IT&C, Review produse & servicii

Cum am făcut cunoştinţă cu HP OMEN X

By | 06.10.2016 | 6 Comments

Imaginează-ţi World Trade Center sau Burj Khalifa. Primul are 104 etaje, iar cel de-al doilea 163 etaje. Imaginează-ţi acum că la fiecare etaj există computere pe care se bazează sistemele de siguranţă, dar şi oamenii de afaceri veniţi din toate colţurile lumii. Dacă pe măsură ce creşte numărul etajelor creşte şi performanţa, atunci sistemul desktop PC de la HP, pe numele lui întreg HP OMEN X, ar fi cu siguranţă la ultimele etaje. Aş fi zis chiar la ultimul, dar ai fi crezut că exagerez. Aşa că îl trec pe undeva pe la ultimele etaje.

Ne-am cunoscut la Webstock, iar întâmplarea are şi o parte oarecum haioasă :D. Sistemul desktop (adică unitatea centrală, monitorul, tastatura, mouse-ul) era pe un birou generos, iar alături un scaun de gaming, astfel încât să putem testa performanţele produsului. În prima parte a zilei n-am reuşit să găsesc liber. M-am tot învârtit pe lângă birou, însă bloggerii şi alţi oameni prezenţi la eveniment aşteptau să le vină rândul să bage un joc, să testeze bestia de pe biroul acela.

Mă uitam, mă uitam şi nu reuşeam deloc să găsesc liber. Într-un final m-am resemnat. Totuşi nu m-am putut abţine să nu fac o poză uneia dintre componentele sistemului. Poză pe care, desigur, aţi văzut-o pe facebook zilele trecute. Adică asta:

hp-omen-x

În timp ce încercam să am o încadrare decentă, un băiat m-a întrebat ce e “aia”, adică piesa pe care tot încercam să o fotografiez. Băi, i-am zis sincer că nu ştiu, că oricât de mulţi ani am fost cu gaming-ul, asta chiar mă depăşea. Cred, până la urmă, că era doar o chestie luminoasă, de prezentare. Sau vreo staţie grafică. Încă sunt rătutită. Apoi se uita la unitatea centrală (formă cubică) şi, făcând o glumă referitoare la cât de mult aştepta şi el să testeze OMEN X-ul, m-a întrebat apoi “şi tu vrei să te joci cu cubul?”. I-am răspuns “Bine că vreau să mă joc cu cuburi şi nu să dansez pe ele”. Which is quite a difference.

În ciuda aparenţelor, adică a cerceilor cu perle şi a ceasurilor fiţoase de care nu mă despart niciodată, sunt băieţică de când mă ştiu. Şi, apropo de gaming, că tot suntem la capitolul HP OMEN X, am avut o perioadă în care puneam alarma să sune să mă trezesc noaptea să dau atacuri. Hah, ce vremuri!

Uite un video de prezentare, pe care îţi recomand să-l vezi în mod FULL SCREEN, cu volumul ceva mai tare. O să-nţelegi de ce îmi doream aşa de mult să îl testez la Webstock.

Mă uit la taste şi găsesc că-i de prisos să scriu tot ce ai văzut în filmul scurt de prezentare. Chestiile alea nu le poţi pune în cuvinte, efectiv nu poţi. Uite, spune-mi cum i-ai explica tu cuiva că e o unitate centrală cubică, cu trei compartimente separate pentru ventilaţie, cu posibilitatea de a suporta două plăci video NVIDIA GeForce GTX 1080, cu suport la bază care să o ridice şi să permită o ventilare completă, cu 4 compartimente pentru dispozitive de stocare, cu procesor Intel Core i7… Cum i-ai explica asta cuiva în aşa fel încât să redai realitatea din filmuleţul de prezentare de mai sus?

Într-un final am găsit scaunul liber. HELL, YEAH!!! M-am aşezat în faţa ecranului curbat OMEN X, am umplut golul din palmă cu mouse-ul SteelSeries, am selectat câteva chestii şi am apăsat acceleraţia ca şi cum m-aş fi născut cu degetul pe tasta “W”. Am uitat complet că la Webstock era şi poliţistul Marian Godină şi că ar fi putut să mă atenţioneze dacă mă vedea cu câtă hotărâre am acceptat chiar şi o provocare de a rula pe străzile întunecate. Provocare pe care am câştigat-o. Mai era vreun dubiu în privinţa asta? :))

hp-omen-x-ioana-radu

Preţul desktop-ului OMEN X porneşte de la 2230 de euro, iar ecranul curbat va fi disponibil abia de la începutul anului 2017. Să menţionez că se mişcă peste nivelul oricăror aşteptări ar fi ca şi cum aş scrie că cerul e albastru. E evident că te cucereşte nu doar cu partea de design, ci şi cu performanţele. Nu degeaba Stacy Wolff a spus “There’s no mercy in this machine”.

Imediat după ce am câştigat cursa cu pricina, m-a sunat un prieten că a început secţiunea la care voiam neapărat să fiu prezentă. M-am dus să-l ascult pe Zoso şi să asimilez cât mai multe informaţii, atât de la el cât şi de la NWRadu şi Luiza Daneliuc.

Însă HP OMEN X nu poate sta departe de mine, motiv pentru care am câştigat recent o tastatură şi un mouse din gama SteelSeries. Fetelor, cea mai nouă ştire e că prietenii voştri mă urăsc pentru cele două “arme” SteelSeries de la HP care vor fi ale mele cât de curând.

Mulţumesc pentru oportunitate, Webstock & HP! You rock!

6 Comments

 • Reply

  Dragos Schiopu

  07/10/2016

  Eu nu am indraznit sa ma asez sa ma joc, ca am un obicei ciudat, cand ma asez sa ma joc vreo 2-3 zile nu raspund la telefoane, nu mai interactionez cu nimeni, era adio webstock daca ma puneam la joc.

  • Reply

   Ioana Radu

   07/10/2016

   Veneam eu şi te rugam frumos să te ridici de pe scaun, că mai aşteaptă şi alţii (aşa ca mine) 😀 .
   Greu m-am vindecat de microbul cu jocurile, însă nu pot sta departe de astfel de dispozitive atunci când le văd. Plus că mi se par utile nu doar pe partea de gaming, ci şi pentru editare video, programare şi alte astfel de chestii.

 • Reply

  Amy

  07/10/2016

  Baietica, ce parerea ai de pozitia cubului? Cat de performante este vedem mai taziu!

  • Reply

   Ioana Radu

   07/10/2016

   M-a fascinat modul în care e poziţionat cubul! Mi-a luat minţile OMEN X-ul ăsta de la HP. 😀

 • Reply

  Florin

  09/10/2016

  Vecina, am vrut sa ma iau de tine ca nu ai spus cine ti-a facut pozele, dar apoi am vazut linkul. Asa ca m-am linistit si nu mai scot fum pe nari.

  • Reply

   Ioana Radu

   09/10/2016

   Doar nu era să uit tocmai de tine! 😀 😉

Leave a Reply