele de fructe de pădure. Este unul dintre ceaiurile mele preferate şi, poate, singurul sortiment din care pot să beau două ceaiuri pe zi. Totodată, faptul că este un pic acrişor mă ajută şi cu greţurile de la fiere pe care le am în majoritatea dimineţilor. Pentru mine chiar e un ceai minunat.

Ceai - Kiwi & Strawberry

Ceai - Kiwi & Strawberry

Îmi plac ceaiurile de genul acesta pentru că pot să văd bucăţile de fructe şi/sau plante (în cazul ceaiurilor cu plante). Mi se par a fi cele mai „în regulă” ceaiuri.

Infuzorul cred că l-am luat din Kaufland cu vreo 5 lei. Nu-mi aduc aminte exact… Dar îmi place că e mult mai uşor să fac ceaiul astfel. Ţin infuzorul în ceaşca cu apă fierbinte vreo 5 minute (sau cât scrie pe ambalaj, că diferă timpul în funcţie de ceai), iar apoi îl scot, arunc la gunoi fructele şi/sau plantele respective şi clătesc infuzorul sub jet de apă rece. Super simplu :D.

Ceai - Kiwi & Strawberry

Ceai - Kiwi & Strawberry

Leave a Reply