CSM Târgoviște: a doua victorie consecutivă în Euroligă!

Uniqa Euroleasing Sopron (Ungaria) vs. CSM Târgoviște: 82-87!

CS Municipal Târgoviște a câștigat în această seară al doilea meci din Euroligă, în deplasare. Prima victorie înregistrată a fost pe teren propriu, în confruntarea cu Nadezhda Orenburg (Rusia).

Meciul din seara aceasta, al patrulea pe care echipa noastră l-a jucat în cadrul Euroligii, a avut un start promițător. Echipa din vechea cetate de scaun a Țării Românești conducea la finalul primului sfert cu scorul de 16-19. La începutul celui de-al doilea sfert, echipa maghiară a egalat iar suporterii UE Sopron și-au recăpătat speranța. Fericirea lor de scurt metraj a fost amputată în scurt timp de echipa târgovișteană, preluând conducerea cu scorul de 21-29 în doar primele 3 minute! Tot sfertul doi este cel care a adus accidentarea uneia dintre jucătoarele CS Municipal Târgoviște, Milka Bjelica. Aceasta a început să sângereze, în urma unei lovituri la nas (lovitură primită în apărare). Muntenegreanca de “doar” 1,93 m. a avut nevoie de o scurtă pauză pentru a-și reveni.

Sfertul trei a început cu două faulturi tehnice false (verificate și la reluare), acestea fiind puse în spatele lui Mărginean (unde era de fapt out) și Babkina (fault în atac al unguroaicelor). La puțin timp după ce fetele noastre au plătit pentru două greșeli majore ce NU le-au aparținut, gazdele au preluat conducerea, astfel că în minutul 5 al celui de-al treilea sfert tabela indica 59-58. Jucătoarele de la UE Sopron s-au ambiționat și în următoarele 3 minute, ele ajungând să conducă cu scorul de 67-60. Jelena Milovanovic și Shenise Johnson au fost cele mai bune marcatoare ale echipei din Ungaria. Acest penultim sfert s-a terminat însă în dezavantaj pentru CS Municipal Târgoviște, tabela de marcaj indicând 67-65 pentru gazde.

În primele secunde ale sfertului patru, Monique Currie egalează. Tot ea, cu o aruncare de 3 puncte, aduce scorul în favoarea echipei târgoviștene. În minutul 3 al acestui ultim sfert, UE Sopron egalează iar numărul răsturnărilor de situație începe să crească ușor. Fanii gazdelor încep să aibă și mai multe emoții în momentul în care Jillian Robbins plusează, CSM Târgoviște preluând din nou conducerea. În ultimele 3 minute ale meciului, Milka Bjelica este eliminată din cauza greșelilor personale. Iată, așadar, o eliminare consecutivă pentru această jucătoare în Euroligă (n.r.: același lucru s-a întâmplat în meciul cu Nadezhda Orenburg, în urmă cu o săptămână). Nici Uniqa Euroleasing Sopron nu a reușit să treacă de acest meci fără eliminări, astfel că în ultimele două minute Zsófia Fegyverneki a ieșit de pe teren tot din cauza greșelilor personale.

Cele mai bune marcatoare ale CS Municipal Târgoviște în cadrul acestui meci au fost, de departe, Gabriela Mărginean și Elina Babkina. De asemenea, următoarele cele mai bune două marcatoare au fost Monique Currie (care și-a revenit considerabil în ultimul sfert al confruntării, marcând 10 puncte) și Jillian Robbins (apreciată și pentru numărul mare de recuperări). Ivanka Matic și Ksenia Tikhonenko au contribuit și ele la scorul final, astfel că CSM Târgoviște a învins pentru a doua oară în Euroligă!
Uniqa Euroleasing Sopron (Ungaria) vs. CSM Târgoviște: 82-87!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>