Adv. & Stuff, Din suflet

Cu cine aş împărţi o sticlă de vin? Curious about it?

By | 05.12.2016 | 26 Comments

Dincolo de faptul că nu mai am voie să consum alcool, I sure as hell need a glass of wine right now! Puţini oameni mă cunosc aşa cum sunt. Degetele de la o mână sunt prea multe dacă vreau să-i enumăr. Chestia e că în cea mai mare parte a timpului îmi ţin viaţa privată doar pentru mine. Pe de o parte pentru că asta înţeleg eu prin comportament elegant, a ţine viaţa privată departe de curioşi care abia aşteaptă să judece. Pe de altă parte pentru că nu-mi place ideea de a spune lumii greutăţile şi bucuriile mele. Spun lumii doar chestii care sunt pozitive pentru viaţa noastră, a tuturor, chestii care să ne ajute să ne dezvoltăm fiind frumoşi, sănătoşi şi fericiţi. Sunt de părere că-i destulă amărăciune în viaţa fiecăruia şi că cel mai rău lucru pe care îl pot face este să aduc şi eu câteva grame în plus, tot de amărăciune, văitându-mă de tot ce nu e şi nu a fost ok în viaţa mea. Nu sunt genul.

Dar, din nou, doar pentru că nu spun ce mă macină nu înseamnă că nu există nimic în acest sens şi că n-am nevoie de un pahar de vin bun. Îmi cer scuze dacă supăr pe cineva aici, dar eu nu sunt de acord cu orice mizerie de vin. Ori bem ceva bun, ori n-o mai facem. În ideea asta m-am apucat şi de acest articol. Cu cine aş bea acel pahar de vin? Cu cine aş împărţi o sticlă de Tămâioasă Românească, Sauvignon Blanc sau Pinot Noir? Răspunsurile detaliate la aceste întrebări le găseşti în rândurile ce urmează.

vin-alb-sau-vin-rosu

Tămâioasa Românească o împart cu…

Nataşa şi Sofia.
Nataşa Alina Culea este o scriitoare contemporană ale cărei prime 3 romane m-au cucerit. Însă cel mai mult, până acum, dintre toate personajele pe care le-am descoperit în toate cărţile ce mi-au picat în mână, personajul Sofia din cartea “Lupii trecutului. Sofia” a escaladat fiecare oscior în parte şi s-a strecurat în cavitatea mea toracică fără vreo cale de scăpare de acolo. Ne văd pe toate trei îmbrăcate elegant, chiar dacă Sofia e doar un personaj fictiv, stând pe aceeaşi canapea, privind către acelaşi perete gol din faţa noastră, gândindu-ne fiecare la ale ei, apoi râzând în hohote de câte greşeli am făcut de-a lungul vieţii.

Una din noi cu paharul de Tămâioasă Românească lipit de buze, contemplând. A doua citind cu mare interes informaţiile de pe sticlă, vinul făcând parte din colecţia “Comoara Pivniţei”. Iar a treia proptindu-şi pantofii pe măsuţa din faţa canapelei. Frumoşi pantofi, gotta appreciate that. Bun vin, gotta appreciate that as well. Iar compania… pe cât de emoţionant ar fi acest trio, pe atât de plin de cuvinte şi totodată de momente de linişte în care ne-am înţelege perfect. Aşa chimie între oameni mai rar se găseşte.

vin-tamaioasa-romaneasca-comoara-pivnitei-vinoteca

O sticlă de Sauvignon Blanc aş bea-o cu…

Mama prietenului meu.
S-au spus şi s-au scris de-a lungul zecilor de ani multe poveşti despre fete şi viitoarele lor soacre. Sau despre doamne şi viitoarele lor nurori. Din orice unghi priveşti, citeşti sau scrii, poveştile astea se derulează de obicei într-un mod nesănătos pentru ambele părţi implicate. Partea bună e că eu văd lucrurile altfel. Eu nu sunt genul de fată care să acapareze cu totul viaţa partenerului. Consider că mama lui are în continuare libertatea de a face parte din viaţa lui şi că niciuna din noi nu fură locul celeilalte. E un mix bun atunci când toţi cei implicaţi în ecuaţie suntem oameni cu capul pe umeri. Şi aş împărţi cu mama lui o sticlă de vin, un Sauvignon Blanc din gama Comoara Pivniţei de la Vincon. Un vin maturat timp de minim 2 ani, urmând apoi un ciclu de învechire în sticlă de peste 4 ani. I-aş mulţumi pentru băiatul pe care l-a crescut atât de frumos, devenind bărbatul de care sunt atât de mândră (chiar dacă uneori face numai ce vrea el, dar asta bănuiesc că ea ştie deja) 😀 .

