Diverse

Cum alegem corect seturi cadou pentru femei și pentru bărbați

By | 09.03.2019 | 1 Comment

Eu cred că atunci când vorbim de seturi cadou avem iluzia că sunt cadouri luate la întâmplare, de pe raftul unui supermarket sau al unei farmacii. Adevărul e la polul opus (sau ar trebui să fie). Alegem cadourile acestea în funcție de preferințele persoanelor cărora urmează să i le oferim, iar în rândurile ce urmează o să detaliez afirmația asta astfel âncât să vă fie ușor să alegeți astfel de daruri.

Ea sau el preferă săpun solid sau gel de duș?
Multe seturi cadou conțin gel de duș, dar știu chiar eu mai mult de 5 persoane care nu folosesc gel de duș și sunt adeptele variantei clasice, cu săpun solid. Fiecare cu preferințele lui. Dacă e o persoană apropiată, puteți afla detaliul acesta întrebând-o sau observând ce tip de produse are în baie. Astfel ne asigurăm că darul cumpărat îi va fi util.

Folosește antiperspirant solid, cu bilă sau tip spray?
Un alt tip de produs de îngrijire ce se găsește în multe seturi cadou este antiperspirantul. El poate fi solid, cu bilă sau tip spray. Din aceste trei variante, de obicei una singură corespunde fiecărei persoane. Rar sunt persoane care folosesc mai multe tipuri de antiperspirant. Eu, de exemplu, sunt adepta celui de tip spray.

seturi cadou

Îi plac aromele fresh, cele florale sau cele orientale?
Cred că cel mai important detaliu atunci când vorbim de seturi cadou pentru femei și seturi cadou pentru bărbați este categoria olfactivă în care se încadrează acele produse. În cazul bărbaților să zicem că e mai ușor, că pentru ei există cosmetice cadou inscripționate “for men” și majoritatea au acel miros masculin. În cazul persoanelor de sex feminin se complică un pic lucrurile. Aici avem de ales dintre arome fresh, arome florale și arome orientale. Mai sunt și altele, dar e mai ușor dacă păstrăm o notă generală și ne referim doar la acestea trei. E important să observați ce parfum folosește persoana căreia urmează să-i cumpărați cosmetice cadou, iar în funcție de aroma respectivă să alegeți și darul. Dacă e cineva apropiat, puteți chiar să întrebați ce arome preferă, astfel încât să nu dați greș. Eu obișnuiesc să mă orientez și în funcție de persoană. Cele aventuroase preferă aromele fresh, cele exotice și boeme sunt atrase de obicei de aromele orientale, iar persoanele elegante & delicate se înțeleg bine cu notele florale. Nu sunt chestii bătute în cuie, dar vă puteți orienta în funcție de felul de a fi al persoanei.

Folosește cosmetice clasice sau dermatocosmetice?
Ei, iată încă o parte complicată. Dermatocosmeticele sunt acele produse care nu conțin alcool, parfum și alte ingrediente care irită pielea sau provoacă diverse reacții în cazul persoanelor cu piele sensibilă ori diferite afecțiuni ale pielii. De exemplu există din ce în ce mai multe persoane cu dermatită. La Pfarma.ro se găsesc multe seturi cadou de la brand-uri de dermatocosmetice, precum La Roche-Posay, Bioderma, Vichy, Avene și Ducray.

seturi cadou

Ce tip de ten are?
Unele seturi cadou sunt compuse din produse pentru îngrijirea corpului, iar altele din produse pentru îngrijirea tenului sau chiar chestii de machiaj. La machiaj e oarecum simplu, că sunt de regulă produse standard, însă în cazul seturilor pentru îngrjirea tenului e esențial să știm ce tip de ten are persoana căreia dorim să îi oferim acel cadou. Ten uscat, gras, normal sau mixt? Sfatul meu, atunci când nu știm, este să întrebăm, asigurându-ne astfel că facem alegerea potrivită.

Preferă produsele vegetale sau nu contează?
Dacă nu contează, e simplu. Dar dacă contează și trebuie să alegem cosmetice vegetale… ce ne facem? E simplu și aici, de exemplu ne uităm ce seturi cadou Yves Rocher găsim în farmacia Pfarma.ro. De regulă e ușor să ne dăm seama dacă o persoană e adepta cosmeticelor vegetale. Dacă iubește mediul și/sau a adoptat un regim alimentar vegetarian, sunt șanse mari să prefere produsele vegetale de îngrijire a tenului/corpului în detrimentul celorlalte produse

After shave clasic sau balsam după ras?
Oricare dintre aceste două variante poate fi bună dacă ținem cont de un mic detaliu. Din pricina poluării, a razelor ultraviolete și a altor factori externi, chiar și bărbații se confruntă cu o anumită sensibilitate a pielii, mai ales după bărbierit. Eu recomand să vă îndreptați atenția către produse care să nu conțină alcool, să-i ajute să prevină iritațiile specifice bărbieritului.

Fie că e vorba de seturi cadou pentru femei sau seturi cadou pentru barbati, toate aceste detalii sunt importante. Practic cumpărăm un astfel de dar atunci când știm ce îi place persoanei respective, când o cunoaștem și știm că acele cosmetice din cutie i se potrivesc și le va considera utile. În caz contrar… acele cosmetice cadou urmează doar ideea că “gestul contează”, iar cadorisitul le va da probabil mai departe și nu se va putea bucura de acel “gest”. Deci, până la urmă, un set cadou nu-i chiar un dar la întâmplare. Ales în funcție de preferințele persoanei căreia i-l oferim, setul cadou poate fi util, chiar mult mai util decât multe alte daruri. Eu, sincer, prefer seturile cadou dacă sunt alese în funcție de preferințele mele (și dacă tot am zis asta, hai să menționez aici că îmi plac cele cu gel de duș, antiperspirante tip spray, arome fresh sau florale, iar la chestia cu tenul e prea complicat ca să recomand cuiva să-mi ia un cadou din sfera asta 😀 ).

Cheers! Și la cât mai multe cadouri inspirate!

One Comments

  • Reply

    Valeria Chertes

    12/03/2019

    Mulțumim pentru sfaturi.

Leave a Reply