Diverse

Cred că tocmai am găsit clinica potrivită pentru aparat dentar

By | 25.01.2016 | 13 Comments

În încercarea de a găsi clinica potrivită pentru a-mi pune aparat dentar, am găsit Ivory Dentfix. Îmi doream, în primul rând, să fie o clinică din Bucureşti. Pentru că, dacă fac o astfel de investiţie pe o durată aşa de mare de timp (2-3 ani), îmi doresc să fie o investiţie cu cap. Să nu privesc în urmă şi să-mi pară rău că n-am ales de la început o clinică din Bucureşti. Să nu privesc cu teamă micile intervenţii lunare asupra aparatului şi, mai ales, să merg cu drag.

Vizita la stomatolog pentru mine este mai complicată decât pentru alţi pacienţi. Mi-e rău de la mirosul de spital şi mirosul de stomatologie. Mi se face greaţă, astfel încât merg la control, mă aşez pe scaun, medicul mă vede galbenă la faţă şi îmi spună că, pentru binele meu, mai bine reprogramăm. Nici el şi nici eu nu dorim să am vreo experienţă neplăcută. De aceea pentru mine e foarte important să găsesc clinica potrivită la care să apelez atunci când îmi voi pune aparat dentar. Avantajul clinicii Ivory din Bucureşti (pentru mine) este faptul că nu miroase a stomatologie. Şi are design-ul interior atât de colorat şi de prietenos încât, dacă îţi e frică, te înveseleşti imediat 😀

clinica stomatologica bucuresti ivory

Site-ul clinicii Ivory Dentfix are inclusiv blog, secţiune cu foarte multe informaţii din domeniul stomatologic, de la stomatită până la diferenţe şi preţuri în ceea ce priveşte aparatele dentare. Este una dintre puţinele clinici din capitală care nu te jupoaie de bani când vine vorba de aparat dentar. Cel metalic are un preţ accesibil, de aproximativ 2.000 de lei per arcadă, dar nici cel cu ceramică nu e departe de acesta. Până acum credeam că cel metalic este singurul pe care mi-l voi putea permite. Tocmai am aflat că s-ar putea să mă întind la unul din ceramică 😀

Unii nu ştiu cum e cu aparatele dentare. Ideea este că avem nevoie de ele nu pentru că ne-ar fi fost frică să ne scoatem dinţii de lapte la timp, ci pentru că nu s-au sincronizat când au crescut, astfel încât au rămas spaţii mici pentru dinţi un pic mai măricei. De aceea s-au împins unul pe altul, în aşa fel încât să aibă loc toţi. Problema la mine este că sunt dinţoasă :)). Ca să încapă toţi dinţii în poziţie dreaptă… trebuie să scot doi (sau să fac stripping / reducere interproximală). Altfel n-au loc. Exact ce spuneam la începutul acestui paragraf. Dinţişorii mei au crescut mai zdraveni şi mai voinici decât se aştepta maxilarul, astfel încât s-au înghesuit. Ca la party :)). Şi sunt în căutarea unei clinici unde să merg cu drag vreme de doi-trei ani, cât durează tratamentul ortodontic la mine. Cred că tocmai am găsit-o.

13 Comments

 • Reply

  cristina dragomir

  25/01/2016

  Ai dreptate, atmosfera din cadrul clinicii conteaza enorm. Si la clinica la care merg eu(eu am scapat de implant pentru moment; ma aleg cu coronita pe pivot) nu miroase a “dentist”, au un acvariu mare si frumos, e foarte fain.

 • Reply

  Nicu

  26/01/2016

  Urăsc cabinetele de stomatologie, deşi merg regulat acolo. Mi-ar place, cred, să merg la o astfel de clinică. Să fie frumos aranjată, să aibă aparatură performantă, şi mai ales să aibă medic cu experienţă în stomatologie.

 • Reply

  Richard

  05/02/2016

  Dinti mari si maxilar mic – este o problema genetica, dintii vin de la un parinte si maxilarul de la celalalt parinte… Este amuzant cumva ca in vechime era moda sa verifici viitoarea sotie la dinti (ca si pe cai), insa probabil ca stiau ei ceva din folclor…

  • Reply

   Ioana Radu

   06/02/2016

   N-am stiut asta. De fapt, singurul lucru pe care mi-l doresc e sa-mi pun aparatul si sa scap de problema, evident 😀

 • Reply

  Ioana

  13/06/2016

  Pretul este unul foarte bun, conteaza si acest lucru pentru oameni atunci cand cauta un cabinet stomatologic.

 • Reply

  Claudia

  14/12/2016

  Sunt foarte multe cabinete stomatologice in ziua de azi iar oamenii le aleg si in functie de cat sunt de aproape de casa.

 • Reply

  Bogdan

  07/02/2017

  I-am pus si eu aparat dentar fiului meu in varsta de 9 ani si acum trebuie sa duc munca de convingere cu el pana se obisnuieste cu aparatul, nu ii prea place.

  • Reply

   Ioana Radu

   07/02/2017

   As fi preferat ca parintii mei sa fi avut bani sa-mi puna aparat cam tot de pe la 9 ani. Dar n-a fost sa fie… In cazul in care chiar nu se va obisnui cu ideea, cred ca e esential sa insistati sa-l poarte. Va va multumi enorm de mult mai tarziu. Mie mi se pare atat de greu in prezent, cand dantura a ajuns la maturitate, fiind nevoie sa-l port mult mai mult decat daca l-as fi purtat cand eram copil. Plus costurile, care simt uneori ca sunt prea mari raportate la salariul pe care il am. Dar asta e situatia. Investim in sanatate si frumusete 😀

 • Reply

  Alexandra

  07/02/2017

  Am purtat si eu aparat dentar cam 2 ani de zile si pot sa zic ca acum dintii mei chiar sunt perfect drepti, fara sa exagerez.

  • Reply

   Ioana Radu

   07/02/2017

   Cred ca vreo 2 ani, maxim 3, o sa-l port si eu.

 • Reply

  Laura

  11/07/2017

  Multumesc ca ne-ai impartasit si noua experienta ta, este bine sa ne informam unii pe altii.

 • Reply

  Raluca

  07/10/2017

  O clinica foarte ok, multumesc pentru sfat, m-am convins si eu azi.

 • Reply

  Ionela

  10/10/2017

  Foarte bun articol, vad ca in general lumea este multumita de aceasta clinica, o sa le fac si eu o vizita.

Leave a Reply