Diverse

Cum m-am trezit cu o bucată de cuarț și ce am făcut cu ea

By | 28.03.2018 | 6 Comments

În urmă cu doar câteva luni am participat la o campanie ce a avut ca subiect cuarțul compozit în renovarea locuinței. Fie că alegem să-l scriem în franceză (quartz), germană (quarz) sau română (cuarț), el este cu adevărat o bijuterie. Știu că sună pompos să-i spun astfel, dar asta e pentru că am primit de curând un colet cu o bucățică de cuarț compozit roșu și am înțeles cu adevărat de ce este un material atât de râvnit în planurile de renovare.

Bucățica pe care am primit-o este un pătrat cu latura mai mică puțin de 15cm, dar cântărește 600 de grame. N-am știut despre cuarț că este atât de greu, la fel cum n-am știut că este un material atât de dur (deși citisem în multe materiale despre duritatea lui, dar românul e setat pe ideea de a crede abia când vede cu ochii lui 😀 , iar eu n-am făcut abatere de la asta în situația de față).

Bucățica de cuarț pe care am primit-o am decis că îmi place suficient de mult încât să mă folosesc de ea. Știu că nu-mi pot face blaturile de bucătărie dintr-un pătrățel de până-n 15cm, cu atât mai puțin pardoseala, drept pentru care am decis să-l folosesc ca suport pentru lumânări. Încap aproximativ 3 lumânări pe el, iar eu chiar folosesc suporturi de la o vreme. Mă ajută pe de o parte să protejez mobila de căldura pe care o emană lumânările prin partea inferioară, dar mai ales mă ajută să evit accidentele – pentru că unele lumânări parfumate nu vin în recipiente și uneori se topesc inegal și curg, astfel că suporturile pe care se pun lumânările acționează ca un fel de tăviță în care curge ceara în astfel de situații/accidente.

Aș putea să folosesc micul pătrat din cuarț și ca suport pentru cana cu ceai fierbinte, dar… lumânările l-au acaparat deja și nu vreau să mă cert cu ele :D.

cuart rosu de la SideraQuartz foto1

cuart rosu de la SideraQuartz foto2

cuart rosu de la SideraQuartz foto3

Dinainte să primesc coletul surpiză știam deja câteva lucruri despre cuarțul compozit. Conține cuarț în proporție de 93%, este rezistent la abraziune, antibacterian, aproape indestructibil, inert chimic, potrivit pentru pardoseli și blaturi de bucătărie, ușor de întreținut, cât și rezistent la apă și la temperaturi înalte. Ceea ce nu știam și am aflat abia în momentul în care m-am trezit cu micul colet… a fost faptul că e lucios precum pardoselile perfecte din reclamele de la televizor, fiind în același timp și frumos. Are în compoziție și niște bucățele mici ca de oglindă, care-i dau un anumit farmec. Îți ia ochii, cât mai pe scurt! Și îți ia și banii, pentru că în momentul în care-l vezi e greu să nu ți-l dorești în locuință.

Le mulțumesc pentru colet celor de la Sidera – the art of quartz ♥ www.sideraquartz.com

cuart rosu de la SideraQuartz foto4

cuart rosu de la SideraQuartz foto5

cuart rosu de la SideraQuartz foto6

6 Comments

 • Reply

  Emma

  29/03/2018

  OMG!! Asa vreau sa fie la mine in casa!! <3
  Fix culoarea asta! <3

  • Reply

   Ioana Radu

   31/03/2018

   Eu nu cred ca as fi optat pentru rosu, dar de cand am bucatica asta mi-am cam schimbat parerea <3

 • Reply

  Cristina Dragomir

  30/03/2018

  Imi place cum arata si e foarte practica la cum ai ales tu sa o folosesti. Norocul meu ca eu nu prea folosesc lumanari parfumate.
  Despre cuart nu stiu eu prea multe lucruri, dar stiu ca-mi place, ca mi-ar placea sa-l vad in bucataria mea, dar nu pe nuanta asta, ci pe una mai deschisa, si ca e scump. Adica stiu ce e mai important, nu?

  • Reply

   Ioana Radu

   31/03/2018

   Da, stii exact ce e mai important. Cam asa si eu, stiu ca imi place foarte mult si ca e scump, dar nu-mi iau gandul de la el 😀 .

 • Reply

  Bratu Gabriela

  03/04/2018

  ce fain e! parca vad un blat de bucatarie din cuart. dar si ideea ta imi place tare mult!

  • Reply

   Ioana Radu

   03/04/2018

   Multumesc! ^_^

Leave a Reply