În curând se împlinesc 2 ani de când folosesc ceară pentru păr. Ceea ce înseamnă că am ocolit acest produs vreme de aproape 25 de ani (bine, minus câțiva ani, că doar nu mă gândeam la ceară de păr când eram de-o șchioapă). M-am gândit că e momentul potrivit să povestesc cum am ajuns să folosesc acest tip de produs, având în vedere că fix în sezonul rece e cel mai greu să avem părul frumos. Vânt care ne amestecă șuvițele de ajungem la serviciu cu un cuib de rândunele în cap, ploaie (deci umiditate accentuată), ninsoare și frig de ne dau lacrimile… E chiar greu să avem părul decent în astfel de circumstanțe. Dar eu am descoperit că pot face minuni cu ceara de păr și fix acum împărtășesc cu voi experiența.
Acum aproximativ doi ani am luat decizia de a renunța la șatenul meu natural și de a mă întoarce la blond. După toate etapele (adică decolorat, spălat, aplicat vopsea, spălat, uscat și aranjat cu peria) am văzut că doamna de la salon a luat puțină ceară de păr și a întins-o pe degete, după care a trecut cu ele prin vârfurile părului meu și a potolit și câteva șuvițe rebele din frunte (pufii ăia mici, părul care se regenearează și de obicei îmi dă senzația că am antenă și prind posturi străine).
Eu, până atunci, credeam despre ceara de păr că e un produs care îngrașă părul și cam atât. Habar nu aveam ce minuni poate face și, desigur, cum se folosește corect. Cred că văzusem în trecut, mai pe vremuri așa, prea multe persoane care foloseau ceară în exces și poate din cauza asta aveam eu în minte o imagine nu tocmai bună privind acest tip de produs. Desigur, părerile mi s-au întors la 180 de grade după experiența de acum doi ani de la salon, iar o săptămână mai târziu deja îmi cumpăram prima mea cutiuță cu ceară pentru păr.
O am și acum, având termenul de valabilitate până în mai 2018, deci o mai folosesc lejer vreo 6 luni. Cutiuță roz, simpatică, ceară cu textură lejeră de gel, fixare extra strong și luciu (abia de curând am aflat că există și ceară de păr cu aspect mat). Însă între timp, de la achiziționarea ei și până în prezent, am trecut treptat la produse profesionale pentru păr, astfel că acum ceara aceasta este singurul meu produs neprofesional pentru podoaba capilară. Lucru care se va schimba.
Știu aproximativ cu ce produs va fi înlocuită, pentru că mi-am salvat deja 3 la bookmarks, însă înainte să vi le arăt vreau să vă spun exact cum folosesc eu ceara pentru păr. Iau foarte puțin produs cu un deget, apoi împreunez trei degete și masez puțin, astfel încât produsul să se distribuie pe mai multe degete și să îl pot da pe vârfuri în cantitate cât mai mică. De obicei rămân degetele foarte puțin ceruite, așa că restul acesta de produs îl dau pe pufii din frunte, să-i potolesc puțin. Va trebui să aveți grijă aici dacă optați pentru o ceară de păr cu fixare puternică. Adică să nu vă treziți că rămâne o antenă, că nu aveți ce să-i mai faceți odată ce e fixată :)). Așa că dacă n-ați mai folosit un astfel de produs până acum, recomand ca primul să fie cu fixare flexibilă sau medie. Iar dacă vreți aspect lucios sau aspect mat, asta decideți în funcție de ce vă place vouă. Pentru părul meu, decolorat, aspectul lucios e bun, că ajută vârfurile să nu pară uscate 😉 .
Iar acum pot să vă spun, finally, care-s cele 3 norocoase salvate la bookmarks. Da, sunt de acord că ceara de păr profesională e oarecum o fiță, dar dacă ați ști că prețurile nu sunt chiar mari, ați înțelege de ce un astfel de produs merită atenția.
Prima ceară pentru păr este Hairgum Legend Classic Pomade, a doua este Hairgum Legend Strong Pomade, iar a treia este Hairgum Legend Matt Pomade. Da, toate sunt produse profesionale, însă sunt dintr-o gamă accesibilă, costând 31 de lei fiecare (preț conform site-ului ProCosmetic.ro). Au același gramaj, adică 40g, ceea ce pentru uz personal e mai mult decât suficient. Trust me, că ceara pe care o am de doi ani are 75g și n-am folosit nici un sfert din ea, deci e ok să vă îndreptați către gramaj mic, fiind genul de produs pe care oricum nu-l folosim în exces. Culmea, toate cele 3 produse pe care am pus ochii sunt pentru bărbați, but I do not care about that, că mie astea mi-au atras atenția :)). Oricum n-ar fi primul tip de produs bărbătesc pe care-l folosesc, că și antiperspirantele îmi place să le cumpăr tot “for men”.
Sper că acest articol v-a fost util. Eventual, dacă vreți să verificați cum vă înțelegeți cu ideea de a folosi ceară pentru păr, puteți să îi spuneți stilistei de la salon, atunci când mergeți să vă tundeți, că vreți puțină ceară pe vârfuri. Iar dacă o să vă încânte rezultatul, puteți să vă alegeți apoi ceara de păr care să vă ajute la stilizarea podoabei capilare.
Cheers!
interesant! nu stiam de trucurile astea. am folosit si eu ceara la un moment dat, undeva prin liceu, dar strict pentru fixare, nu asa, sa potolesc suvite rebele.
Functioneaza chiar foarte bine, important e sa nu fie cantitate mare de produs :D.
Am si eu o cutiuta de ceara prin baie, insa sincera sa fiu nu prea am folosit-o…cred ca dadeam prea multa si asta a fost motivul pentru care am renuntat la a o mai folosi. Acum, dupa ce am citit articolul tau, voi incerca sa dau si eu doar putin pe varfuri…
Daca doamna de la salon nu imi aplica ceara de par astfel, nici eu n-as fi stiut trucul asta. 😀 Sper sa iti placa si tie.
Si eu folosesc, Ioana. Nu-mi iese de fiecare dată :). Dar uneori, când am părul murdar sau efectiv nu pot să mă spăl pe cap în seara aia desi simt eu că ar trebui, ca e uns, pun ceară și a doua zi îl strâng bine la spate… si aparența rezolvă problema 😛
Sa stii ca eu nu am folosit niciodata ceara de par pana acum. Cred ca aveam in cap, ca si tine, imaginea unui par sleit, cu aspect murdar, poate tot datorita colegilor care, prin scoala generala, terminau o cutie cu gel de par in 3 zile. Daca zici ca e buna pentru antenele alea care ma dispera in fiecare poza, o s-o incerc si eu.
O sa vezi ca face minuni :D.
ia sa o iau iar la folosit! in tinereturi imi aranjam antenele cu ea 😀
Si eu o folosesc cu drag si spor la antene 😀 .