Women's World

Cum alegem ce șampon, măști și tratamente de păr să folosim

By | 15.06.2020 | 4 Comments

Sunt atât de multe lucruri de spus pe tema asta, dar știu că timpul este limitat, că aveți multe lucruri de făcut, astfel că azi am să-ncerc să notez doar ceea ce contează cel mai mult, iar treptat, prin alte articole, să intru și mai mult în detalii.

Cum alegem ce șampon, măști și tratamente de păr să folosim? Fiecare dintre noi este diferit, iar din acest motiv un produs poate să fie fantastic pentru cineva și în același timp să nu aducă deloc rezultate pentru altcineva.

Lucruri care contează atunci când ne alegem produsele pentru păr:
• tipul părului (normal, gras, uscat)
• condiția părului (natural, vopsit, deteriorat)
• eventuale probleme ale scalpului (mătreață, dermatită, sensibilitate)
• structura firului de păr (subțire/gros; drept/creț)
• mediul în care trăim (nivelul poluării este mai ridicat în mediul urban)
• stilul de viață (alimentație sănătoasă sau nu, fire activă sau nu, stres crescut sau moderat)

Dincolo de o astfel de analiză, două persoane care bifează aceleași răspunsuri pot obține rezultate diferite folosind aceleași produse, asta deoarece contează și organismul fiecăreia dintre ele, moștenirea genetică :D.

Cum alegem ce șampon, măști și tratamente de păr să folosim

Dacă aveți probleme specifice, așa cum este dermatita sau chiar și mătreața, probabil medicul dermatolog v-a informat deja în privința modului în care să alegeți un sampon de par sau orice alt produs dedicat îngrijirii podoabei capilare.

Dacă nu ați ajuns niciodată la un dermatolog pentru a cere sfaturi despre îngrijirea părului și a scalpului, să știți că uneori este nevoie să încercați mai multe produse dedicate tipului vostru de păr pentru a ajunge să descoperiți care vi se potrivește cel mai bine. E ca în cazul multor produse. Gustați mai multe sortimente de roșii, chiar de la vânzători diferiți, până când le găsiți pe cele care vă plac. Sau încercați mai multe geluri de duș, până când îl găsiți pe acela care corespunde cel mai bine cerințelor voastre. Ei bine, așa este și cu șamponul, măștile și tratamentele de păr. Dacă aveți păr gras, încercați 3 sau 7 șampoane pentru păr gras și apoi decideți care v-a plăcut cel mai mult și îl veți putea folosi pe acela pe termen lung.

Uneori, după o vreme, de exemplu dacă folosim doi ani același șampon, nu mai obținem aceleași rezultate și putem face o pauză, ceea ce vă oferă posibilitatea să încercați din nou un șampon dedicat nevoilor părului pe care îl aveți, poate un șampon nou apărut pe piață sau unul pe care îl știți de când eram copii și nu l-ați mai folosit chiar de pe vremea respectivă.

Mă întreba cineva zilele trecute, la o postare despre un șampon pe care l-am folosit în urmă cu vreo 3 ani, de ce nu îl mai folosesc dacă eram așa de entuziasmată de el. Ei bine, experimentând / testând și altceva, uneori descoperim produse mai bune. Însă acel șampon chiar mi-a plăcut foarte mult și sunt șanse mari să îl cumpăr din nou pe viitor.

Când vine vorba de masti si tratamente de par lucrurile sunt totuși mai simple decât în cazul unui șampon. Măștile și tratamentele au de obicei rolul de a hrăni firul de păr, de a-l face mai moale, astfel că ele se potrivesc mai multor persoane. De exemplu eu, cu părul drept și normal, am folosit o vreme aceeași mască de păr pe care o folosea o prietenă care are părul ondulat, des și firul gros. Ni se potrivea amândurora, ne făcea părul moale și eram la fel de încântate. La șampon, însă, folosim produse complet diferite.

În concluzie, nu există un șampon, o mască și un tratament pentru păr care să fie fantastice pentru absolut toată lumea. Suntem diferiți și la fel de diferite sunt și nevoile noastre în calitate de consumatori. Blogurile sunt uneori de ajutor dacă vreți să aflați cam ce mai e nou sau cine și ce a mai descoperit/testat.

Am ales să nu menționez niciun brand de produse în acest articol pentru că mi-am dorit să fie concentrată informația în jurul ideii că suntem diferiți și trebuie să încercăm uneori produse diferite. Ne putem inspira unii de la alții atunci când facem alegeri, însă în final structura firului de păr, condiția scalpului și alți factori sunt aspectele care decid de fapt care-i cel mai bun șampon și care sunt cele mai bune măști și tratamente de păr.

Cheers!

4 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  15/06/2020

  Mulțumim pentru informații.

  • Reply

   Ioana Radu

   11/07/2020

   Cu drag!

 • Reply

  Lorena Anamaria Zamfir

  15/06/2020

  Mulțumim pentru sfaturi!👍

  • Reply

   Ioana Radu

   11/07/2020

   Cu drag! 😀

Leave a Reply