Adv. & Stuff

Ceaiul negru devine din ce în ce mai popular

By | 05.02.2016 | 4 Comments

Multă vreme nu am înţeles care e treaba cu ceaiul negru. Ulterior am aflat de ce îl preferă din ce în ce mai multe persoane. Însă, atenţie, vorbesc de ceaiul negru cumpărat vrac, nu dubioşeniile din pliculeţele pe care le găsim adesea în supermarketuri. Cele mai interesante sortimente le-am găsit pe site-ul ArtaCeaiului.ro. Tot ei sunt cei care au ceai negru la un preţ foarte bun. Şi nu e publicitate pe ochi frumoşi, pentru că am cumpărat ceaiuri şi din alte părţi iar preţurile erau de 3 ori mai mari. Calitatea fiind aceeaşi. Apreciez totodată şi gama largă de produse. Chiar am de unde alege. Dar să revin la ceaiul negru…

În primul rând sunt oamenii care renunţă la cafea (sau care consumă prea multă şi îşi doresc reducerea cantităţii acesteia). Ceaiul negru este arhicunoscut pentru efectele asemănătoare cu cele ale cafelei. Iar românii, să recunoaştem, sunt printre cei mai mari iubitori de cafea. De aceea mulţi aleg să consume ceai negru atunci când vor să facă schimbări în ceea ce priveşte sănătatea. Nu spun faptul că e rea cafeaua, ci ideea de a nu consuma în cantităţi mari această licoare a dimineţii. Căci sunt persoane care beau 3, 4 sau chiar 5 cafele pe zi. Unii dintre aceştia aleg să înlocuiască jumătate din cantitatea respectivă cu ceai negru.

În al doilea rând sunt oamenii ca mine. Adică noi, cei care nu consumăm deloc cafea. Dar ajungem la un anumit punct din viaţă în care începe să devină complicat să ne urnim din loc dimineaţa. Dar dacă tot n-am băut cafea 25 de ani, de ce am face-o acum? Obişnuiţi cu acest stil de viaţă, optăm mai degrabă pentru ceai, fie el verde sau negru indian.

Beneficiile ceaiului negru sunt multiple. Nu e vorba numai despre transformarea acestuia într-o licoare care să ţină locul cafelei. Ceaiul negru protejează organismul de diverse boli cardiovasculare, scade colesterolul şi ajută chiar şi la reglarea greutăţii corporale (aşadar e indicat în perioadele în care ţinem regim). De ţinut minte, însă, e şi faptul că nu trebuie consumat seara, daoarece conţine cafeină şi s-ar putea să bombăniţi că nu vă ia somnul :D. Beneficiile ceaiului negru nu sunt doar acestea, el ajutând şi la buna funcţionare a digestiei şi protejarea danturii.

Preţurile la ceaiul negru sunt ok dacă ştiţi de unde să-l cumpăraţi. Eu v-am propus mai sus site-ul ArtaCeaiului.ro. Dacă vreţi să mă ascultaţi, e în beneficiul buzunarului vostru 😉

ceai negru cu arome

4 Comments

Leave a Reply