Arta de tip graffiti nu este vazuta de toata lumea cu ochi buni, fiind adesea perceputa ca vandalism. O problema destul de comuna, mai ales in mediul urban. Ca solutie la aceasta “problema” ne sare in ajutor hidrosablarea, adica sablarea cu apa. Indepartarea artei de tip graffiti se face, de obicei, la solicitarea persoanelor care doresc renovarea unui imobil, cu scopul de a-l vinde sau a-l inchiria.
Hidrosablarea este o tehnica de curatare ce foloseste puterea apei la o presiune foarte inalta. Cu ajutorul acestei tehnici se pot indeparta straturi de vopsea veche, produse chimice sau alte invelisuri. Metoda hidrosablarii este o metoda sigura, care nu deterioreaza suprafetele. Poate fi utilizata atat pentru curatarea suprafetelor interne cat si pentru cele externe. Jetul de apa ajunge cu usurinta in locuri inaccesibile sau greu accesibile.
Avantajul hidrosablarii este faptul ca apa se poate recupera si refolosi pentru alte lucrari, astfel impactul asupra mediului este redus. De asemenea costurile si timpii de curatare sunt foarte mici. Urmele de graffiti sau orice alt fel de impuritati pot fi indepartate de pe o multitudine de suprafete, de la garduri si fatade… pana la monumente.
Hidrosablarea mai poate fi utilizata si in constructii pentru curatarea pietrei, caramidei si betonului, asta pentru ca este o metoda extrem de economica si se pot tine cu usurinta sub control emisiile de praf (emisiile sunt aproape inexistente).
Pot fi curatate structuri metalice sau chiar pot fi taiate metale in functie de efectul dorit de client.
Cu totii stim ca pentru rezultate eficiente trebuie sa apelam intotdeauna la ajutorul specialistilor. Acelasi lucru este valabil si pentru operatiunea de hidrosablare. Experienta unui operator poate fi cruciala pentru eficienta oricarui tip de lucrare. SablamTOT este una dintre firmele cu o experienta de peste opt ani in domeniu, si cu un portofoliu care cuprinde pana in prezent peste 10.000 de clienti multumiti. Serviciile de sablare pe care acestia le ofera cuprind si serviciile de hidrosablare. De asemenea, este important de stiut ca ofera servicii de hidrosablare la nivel national, si nu doar in Bucuresti, acolo unde este sediul companiei.
Alte aplicatii ale hidrosablarii
Hidrosablarea se mai foloseste si in alte domenii:
1. Curatarea de hote – hidrosablarea este folosita in special pentru curatarea/spalarea tubulaturilor fara ca acestea sa fie demontate.
2. Spalari grele – apa la presiune mare poate spala orice fel de utilaj, apa nu creeaza defectiuni. Se pot curata orice fel de suprafete care permit contactul cu apa. (tancuri petroliere, marcaje de drumuri, piste, bazine colectoare).
3. Industria navala – in industria navala hidrosablarea este folosita in special pentru indepartarea straturilor de vopsea, rugina, sau depuneri vegetale (alge, scoici).
4. Industria alimentara – in industria alimentara hidrosablarea este folosita pentru curatarea bazinelor de depozitare care nu permit curatarea cu substante chimice.
Pentru mine a fost foarte interesant articolul, de cand stau in centru grafitti-urile sunt clar o spaima si e bine ca am aflat de solutia asta.
Ma bucur ca iti sunt utile aceste informatii :D.
nu mi-am imaginat niciodata ca ar fi asa simplu de scapat de graffiti-urile oribile de prin oras. Ma gandeam ca trebuie date tone de vopsea peste ele. N-ar fi rau sa mizeze si autoritatile pe hidrosablarea asta si sa mai curete peretii de prin centru.