Adv. & Stuff

Cum îmi influenţează frigiderul activităţile de zi cu zi?

By | 29.06.2016 | 2 Comments

Am primit recent această întrebare şi, iniţial, n-am ştiut ce să răspund. Până când am făcut câteva ture până la frigider, pe parcursul câtorva zile, şi am luat în calcul modul în care frigiderul îmi influenţează activităţile de zi cu zi.

În primul rând, mă enervează faptul că nu am mai multe compartimente în el. Mi-ar fi plăcut să aibă mai multe sertare, să pot să ţin legumele pentru salată într-un sertar, iar legumele pentru alte mâncăruri în alt sertar. Nu-mi place să le arunc pe toate la grămadă, şi nici să le ţin în pungi şi punguţe (care uneori nu sunt transparente şi cam uit de ele). Îmi place să fiu organizată, chiar da, plus că mai multe sertare în frigider ar însemna totodată şi că alimentele intră mai puţin în contact unele cu altele, fie doar din punct de vedere olfactiv. Sunt detalii care pentru mine contează foarte mult. Uite, de exemplu, frigiderul acesta, pe care l-am găsit în cadrul unei campanii:

frigider Liebherr 6 ani garantie

Da, l-am descoperit în cadrul unei campanii online, dar e exact genul de frigider de care vă scriam mai sus, cu mai multe compartimente. Şi sunt chiar încăpătoare, având în vedere că spaţiile de depozitare de pe uşă încep abia deasupra nivelului celor două sertare.

Campania este pentru super garanţia de 6 ani pe care o oferă cei de la Liebherr pentru frigiderele achiziţionate în perioada 15 mai – 31 august 2016. Băi, deci trebuie să ai produse cu adevărat bune ca să ai curajul să oferi garanţie 6 ani. Sincer, că tot mă uitam ieri la frigidere într-un magazin fizic, pe măsură ce le deschideam şi încercam să găsesc ceva care să se plieze pe mofturile mele, mi-am dat seama că unele au preţurile atât de mari încât, dacă frigiderul s-ar strica după 2 ani şi o săptămână, aş plânge lângă el.

Nu mă dau banii afară din casă, motiv pentru care adesea optez pentru produse de calitate, care să mă ţină cât mai mulţi ani şi să se strice cât mai puţin spre deloc. Şi, fie vorba între noi, mai degrabă aleg un frigider Liebherr cu 6 ani garanţie, decât unul de la alt brand cu doar 2 ani garanţie, chiar dacă preţul de cumpărare este la fel. Deci campaniile de genul acesta, cu garanţie suplimentară, la mine chiar au efect. Nu cred că o firmă ar fi în stare să ofere o astfel de garanţie dacă nu ar fi 100% sigură de calitatea produselor.

În al doilea rând, ca să continui lista modurilor în care frigiderul îmi influenţează activităţile de zi cu zi, dincolo de stresul pe care mi-l provoacă dacă nu are cel puţin două compartimente/sertare pentru legume şi fructe, recunosc faptul că păstrarea alimentelor este cel mai important aspect. Din acest motiv mi-ar plăcea să am un frigider la care să pot regla temperatura. Nu-mi place când unele alimente se strică de pe o zi pe alta, şi păţesc asta din când în când. Cel mai recent am păţit cu laptele. Ştiu că trebuie consumat în maxim 3 zile de la desfacere. În cazul în care nu-l consum în 3 zile, îl arunc. Dar am păţit luna trecută să-l găsesc stricat a doua zi în frigider. Ceea ce a fost destul de aiurea. De aceea spun că mi-ar plăcea să am un frigider la care să reglez temperatura, să pot să optez pentru mai puţine grade pe timp de vară, când alimentele tind să se strice mai repede cu fiecare val de căldură care pătrunde în frigider de fiecare dată când deschid uşa.

A treia chestie şi ultima… este faptul că-mi plac frigiderele spaţioase. Noi avem spaţiul din frigider împărţit. Rar mâncăm aceleaşi chestii. Mai ales că după antrenament e obligatoriu să am o alimentaţie cât mai bogată în proteine şi carbohidraţi, însă totodată să fie şi sănătoasă. Şi e aiurea când nu am loc în frigider pentru toate alimentele pe care le consum eu. Am o alimentaţie destul de diversificată, motiv pentru care uneori cumpăr multe chestii. Chiar dacă sunt în cantităţi mici, ca să le consum repede, ele sunt totuşi multe şi nu prea am loc să le aranjez în frigider aşa cum mi-aş dori. Şi nici nu îmi place să le ţin la grămadă.

În concluzie, în aşa fel încât frigiderul să-mi influenţeze pozitiv activităţile de zi cu zi, ar trebui să existe cel puţin două compartimente pentru fructe şi legume, să pot să reglez temperatura şi să am suficient spaţiu. Preferabil şi super garanţia aia de 6 ani 😀

2 Comments

 • Reply

  Teodora

  30/06/2016

  Iti las aici un link catre un articol excelent despre organizarea frigiderului
  http://myfoodcoach.ro/azi-despre-frigider/
  The little OCD in us will be extreeeeeeemly happy

  • Reply

   Ioana Radu

   30/06/2016

   Genial materialul! Si chiar are sens. Ma bucur ca mi l-ai dat, mai ales ca in perioada asta m-am apucat de sala si incerc sa mananc organizat.

Leave a Reply