Diverse

Consider că mâncarea sănătoasă este şi delicioasă :D

By | 18.04.2017 | 5 Comments

Cam peste tot pe unde mă duc mi se spune “vai, dar ce slabă eşti, hai să îţi pun ceva să mănânci”. Şi cam tot la fel de des afirm că nu e nevoie, că eu chiar mănânc. Evident, urmează o sprânceană ridicată, pe ideea că afirmaţia “eu mănânc” şi greutatea mea nu par să fie pe aceeaşi lungime de undă. Ei, aşa-s oamenii, le place să tragă concluzii pripite, fără să se gândească vreo clipă că e o chestie medicală la mijloc. Şi cam tot din acest motiv trebuie să ţin regim. Desigur că mi-e poftă când văd o friptură de viţel la cuptor cu usturoi. Însă îmi amintesc apoi cât zac dacă îndrăznesc să mănânc chiar şi o jumătate de porţie. Eu şi carnea în general nu suntem pe aceeaşi lungime de undă. Nici usturoiul nu-mi face bine. Din acest motiv am început să consum produse din soia. Iar când spun că eu consum produse din soia, păi chiar consum. Şi sunt de părere că sunt chiar gustoase atunci când sunt preparate cum trebuie. Think about that. Chestia asta e valabilă pentru orice aliment. Dacă prepari cum trebuie, iese yummy. Dacă nu prepari cum trebuie, nu iese deloc ok. Fair enough, right?

Tot din tolba cu bunătăţi scot şi fructele confiate, nucile şi diferite tipuri de alune. Cumpăr iaurt simplu şi îl combin cu ce vrea sufletul meu. Azi cu fructe confiate, mâine cu fructe proaspete şi nuci, poimâine cu fulgi crocanţi de porumb… dar mixul de iaurt cu fructe confiate şi nuci mi se pare cel mai gustos dintre toate. La Sanovita găsesc foarte multe astfel de produse pe care le combin cu iaurt. Admit, fructele confiate le mai mănânc şi goale, când mă uit la meci ori pur şi simplu ca desert. Mi se par a fi “un dulce” mai sănătos, comparativ cu tot felul de prostii pe care obişnuiam să le consum înainte (chipsuri, biscuiţi în ciocolată, napolitane, chipsuri, chipsuri…).

fructe deshidratate si nuci

Sunt unii oameni care, atunci când aud de mâncare sănătoasă, intră direct pe avarie. Însă li s-ar părea gustoasă o mâncare de legume preparată de mine sau o salată de năut cu avocado, lămâie, piper şi brânză feta. Prima oară când am auzit de salata asta mi s-a părut chiar o combinaţie ciudată şi consideram că năutul e o mâncare pentru săraci :)). Dar după ce am gustat-o… ♥. După ce am gustat-o am ştiut că o voi prepara de atât de multe ori încât o să pierd numărătoarea.

Mai dă şi tu o şansă combinaţiilor sănătoase de alimente şi o să fii surprins! Chestiile banale nu-mi plac nici mie, nu mă văd mâncând morcovi cruzi sau fructe simple. Dar când combin alimentele sănătoase într-un mod cât mai interesant descopăr că pot fi chiar gustoase. Încearcă şi tu! 😀

fructe confiate

5 Comments

 • Reply

  Teodora

  18/04/2017

  Hahahahaha! Recunosc atat de bine insistenta cu care oamenii vor sa te hraneasca si impresia ca nu ai mai mancat din paleozoic :))) Eu mananc carne cam o data pe saptamana (daca nu chiar la 2-3 saptamani) si imi este foarte bine asa. Dar nici nu am substituit-o cu soia, ca nu imi place deloc.
  Ah da, si mi se pare total stupida consideratia ca mancarea sanatoasa nu e gustoasa. Orice mancare poate sa nu fie gustoasa, in masura in care nu te preocupi deloc de acest aspect sau mai rau, iti bati joc.

  • Reply

   Ioana Radu

   20/04/2017

   True story! 😀

 • Reply

  Cristina Dragomir

  18/04/2017

  delicioasa e putin spus, Ioana. Tie simt ca pot sa-ti spun. Citesc bloguri la ora asta savurand o felie de cozonac si, cu toate ca e foarte bun, in secunda in care am zarit caisele astea uscate si mi-am amintit senzatia pe care papilele gustative o incearca in contact cu ele, am simtit ca as da jumatate de cozonac pe o jumatate de punga cu caise. Facem afacerea?

  • Reply

   Ioana Radu

   21/04/2017

   Facem, facem, ca oricum am mereu caise uscate. Sunt printre preferatele mele cand vine vorba de chestii dulci ♥

 • Reply

  Lamiita Petre

  28/04/2017

  Cel mai tare ma enerveaza ca nu pot iesi din “tiparul traditiei” si asta datorita faptului ca nu sunt eu responsabila cu aprovizionarea si cu bucataria (din motive de neputinta, cica). Nu avem o educatie alimentara buna. Eu daca as locui singura, cred ca as muri de foame, dar locuind cu mama mea, cred ca voi muri de satula. 😀

Leave a Reply