Adv. & Stuff

Cum ne-a schimbat internetul viaţa?

By | 29.09.2015 | 4 Comments

M-am împrietenit cu cineva de la o firmă de hosting şi, din vorbă-n vorbă, am ajuns la întrebarea „Cum ne-a schimbat internetul viaţa?” Tehnic vorbind, mă simt mai bogată, atât conotativ cât şi denotativ. Cum aşa? Păi internetul este cel care plăteşte chiria (hostingul/găzduirea) muuuult mai mică decât un magazin din mediul offline, motiv pentru care îşi permite să afişeze tot felul de reduceri, zi de zi, săptămână de săptămână. Cumpărând de pe net, am cumpărat mai inteligent. Plus că… datorită internetului am acces la o grămadă de informaţii despre produse, inclusiv forumuri şi bloguri, locuri în care aflu dacă produsul X sau produsul Y îşi merită sau nu banii. Mă refer la produsele mai scumpe pe care le-am achiziţionat şi la cele pe care urmează să le cumpăr. Da, internetul mi-a schimbat viaţa economică. Am devenit, astfel, şi mai calculată. Dar şi însetată de informaţie.

business world terra money seo

Dacă tot vorbesc despre internet, să ştii că am primit recent o leapşă foarte interesantă. Mi-ar plăcea să văd că o preiau şi alţi bloggeri dragi mie. Totodată, dacă n-ai blog, te invit să îmi răspunzi la aceste întrebări într-un comentariu. Subiectul este tentant :>

1. De câţi ani ai acces constant la internet?
Să fie vreo 8. Cam din perioada în care mi-am deschis şi blogul 😀

2. Care este prima ta amintire legată de navigarea pe internet?
Nu ştiu exact, dar îmi amintesc că mergeam la sala de net ca să intru pe mIRC :))

3. Ce faci zilnic pe net? (Citeşti ştiri, te documentezi, asculţi muzică, lucrezi, scrii pe blog, vorbeşti cu prietenii, faci cumpărături online?)
Aş putea să bifez căsuţa “all of the above”, dar îmi dau seama că n-am zilnic timp să fac toate astea. Totuşi ce fac zilnic pe net? Îmi verific constant e-mail-ul, mă documentez, scriu pe blog (între 1 şi 3 articole pe zi), mă documentez din nou şi… aş face cumpărături online, dar în mare parte doar îmi clătesc ochii şi pun lucrurile frumoase la bookmarks, căci de la o vreme cam bate vântul prin buzunare.

logo oseom seo4. Când ai descoperit bloggingul? (Ai blog hostat gratuit sau cu plată? Cum ţi-ai promovat blogul?)
L-am descoperit în urmă cu vreo 8 ani. Îmi băgam nasul, descopeream lucruri noi, nu ştiam mare lucru despre domeniul ăsta. Nu era nimeni care să mă înveţe. Nu ştiam ce fac sau în ce mă bag dar… am încercat. Şi nu m-a muşcat nimeni… până când am apărut într-un top 10 al celor mai influenţi bloggeri din Muntenia. Eu am zis că e vreo glumă, dar n-a fost. În afara apariţiei nu m-am ales cu nimic, nici măcar o gumă de mestecat. Nimic pozitiv. Căci la partea chestiilor negative s-a râs de mine, prin blogosferă pe ici pe colo, că eram singura din top cu blog gratuit. Uite aşa am trecut eu pe domeniul ăsta şi am învăţat să-mi stric blogul, să-l fac şi să-l refac singură de la cap la coadă. Cât despre promovare… mai greu, mai greu. N-am făcut niciun curs SEO dar de multă vreme mă gândesc la varianta asta. D-aia mă duc şi la Webstock pe 2 octombrie, să-nvăţ să fiu mai bună, să învăţ să mă dezvolt sănătos într-o industrie unde mulţi vor doar să culeagă şi mai puţin să investească. E nevoie de timp şi de cursuri pentru a se ajunge la un nivel respectabil, in my humble opinion.

5. Cum crezi că ar fi viaţa ta acum fără internet?
O parte din răspuns se află în introducerea de la postarea asta. Aş fi mai săracă şi totodată produsele achiziţionate n-ar fi toate la fel de bune. Internetul m-a ajutat mereu să culeg informaţiile necesare în luarea deciziilor, mai ales când e vorba de cele economice. Totodată, cu ajutorul internetului şi al blogului mi-am dezvoltat pasiunea pentru scris şi astfel mi-a fost mult mai uşor să mă angajez într-o televiziune pe vremea când nu aveam nici studii în domeniu dar nici experienţă în câmpul muncii). That’s something big, aş zice. Nu-i de ici de colo să fii considerat apt pentru un job bun. Aşadar nu pot să spun că viaţa fără internet ar fi mai bună, pentru că aş fi ipocrită. Internetul chiar m-a ajutat să mă dezvolt. Şi nu, nu fac parte din categoria celor care stau toată ziua cu nasul în computer. Ştiu să fac diferenţa dintre viaţa online şi cea offline şi, totodată, ştiu să le apreciez pe ambele!

6. Cum crezi că va arăta viitorul internetului?
De multe ori am crezut că am atins apogeul şi tot de atâtea ori m-am înşelat. Când descopeream noi şi noi gadget-uri îmi spuneam că „ăsta-i punctul culminant”, dar apoi apăreau altele. Când descopeream noi trucuri de promovare sau noi modalităţi de modificare a unui cod eram cucerită (măreţia lui 1 şi 0, ca să fac o glumă din domeniul tehnologic). Internetul creşte şi se reinventează continuu. Tehnologia este cea care face mereu diferenţa între trecut, prezent şi viitor.

Aş putea scrie, cu drag, sute de rânduri pe tema internetului. Dar vă invit şi pe voi să preluaţi această leapşă (dacă sunteţi bloggeri) sau să răspundeţi la cele 6 întrebări în comentarii la această postare 😀

4 Comments

 • Reply

  Luciana

  30/09/2015

  Hai că iau eu. Care sunt regulile? Răspund și atât?

  • Reply

   Ioana Radu

   30/09/2015

   Mă bucur că o preiei! 😀
   Da, răspunzi la întrebări şi… faci ce vrei tu în rest. Ce vrei, cum vrei, cu cine vrei ^_^

 • Reply

  Amalia

  30/09/2015

  1. tot de vreo 8 ani
  2. yahoo messenger si hi5 :))
  3. citesc reviste online pentru femei, caut prospectul la cate un medicament, horoscopul…
  4. –
  5. sincer, n-ar fi o mare diferenta, exceptand cumparaturile online. Exista atat de multe variante pe net, mai ales ca sunt si site-uri de comparare a preturilor, incat e mult mai usor sa comand online. Iar lucrurile imi vin direct la bloc, deci e perfect, nu trebuie sa ma mai chinui eu cu autobuzul sau cu trenul.
  6. n-am nici cea mai vaga idee… multi virusi? multe firme si multe job-uri in domeniul asta? idk…

  • Reply

   Ioana Radu

   30/09/2015

   Si eu caut prospectul la cate un medicament, ca de obicei nu cumpar toata cutia si mi le da intr-o punguta mica de hartie. Si eu de fiecare data o rog pe farmacista sa imi scrie termenul de valabilitate pe punguta (mai ales ca din unele medicamente iau doar o pastila, maxim doua, restul raman mult si bine).

Leave a Reply