Cum o fi să ai un apartament în zona Greenfield Băneasa?

cartier Greenfield Baneasa

Se iscaseră zilele trecute vreo două discuţii pe o reţea de socializare despre faptul că Ansamblul Rezidenţial Greenfield nu este atât de aproape de mall Băneasa cum ar zice dezvoltatorii. Eu sunt mai imparţială de fel. Înţeleg şi publicul ţintă prin faptul că s-a simţit indus în eroare cu reclama asta de proximitate în ceea ce priveşte mall-ul, însă îi înţeleg şi pe dezvoltatori, că n-au fost inspiraţi să aleagă cea mai bună firmă de publicitate. Însă dacă e să supunem dezbaterii cartierul Greenfield în sine, eu cam ajung la ideea că e chiar o idee genială. Într-un prezent în care Bucureştiul este suprapopulat, iar ca urmare a acestui fapt nici nu dispune de spaţii verzi care să lupte cot la cot cu nivelul poluării, un cartier îmbrăţişat de pădure, aşa cum este Ansamblul Rezidenţial Greenfield Băneasa, pare să fie soluţia ideală pe termen lung.

Practic, cartier Greenfield Băneasa oferă exact cadrul de care ar avea nevoie Bucureştiul. Ok, nu e atât de aproape de centru cum şi-ar dori mulţi, însă mai puţin de jumătate din cei care locuiesc în capitală stau aproape de serviciu. Iar la cum e traficul, oricum se pierde în medie cam o oră dus şi o oră întors, indiferent că stai în centru şi lucrezi la periferie, ori stai la periferie şi lucrezi în centru. Varianta a doua, pentru mine, pare mai bună decât prima. După o zi plină în inima capitalei, plus o cafea cu my best friend şi un drum pe la supermarket, chiar mi-aş dori să merg acasă într-un loc în care să pot respira altceva în afară de noxe de la maşini, praf şi alte astfel de chestii. Acesta este unul dintre motivele pentru care consider Greenfield Băneasa ca fiind o idee bună. Faptul că te retragi într-o zonă bună la sfârşitul zilei. Totodată, este un mediu bun şi pentru cei care au copii, fiind o zonă nu doar mai sănătoasă, datorită pădurii, ci şi mai sigură.

La partea de aspect în ceea ce priveşte cartierul Greenfield Băneasa… Nu. Nici aici n-am nimic de obiectat. Ba chiar mi s-au părut extrem de frumoase fotografiile din galeria de pe site-ul magazinuldecase.ro, fiind inclusiv poze din iarnă, cu cartierul acoperit de zăpadă. Preţurile, să zicem, ar fi discutabile. Însă ţinând cont că e totuşi vorba de capitală, cred că se justifică. Şi e o zonă bună. Cred că peste ani va fi mai valoroasă decât este acum. Românul e sceptic de fiecare dată când e vorba de un nou cartier rezidenţial, însă după ce gradul de ocupare sare de 50% oamenii devin din ce în ce mai interesaţi să achiziţioneze. Dacă merge bine munca peste hotare, chiar mi-ar plăcea să investesc într-un apartament în acest cartier. Dacă mai rămâne vreunul disponibil până atunci. Dacă nu… să se mai construiască un bloc. Aşa, ca pentru mine :D.

Ansamblul Rezidential Greenfield Baneasa

*imaginile din acest articol sunt preluate de pe site-ul magazinuldecase.ro

6 comments on “Cum o fi să ai un apartament în zona Greenfield Băneasa?”

 1. Intrebarea mea e cum o fi sa ai un apartament in orice complex rezidential din Bucuresti, nu neaparat in Greenfield. Cand vad cat de misto sunt gandite, cu parculet, zona verde, parcari misto si pazite, cum sa nu vreau si eu un apartament acolo? Din pacate, mai am mult de visat pentru ca, desi preturile au mai scazut, tot nu ne permitem sa avem casa noastra.

  1. Ioana Radu says:

   Da, cunosc… Noi de asta am plecat din tara, ca sa reusim sa strangem bani pentru apartament.

 2. radu says:

  Momentan cea mai mare țeapă imobiliară…au promovat un așa zis drum prin pădure…în realitate fond forestier…Romsilva a câștigat litigiul ,a închis drumul…astfel încât nu mai există decât o cale de acces pe o bandă de sens…adevărat blocaj….dezvoltatorul promite soluții realizabile…în doi ani!!!!!

 3. Laurentiu says:

  Foarte bun articol, o zona foarte misto.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>