Diverse

Ceai pentru suflet aveţi?

By | 12.02.2017 | 5 Comments

tea party

Când sunt tristă de obicei stau departe de laptop şi citesc. Mi se pare a fi una dintre cele mai bune activităţi pentru deconectarea de oameni şi toate chestiile care dansează frenetic pe sufletul meu. Îmi fac adesea şi nişte poţiune magică. Apă fierbinte pe care o răstorn în valuri, precum cele ale mărilor şi oceanelor, peste infuzorul cu minuni atent combinate. Câteodată, cu precădere în anotimpurile în care răceala şi gripa sunt la ordinea zilei, storc şi puţină lămâie în ochii ceaiului, să amestec astfel antioxidanţii din plante cu vitamina C. Nu m-oi calma după câteva înghiţituri şi câteva pagini citite, însă măcar corpul să-l ajut să fie mai puternic atunci când sufletul nu poate.

Licorile preferate sunt ceaiul verde şi ceaiul de mentă. Pe primul îl consum de obicei în prima parte a zilei. Ceaiul verde consumat dimineaţa pe stomacul gol are efecte cu atât mai benefice pentru organism decât în orice alt moment al zilei. Îl prefer în locul cafelei – pe care n-o pot consuma din cauza unor probleme cu fierea. Totuşi, ceaiul verde simplu nu e tocmai pe placul meu. Îmi place că la LivadaCuCeai găsesc multe combinaţii delicioase. Dulci, amărui, acrişoare, aromate – o multitudine de arome care se găsesc sub multe denumiri frumoase. Am scris în trecut pe blog un review despre 5 sortimente de ceai pe care le-am încercat de la Livada Cu Ceai, iar două dintre ele erau ceaiuri verzi, mai exact sortimentele Endless Valley şi Wild Cherry. V-am zis că au nume delicioase 😀 .

Tot din desaga cu ceaiuri verzi o să vreau să încerc şi Prickly Pear (lemongrass, bucăţi de fruct chumbo de cactus, flori de portocal, coajă de lămâie), Gunpowder cu căpşuni, Yellow Time (bucăţi de lămâie, pepene galben, boboci galbeni de trandafir) şi Maracuja Caramel (bucăţi de caramel, fructe de cola, iasomie, frunze de bambus, verbena, lemongrass, lămâie, caise şi flori de portocal).

ceai verde livada cu ceai

Un al doilea sortiment de ceai pe care-l consum cu drag este ceaiul de mentă. Aici am găsit şi câteva informaţii interesante despre el şi admit că pe unele dintre ele chiar nu le ştiam.

Când am o zi mai grea şi-mi pregătesc ceaiul… în vreme ce torn apa fierbinte în cană, peste infuzor, mă gândesc să le scriu o dată celor de la Livada cu Ceai şi să-i întreb “Nu vă supăraţi, dar ceai pentru suflet aveţi?”. Ridic ceaşca generoasă şi mă îndrept cu ea către carte, unde încerc pe cât de mult posibil să mă desprind de lumea asta în care trăim…

5 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  12/02/2017

  Ce e bun pentru corp, e bun si pentru suflet, nu? Zic si eu. Eu am descoperit ceaiul verde acum vreun an de zile. Mi-a fost recomandat pentru niste probleme medicale si la inceput nu mi-a placut. Cumparam ceai verde simplu si nu intra deloc. Apoi am descorit niste sortimente in amestec cu lamaie si iasomie. De atunci am inceput sa il iubesc.

  • Reply

   Ioana Radu

   12/02/2017

   Te inteleg perfect. Ceaiul verde simplu nu imi place nici mie.

 • Reply

  plug raclor

  14/02/2017

  Ceaiul de tei este preferatul meu, plus ca are efect asupra linistii sufletului!

 • Reply

  Delia

  14/02/2017

  Ce frumos, ”ceai pentru suflet”!!
  Si mie imi place foarte mult ceaiul de menta, parca ma linisteste.

  • Reply

   Ioana Radu

   14/02/2017

   Multumesc, Delia! :*

Leave a Reply