vin-alb

Împart o sticlă de Pinot Noir cu…

Alena State, Alexandra Nuţa-Stoica şi Roxana Năstase.
Vulpiţele din viaţa mea, cu alte cuvinte. O scorpie, o săgetătoare şi o femeie capricorn care, atât separat cât şi împreună, îmi dau energia pozitivă de care am atâta nevoie în viaţa mea. Chiar dacă nu sunt o persoană dependentă de oameni, n-aş vrea să-mi imaginez viaţa fără ele şi fără pozitivismul cu care mă încarcă la fiecare întrevedere. Cred că lor le curge Pinot Noir prin vene, altfel nu-mi explic cum de mereu au cuvintele potrivit de pozitive pentru a mă ridica atunci când viaţa îmi pune piedică sau îmi închide uşa atât de tare în nas încât îmi ţăşneşte sângele din cel puţin una din nări. Aş bea cu ele, atât cât mă lasă fierea (chiar dacă asta înseamnă 7 înghiţituri mici), nu doar o sticlă de Pinot Noir ci toate sticlele acestui sortiment din gama Comoara Pivniţei de la Vincon. Nu ştiu ce s-a întâmplat de m-a cucerit atât de mult vinul acesta, dar am nevoie de el şi am nevoie să-l împart cu oamenii în faţa cărora nu mi-e ruşine să plâng, dar în compania cărora nu mi-e frică nici să mă bucur de lucrurile frumoase pe care viaţa mi le-a oferit.

vin-rosu

Cheers!

Nu uita să pui sub brad, pentru cei dragi, şi câteva sticle de vin bun. Poţi să cumperi una inclusiv pentru Moş Crăciun 😉 . Iar dacă vrei nişte vinuri cu tradiţie, la Vincon sunt două game din care poţi alege: Comoara Pivniţei şi Oenoteca. Ambele game au atât vinuri albe cât şi vinuri de culoarea sângelui celor cu inima neîmblânzită.

Spune-mi, tu cu cine ai vrea să împarţi o sticlă de vin?
Spune-mi sincer…

26 Comments

 • Reply

  Iasmina

  06/12/2016

  Eu nu consum alcool aproape deloc, insa daca ar fi sa ma cinstesc cu un vin bun, as face-o impreuna cu prietenele bune din copilarie.

 • Reply

  Mirabela

  06/12/2016

  Eu il cedez complet prietenilor si ma multumesc cu suc.

  • Reply

   Ioana Radu

   06/12/2016

   Esti mai generoasa decat mine. Eu nu vreau sa-l cedez complet, vreau un pic intr-un pahar 😀

 • Reply

  Kaiyo Aino

  06/12/2016

  Tot ce stiu despre vinuri se poate rezuma intr-o propozitie. Beau foarte rar vin. Nu stiu de ce. Si bineinteles intotdeauna se gaseste cineva care sa insiste si sa-mi explice cat e de sanatos. :)))
  Asa ca nu stiu cu cine as imparti o sticla- probabil cu cineva care a reusit sa ma convinga prin nesfarsite insistente.

 • Reply

  Georgiana Sabina

  06/12/2016

  Eu as imparti o sticla de vin cu o prietena draga sau cu parintii mei.

 • Reply

  Laura

  06/12/2016

  Sincer, singura undeva langa brad pe fotoliu unde sa-l pot savura pentru 10 minute fara ca cei doi pitici sa ma vada (ar fi relaxarea suprema).

 • Reply

  Dragan Milica

  06/12/2016

  La cat de mult alcool beau, chiar pot sa stau linistita pe o canapea si sa admir cum firmele dau faliment. 😛 Normal ca inchin pentru acest lucru. Stiu, sunt ironica, dar daca trec la lucruri mai serioase, recunosc, singurul gand care imi trece prin minte este sa beau un vin dulce cu sotul meu (preferatul meu).
  Sa inchin in amintirea clipelor frumoase petrecute impreuna, la bucuriile si neprevazutul din viata noastra.
  🙂 Cheers Ioana… oriunde ai fi.

