Culoarea anului 2010

Pantone, autoritatea mondială a culorii, a dezvăluit la începutul lunii decembrie culoarea care va îmbrăca podiumurile din următorul an – Turcoaz.

Turcoazul ne trimite către un emoţionant paradis tropical, în timp ce ne oferă un simţ al protecţiei şi vindecării stresului.

“În multe culturi, Turcoazul ocupă o poziţie specială în ceea ce priveşte culorile.”, explică Leatrice Eiseman, director executiv al Institutului Pantome.
Se spune că este un talisman protector, o culoare a compasiunii profunde, a vindecării, a credinţei şi a adevărului, inspirată de apă şi cer.

De asemenea, turcoazul este perceput ca un ocean liniştit înconjurând o insulă tropicală sau o piatră protectoare ce alungă spiritele rele. Este o culoare la care mulţi oameni reacţionează pozitiv.

Este o înfrumuseţare universală, plăcută atât de femei cât şi de bărbaţi, şi este uşor transpusă în modă şi design interior. Turcoazul formează o pereche frumoasă cu oricare altă culoare din spectru. Alături de culorile neutre şi de maro adaugă o notă de emoţie; complementează roşul şi rozul; crează un aspect maritim clasic alături de nuanţe închise de albastru; este la înălţime alături de orice nuanţă de verde şi destul de special în combinaţie cu galben.

În modă, Turcoazul poate fi o apariţie elegantă în mătăsuri fine şi pietre preţioase, sau o apariţie casual&fun în bumbac. Datorită faptului că este o culoare adaptabilă, Turcoazul reprezintă un minunat accent de culoare în ceea ce priveşte bijuteriile, poşetele, pantofii, accesoriile de păr şi chiar oja pentru femei; cravate şi tricouri pentru bărbaţi.

3 comments on “Culoarea anului 2010”

  1. rao says:

    culoarea asta imi aduce de o fata pe care o visez in fiecare seara

  2. celmaibun says:

    tocmai am văzut la ştiri şi moda de Crăciun.. acum aflu şi culoarea anului..o duc bine :D

  3. Anonymous says:

    IMI PLACE MOVUL NOPTIII………………….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>