Filme & Seriale

Creed (film)

By | 26.01.2016 | 3 Comments

Creed movie

Aseară am văzut filmul Creed. Sunt nebună după filme cu sporturi, mai ales când e vorba de fotbal, baschet, fotbal american sau box. Creed este cu box.

Prezintă viaţa unui băiat care, deşi a fost fiul unui mare pugilist, a crescut cu numele mamei lui. Tatăl lui a murit înainte ca el să se nască, într-unul dintre cele mai importante meciuri din lumea boxului. Puştiul avea acelaşi sânge ca tatăl lui, astfel că de mic ajungea să fie închis în puşcării pentru delincvenţă juvenilă. Soarta lui era să facă ceva în domeniul boxului, chiar dacă nu îl antrena nimeni şi făcea de capul lui cam tot ce făcea.

Până într-o zi în care tânărul Adonis Johnson (rol interpretat de Michael B. Jordan) reuşeşte să-l convingă pe Rocky Balboa (Sylvester Stallone) să-l antreneze. De aici mai departe nu mai scriu, căci nu vreau să fiu spoiler. Ce am povestit până acum se întâmplă la începutul filmului. Film care, apropo, durează 2 ore şi un pic.

Filmul Creed a câştigat 25 de premii dintr-un total de 46 de nominalizări. A apărut în cinematografe de pe 25 noiembrie 2015 (deci de două luni) şi are deja nota 8 pe IMDb – din aproximativ 67.000 de voturi.

Un film pe care l-aş revedea. Poate nu a fost la fel de bun ca alte filme cu box pe care le-am văzut, dar merită vizionat. Este foarte bun! Din partea mea are nota 9. Sau chiar 9,5.

În film apar şi nume cu greutate din lumea boxului, precum Andre Ward (boxer profesionist american) şi Tony Bellew (boxer profesionist englez).

Pentru cei interesaţi de trailer, vi-l las mai jos:

3 Comments

 • Reply

  doru

  26/01/2016

  Din punctul meu de vedere nota de pe IMDb e putin umflata. Filmul e bun, dar nu chiar atat de bun. In general un film cu nota 8 este o capodopera. La Creed nu cred ca e cazul. E un film cu box, dar ofera prea putin box. Stallone joaca superb, chiar face un rol de exceptie. In schimb Jordan joaca slab, m-a dezamagit. Bun film.
  Totusi nu-mi place deloc cand un film iti lasa senzatia ca putea fi mult mai bun, pe aceeasi poveste dar cu mici schimbari.

  • Reply

   Ioana Radu

   26/01/2016

   Si eu am mentionat ca sunt filme mai bune de atat, pe aceeasi tema. Dar tot mi se pare ca merita vazut si asta. E bun per ansamblu.

 • Pingback: Creed (film) | Ziarul Profit

Leave a Reply