Diverse, Women's World

De ce folosesc creme pentru protecție solară tot timpul anului

By | 29.07.2020 | 1 Comment

Fiecare om are (sau ar trebui să aibă) anumite motive pentru care face anumite lucruri. Niște justificări personale, față de noi, nu față de cei din exterior. Cumpărăm un produs în detrimentul altuia pentru că ne place ambalajul sau lista de ingrediente sau efectele (dacă sunt truly vizibile). Sau cumpărăm pentru că e de la un brand anume, unul care corespunde cu ideile noastre în viață / în general, de exemplu eu apreciez brand-urile care nu testează produse pe animale. E doar o chestiune personală. Astăzi, însă, vreau să mai bat un pic moneda, cât încă e caldă de la atâta soare, pe subiectul folosirii cremelor cu SPF pe tot parcursul anului. Și nu o să mă exprim la persoana I plural, ci azi vorbesc strict din perspectiva mea și motivul pentru care eu folosesc creme pentru protecție solară all year round.

SPF

În primul rând mă tem de faptul că o să trăiesc puțin și o să fiu urâtă înainte de vreme. Nu am pretenția să trăiesc până la adânci bătrâneți, ba chiar vreau să trăiesc doar atât cât e suficient să gust din multe bucurii ale vieții, iar apoi să-mi văd de drum acolo unde s-or duce sufletele când e timpul să se ducă. Vreau, în schimb, să mă uit în oglindă și să-mi plac. Să-mi plac mie, să fie o bucurie să mă văd, să-mi fiu o companie plăcută și la exterior. Contează. Pentru toate acele zile în care sufletul se destramă, contează ca imaginea pe care o vedem în oglindă să ne surâdă măcar un pic. Acesta-i primul motiv pentru care folosesc creme pentru protecție solară tot timpul anului. Vreau să arăt bine pentru cât mai mult timp din cel care mi-e dat să fiu pe Pământ. Protecția solară ajută prin faptul că încetinește efectele nocive ale razelor UVA și UVB asupra tenului, ceea ce înseamnă că ajută la prevenirea / încetinirea instalării petelor cauzate de soare, cât și la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii.

Al doilea motiv pentru care aleg să folosesc creme pentru protecție solară tot timpul anului este că mi-e teamă de cancerul de piele, la fel cum mi-e teamă de fapt de multe boli necruțătoare. Mi-e teamă de faptul că aș putea să sufăr dintr-o ignoranță de genul acesta. Căci da, uneori mi-e silă să-mi aplic crema cu SPF pe ten, efectiv mi-e silă și aș sări peste ea. Dar sar doar o dată la nu-știu-câte-zile, în rest I’m on the right track. Nu mă uit tot timpul să fie și bio, adică cremele cu SPF să fie creme de față bio, dar le mai schimb din când în când pentru că mă plictisesc de ele (și, admit, să mă conving cumva să continui să le folosesc, pentru că produsele noi mă atrag mai mult).

În rest… sunt poate alte câteva motive mărunte pentru care folosesc creme pentru protecție solară. Cele două de mai sus sunt totuși cele mai importante – faptul că mi-e frică de cancer de piele și faptul că vreau să am tenul frumușel pentru cât mai mult timp. Mi-o fi plăcând mie soarele, vara fiind anotimpul meu preferat, dar îi recunosc și efectele nocive și încerc să mă feresc de ele.

Voi, cu soarele, cum vă înțelegeți?

Cheers!

One Comments

  • Reply

    Alexandra

    30/07/2020

    Nu ma inteleg foarte bine cu soarele. mai ales cu temperaturi din astea de 37 de grade. Multumesc pentru sfaturi!

Leave a Reply