Diverse

Combine frigorifice sau frigidere cu două uși?

By | 06.05.2018 | 5 Comments

Când în sfârșit reușești să-ți iei un apartament (sau orice alt tip de locuință), inevitabil apar o mulțime de întrebări. Luăm aragaz clasic sau electric? Având în vedere că ne-am obișnuit din Suedia cu cele electrice, care par și mai sigure prin faptul că nu există posibilitatea scurgerii de gaz… s-ar putea ca aici să fim deja de acord în privința alegerii. Și cuptoarele electrice sunt mult mai grozave ♥. Apoi… Gresie sau parchet? Canapea cu fotolii sau doar o canapea maaaare de tot? Cadă sau cabină de duș? Combine frigorifice sau frigidere cu două uși? This one is tricky… Așa că am ales să-i acord o întreagă postare pe blog.

Combine frigorifice sau frigidere cu două uși?

Diferența cea mai evidentă dintre o combină frigorifică și un frigider cu două uși este dată de dimensiunea congelatorului. Combina frigorifică are spațiul mult mai generos pentru produsele congelate, fiind organizată de obicei cu niște sertare din plastic. Pe de altă parte, frigiderul cu două uși este dotat cu un congelator mult mai mic, fiind practic două spații cu un grătar despărțitor la mijloc.

Sunt familii care au nevoie de un congelator generos, fiind în mare parte vorba de familiile numeroase. Dacă o gospodină vrea să congeleze câteva vinete coapte, un tort de înghețată, niște mărar tocat, un pic de carne de porc și ceva carne de pui… s-ar putea ca acel congelator al unui frigider cu două uși să fie potrivit doar pentru atât. Ori, când vorbim de familii numeroase, nu ne putem rezuma doar la un pic de carne de porc și câteva vinete coapte, astfel că o combină frigorifică ar fi o soluție mult mai bună.

Pe de altă parte, eu și prietenul meu suntem doar doi. Și parcă tot pentru combină frigorifică aș opta, că-mi place mult mai mult ideea de a avea congelatorul cu sertare și de a-mi ține eu vinetele, mix-ul de legume, punga cu broccoli, înghețata… de a-mi ține toate astea separat de carnea de pui, de mușchiulețul de porc și de șunca afumată. Sunt “un pic” obsedată de organizare și chiar n-aș vrea să amestec legumele cu carnea. Și-mi plac sertarele 😀 .

Cu alte cuvinte, cred că nu e vorba doar de cât de numeroasă este o familie atunci când încercăm să ne hotărâm între combine frigorifice și frigidere cu două uși. Cred că e vorba și de preferințele personale, de fixurile pe care le avem (așa cum sunt eu cu organizarea), dar poate și de consumul de energie și, desigur, de preț.

Tu ce alegi dintre cele două? Combina frigorifică sau frigiderul cu două uși?

5 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  10/05/2018

  Si noi am intors problema pe toate partile acum 2 ani, cand a trebuit da facem o achizitie in domeniul aparatelor frigorifice si, in final, a primat avantajul congelatorului mai spatios al combinei frigorifice. Nu aveam bani sau spatiu sa cumparam si lada frigorifica, dar am luat decizia corecta, zic eu. Nu ducem lipsa de spatiu si consuma si putin combina noastra frigorifica.

 • Reply

  Lamiita Petre

  12/05/2018

  Eu optez pentru combina frigorfica, unul dintre sertare anul acesta va fi destinat doar visinelor si un sfert din el cireselor. Tare am suferit de dorul lor iarna asta, iar compotul sau dulceata nu m-au satisfacut. Si ma mai gandesc eu cam ce pofta s-ar putea sa mai am la iarna 😀

  • Reply

   Ioana Radu

   16/05/2018

   Te înțeleg perfect, pentru căși eu sunt pofticioasă de fel ^_^.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  22/05/2018

  combina, clar! am atatea chestii in congelator, ca s-ar putea porni un razboi si eu as supravietui vreo luna cu chestiile de acolo!

  • Reply

   Ioana Radu

   24/05/2018

   Cred ca nici eu nu-s departe de tine :)).

Leave a Reply