Diverse

Construiești un cămin pentru tine sau pentru voi?

By | 20.04.2019 | 0 Comment

Construiești un cămin pentru tine sau pentru voi?

Cred că în majoritatea cazurilor unul dintre parteneri întotdeauna trage mai tare. Unul vrea mai mult, se agită mai mult, se obosește mai mult, se implică mai mult. Dacă e să mă întrebați pe mine, iubirea nu e cea care se simte, ci aceea care se vede. În aceeași măsură, oricât de mult militez pentru a le arăta celor dragi, prin fapte, că îi iubim, cred că trebuie să rămânem cumva ancorați în realitate și să construim cămine pentru fiecare dintre noi. În fond, nu există niciun fel de garanție că fiecare cuplu va rămâne în același loc pentru eternitate. E sănătos să înțelegem fiecare variabilă a vieții și să nu ne agățăm de nimic de parcă ne-ar aparține sau, mai rău, de parcă ne-ar datora viața lor. Nu există așa ceva. Cine stă alături de noi stă, în cazurile fericite, pentru că sentimentele noastre se împletesc cu ale lor.

Tu construiești un cămin pentru tine sau pentru voi? Tragi tare să aveți ceva concret împreună? Te implici să fie toate listele de cumpărături complete, să înceapă fiecare proces în parte, să se deruleze totul ca la carte? Sunt lucruri și acțiuni care ar trebui să aducă bucurie și fiecare zi să reprezinte un pas înainte către căminul pe care vi-l doriți. Uneori, desigur, lucrurile astea pot deveni o corvoadă. Pentru că nu există doi oameni cu opinii identice pe lumea asta, pot apărea discuții pentru mobilierul de bucătărie sau mobilierul de baie, prețul aparatului de aer condiționat, culoarea ușilor, modelul gresiei de la romstal.ro sau altă firmă, înălțimea la care să fie montate dulapurile din bucătărie, cuierul sau orice alt suport. În funcție de fiecare om în parte, reacțiile pot fi sub formă de cuvinte nepotrivite și delăsare… sau, la polul opus, constructiv vorbind, dorința de a termina cât mai repede și de a lăsa diferențele de opinie pe locul doi. În fond, cu trecerea timpului, nu contează decât ca lucrurile să fie gata, să fie făcute o dată și bine.

Și vine o vreme în care eternitatea aia împreună ajunge într-o intersecție și se bifurcă. Sau se împarte la 3, ceea ce e cu atât mai trist. Oricare ar fi motivele. Astfel, căminul construit pentru voi devine căminul unuia singur, iar celălalt o ia de la capăt.

Cumva, într-o lume ideală, fiecare dintre noi își permite o locuință și o face după bunul plac și în funcție de propria capacitate a cutiei de viteze. Căminul în doi e supraevaluat, pe când căminul fiecărei persoane în parte e ceva ce îi aparține cu certitudine și în care poate investi mult timp, stres și nervi, căci niciodată investițiile nu vor fi în zadar.

Cred că o parte din mine abia așteaptă să-și ia propria locuință. S-o știu a mea, să-mi aparțină indiferent de drumul pe care merg în viață. Să investesc în visele mele mai mult decât în visele altora. Să mă implic mai mult pentru mine.

Nu știu dacă lucrurile astea sunt genul care vin cu vârsta, așa cum nu-mi explic multe alte aspecte ale vieții. Dar, în aceeași măsură, știu că e deplasat să apară discuții de la culoarea unor uși sau aparatul de aer condiționat, că pân’ la urmă de ce contează dacă e aer conditionat de la romstal sau de la altă firmă? Astea sunt probleme în viață? Serios?

Opriți planeta. Vreau să…

Leave a Reply