Women's World

Cele mai ușoare moduri de a scoate din anonimat o ținută

By | 17.09.2018 | 1 Comment

Am o mulțime de zile în care îmi dau seama că e mai important ceea ce am de făcut decât modul în care mă îmbrac, așa că ies din casă cu viteză și merg în pas grăbit dintr-o parte în alta pentru a rezolva toate task-urile propuse. Însă mă surprind uneori în geamurile unor clădiri și nu sunt mulțumită de cum arăt, de faptul că nu am alocat mai mult timp modului în care am ieșit din casă. Îmi spun adesea că sunt un fel de boschetar, că trag pe mine prima pereche de jeans pe care o văd când deschid șifonierul și un tricou, orice tricou. Noroc că uneori dorm cu ceasul la mână, că fără detaliul acesta chiar aș fi adunată din pom. Ei bine, cu timpul am realizat că sunt câteva chestii aparent banale, dar care au puteri magice când e vorba de salvarea ținutelor, fie ele ținute casual, de zi cu zi. Și m-am gândit să scriu materialul de azi pentru acelea dintre voi care sunteți la fel de grăbite ca mine și care nu aveți prea des timpul necesar pentru a fi “stylish” (ori nu e în topul priorităților de zi cu zi).

Iată cele mai ușoare moduri de a scoate din anonimat o ținută simplă:

• ochelarii de soare ne salvează orice ținută
Nu e nevoie să avem o colecție de ochelari de soare, ci e suficient să avem măcar două perechi – unii casual și unii glam/eleganți. Îi putem ține pe hol, pe o poliță a cuierului sau în sertarul vreunui dulăpior, astfel încât să înșfăcăm repede o pereche ori de câte ori ieșim din casă. Ochelarii de soare au avantajul de a schimba mult o ținută, dând un aer mai puternic, mai încrezător, mai cool. Cei glam pot fi purtați aproape cu orice tip de outfit. Yup, inclusiv cu ținutele sport. Trening bej, roz sau bleumarin + încălțăminte sport + ochelari de soare glamorous = ținută sport cu un detaliu glam și feminin. Pe de altă parte, ochelarii de soare casual pot fi purtați cu brio în mai multe anotimpuri. De exemplu sunt alegerea potrivită pentru iernile în care albul strălucitor al zăpezii ne deranjează la ochi. Ei merg bine practic în orice anotimp, cu excepția zilelor de toamnă, că nu văd de ce am purta ochelari de soare când plouă 😀 .

ochelari de soare

• geanta poate da tonul unui outfit
Eu am o geantă elegantă din piele ecologică albă și un rucsac din denim. Le port prin rotație și am observat cât de mult contează ele în raport cu ținutele, cu atât mai mult cu cât stilul meu este cât de cât constant pe tot parcursul anului. Blugi cu bluză simplă și cu ghiozdan = ținută complet lejeră. Dar aceeași pereche de blugi și aceeași bluză simplă, dacă le port împreună cu geanta… arată complet diferit. I kinda feel like a lady. Pare că petrec mai mult timp în fața oglinzii, pare întreaga ținută mai îngrijită, mai calculată, mai stylish. Și totul doar datorită unei genți. Așa am ajuns la concluzia că geanta poate da tonul unui outfit. Și nici măcar nu e nevoie să avem șifonierul plin de astfel de produse, ci e suficientă o geantă sau două care să se potrivească mai multor stiluri vestimentare.

genti de dama

• ceasul, accesoriul de nădejde
Aproape zi de zi, de ani buni deja, ceasul este accesoriul meu de nădejde. Avantajul ceasurilor în general este că au puterea de a da o notă aparte oricărei ținute. Eu port ceas inclusiv la nunți, la rochii lungi sau alte tipuri de ținute elegante. Nu-s genul cu brățări, ci prefer un ceas elegant atunci când dresscode-ul impune o ținută în același ton. Atunci când uit ochelarii de soare acasă și când n-am timp să transfer toate lucrurile din ghiozdan în geanta elegantă, ceasul este cel pe care mă bazez că o să scoată din anonimat outfit-ul meu. Oricât de banal aș fi îmbrăcată, dacă am la mână un ceas de la un brand bun eu consider că m-am cam scos din punct de vedere al imaginii. Ceasul dă o notă elegantă, clasică. El chiar este accesoriul de nădejde.

ceasuri de dama

Dacă sunteți la fel de grăbite ca mine atunci când plecați de acasă și nu vă place să pierdeți timp prețios stând în fața oglinzii mai mult decât trebuie, folosiți-vă cu încredere de unul, două sau chiar de toate aceste trei moduri de a scoate din anonimat o ținută. Toate sunt ușoare și la îndemână 😀 . Lucky us! Totodată… spor la rezolvat în timp util toate obiectivele pe care vi le-ați propus!

One Comments

  • Reply

    Cristina Dragomir

    17/09/2018

    Eu nu prea investesc in ochelari de soare. Am o singura pereche, dar buna. La genti stau mai bine. Aici am cateva modele chiar dragute pe care le alterne in functie de ce imbrac si unde merg. La ceasuri am o problema pentru ca imi plac cel mai mult cele metalice si nu prea le pot purta pentru ca am alergie la metale si imi ies bubite. In acelasi scop, al scoaterii din anonimat al unei tinute, eu mai folosesc si accesoriile pentru par.

Leave a Reply