  • Reply

   Ioana Radu

   07/12/2016

   “la bucuriile si neprevazutul din viata noastra” – Cheers for that as well! ♥

 • Reply

  Bratu Gabriela

  06/12/2016

  eu prefer vinul de tara, recunosc! mi se pare cel mai bun. si cel mai des il consum iarna, fiert, cu mirodenii. cu prietenii mei merge cel mai bine!

  • Reply

   Ioana Radu

   07/12/2016

   Mie vinul de casa nu imi place deloc :D.

 • Reply

  Vyo Vyoleta

  06/12/2016

  O sticla cu vin as imparti-o cu sotul meu.

 • Reply

  Corina

  07/12/2016

  Eu as imparti-o cu tine, sincer! :*

  • Reply

   Ioana Radu

   07/12/2016

   Aww ♥ Iti multumesc!

 • Reply

  Diana Ion

  07/12/2016

  Eu nu consum aproape deloc bauturi alcoolice…nu mai consum, de fapt…in tinerete mi-am facut si eu de cap 😛 dar nu imi mai place decat sampania de sarbatori. Dar daca ar fi sa beau un pahar de vin, atunci l-as savura in compania sotului iubit…doar noi doi 🙂

 • Reply

  Paula Ion

  07/12/2016

  Nu-mi place vinul de niciun soi, de nici o culoare :)))

  • Reply

   Ioana Radu

   07/12/2016

   Lasa, ca il beau eu, iar tie iti dau suc, cafea sau ce vrei tu :D. Te pup!

 • Reply

  Mihaela

  07/12/2016

  Si eu am inceput sa-mi fac provizii pentru sarbatori fiindca la fel ca tine nu beau orice vin doar de dragul de a bea.
  O sa-l impart cu iubitul si cu parintii mei. Poate si cu prietenii daca apucam sa ne vedem de sarbatori.

 • Reply

  Cristina

  07/12/2016

  As imparti cu toti cei dragi. In general as merge pe vin rosu, dar in functie de mancare merg asortate. Eu insa nu ma prea pricep la asta si cele foarte seci nu sunt pe placul meu.

  • Reply

   Ioana Radu

   07/12/2016

   Nici eu nu ma pricep prea bine la alimentele cu care se combina vinul. Stiu doar ca cel alb merge de fel cu carne alba (pui, peste, scoici), cel rosu cu carne rosie iar cel licoros se serveste cu dulciuri sau selectii de branzeturi. Asta e cam tot ce stiu despre combinarea vinului 😀

 • Reply

  Camelia

  07/12/2016

  Vinurile, aceste licori amagitoare, de impartit cu prietenii, de cumparat dusmanii….
  Nici eu nu beau deloc doar ocazional si atunci musai sa fie ocazie de mare rang, dar sunt complet de acord cu tine. Decat orice vin… mai bine unul ales.

 • Reply

  Rokolla

  08/12/2016

  Normal ca nu poti fi deacord cu orice fel de vin care nu merita aprecieri.

  Eu as imparti o sticla de vin cu viitoarea mea fina 😉

 • Reply

  Claudia`s Choice

  08/12/2016

  Eu sunt fana vin fiert, dar de vreo 3 ierni imi propun sa fac si nu mai reusesc :)) Si eu ma inteleg bine cu soacra 😀

  • Reply

   Ioana Radu

   08/12/2016

   Vin fiert n-am mai baut nici eu tot de cativa ani 😀 .

 • Reply

  Cristina Dragomir

  08/12/2016

  Un vin bun se imparte cu persoanele dragi. Un vin foarte bun se savureaza cu partenerul. Cel mai bun vin l-as bea singura, urmarind un film de Craciun si bucurandu-ma de 2 ore libere. That’s me! 😛

  • Reply

   Ioana Radu

   08/12/2016

   Good point! Si eu as bea uneori singura, iar daca imi dai si un film specific sezonului… that’s just perfect!

 • Reply

  Nu obisnuiesc sa beau, insa un vin dulce nu as refuza. L-as savura alaturi de sotul meu.

Leave a Reply