Cărţi, File din zile

Cum a fost @ Cărtureşti Carusel

By | 24.02.2015 | 0 Comment

Am aflat pentru prima oară de cea mai nouă “fiţă” în materie de librării în momentul în care un prieten mi-a trimis un link către un anunţ care spunea că în ziua următoare se va deschide cea mai mare librărie din România, într-o veche clădire de pe centrul vechi al Bucureştiului (Lipscani, nr. 55).

Între timp s-a deschis, să fie vreo două sptămâni de atunci, timp în care locaţia a strâns peste 70 de mii de like-uri pe facebook, câteva mii de check-in-uri şi zeci de articole pe bloguri dar şi pe site-uri de specialitate de la noi din ţată ŞI din străinătate. Ai noştri scriu preponderent despre preţul cărţilor, că-i mai mare decât pe net şi-n alte librării. Dar, oameni buni, voi aţi văzut cum arată clădirea şi aţi luat în calcul locaţia? În “buricul târgului”, cum ar zice mamaia. Da, ştiu, aţi văzut cum a fost amenajată clădirea, şi aţi comentat şi la partea asta, ba că e mult spaţiu central care ar fi putut fi utilizat altfel, ba că e prea “fancy”, prea extravagantă, prea… Şi dacă ar fi arătat ca o librărie ponosită aţi fi spus că noi nu suntem în stare, ca ţară, să avem măcar o librărie despre care să se audă peste mări şi ţări. Cărcotaşi, că aşa e obiceiul.

carturesti carusel

Adevărul e că librăria este ameţitor de frumoasă, impunătoare şi primitoare. Eu am mers acolo ca să testez apele, să-mi fac propria părere, după atâtea articole şi impresii pe care le citisem în doar două săptămâni de la deschidere. Preţurile nu sunt strigătoare la cer, există chiar şi cărţi sub 20 de lei. Cărţi bune! Eu mă gândeam că ajung acolo şi o să mă simt precum copilul care beleşte ochii la prajiturile din vitrină pe care nu şi le permite. Fals! Mi-am luat câteva cărţi şi mi-am luat şi câteva “goodies” – cioco şi produse de papetărie, printre care nişte minunate gume de şters parfumate. “Scented Erasers” se numesc şi sunt atât de grozave încât scrie pe ele “DO NOT EAT” :))

DSC_2168 DSC_2171

Mi-a plăcut tare mult acolo! Cărtureşti Carusel este o librărie ca-n poveşti!

Sunt multe lucruri de spus despre această nouă locaţie. Azi nu dispun de timpul necesar pentru a face asta dar promit să revin şi cu alte detalii la fel de gustoase precum cele de astăzi.

Lots of hugs!

Leave a Reply