Fie că le folosim pentru a proteja smartphone-urile, fie pentru că sunt practice sau efectiv suntem nevoiți, accesoriile sunt genul de produse care se caută. Motivele sunt ușor de înțeles, în funcție de fiecare tip de accesoriu în parte.
Folii de protecție
Le folosim pentru a proteja ecranul smartphone-ului, așa cum le spune și numele – “de protecție”. Pentru că de cele mai multe ori înlocuirea display-ului gadget-ului este mult mai costisitoare decât înlocuirea foliei. Este principalul motiv pentru care majoritatea dintre noi cumpărăm folii de protecție.
Apoi mai sunt cei cărora le place aspectul mat, anti urme, care poate fi obținut cu folia mată. Și, desigur, mai sunt și foliile care nu le permit celor din jurul nostru să distingă nimic pe ecranul smartphone-ului nostru, pentru că foliile respective fac ecranul să pară negru dacă e privit din alt unghi față de cel frontal.
Căști bluetooth
Sunt folosite pentru a ne deconecta din când în când de ceea ce se întâmplă în jurul nostru, chit că suntem la rând la firma de curierat sau în metrou. Pentru muzică, podcast-uri sau chiar convorbiri telefonice.
Pe de altă parte, un alt motiv pentru care se cumpără casti bluetooth este acela că legea impune utilizarea funcției “hands free” atunci când suntem la volan. Deci dacă n-avem o mașină care să ne permită să preluăm apelurile direct din meniul ei, în mod clar e nevoie de niște căști bluetooth.

Suport auto telefon
Tot din zona aceasta auto sunt și suporturile pentru telefon. Există o mulțime de feluri de suport auto telefon pe piață, de la cele clasice care se prind cu ventuză de parbriz și cele care se prind de grila de ventilație, până la cele mai noi care sunt mici sub forma unui magnet sau care au funcție de încărcare wireless.
Ele sunt utile din nouă motive: pentru că permit preluarea apelurilor (pe speaker) și pentru că ne ajută să urmărim ruta atunci când utilizăm GPS-ul smartphone-ului.
Husă de protecție
La fel ca în cazul foliilor de protecție, rolul principal al huselor este acela de a proteja device-ul de zgârieturi și loviri. Există atât simple (doar pentru partea din spate sau doar pentru lateralele smartphone-ului), cât și full (tip cărticică, cum i se mai spune, protejând față-verso).
Există însă și persoane care folosesc husa doar pentru că e cool, pentru că pot folosi modele colorate, cu poze, scris sau chiar cu sclipici. Eu, de exemplu, am vreo 10 huse cumpărate în decurs de vreun an de când mi-am schimbat telefonul. 😀
Iată că accesoriile pentru smartphone-uri nu sunt doar practice și necesare, ci sunt și un trend.
Cheers!