Hotele sunt unele dintre cele mai utile aparate dintr-o bucatarie. Cu ajutorul hotelor aerul viciat dintr-o bucatarie este evacuat.
Din nefericire hotele nu elimina doar abur, ci si vapori de grasime si fum. Vaporii de grasime se pot depune pe interiorul hotei, devenind extrem de inflamabili.
Pentru o buna functionare a sistemului trebuie sa curatati si degresati hota. Pentru a avea parte de rezultate exceptionale, apelati la o firma specializata pentru curatare si degresare hote.
Curatarea si degresarea hotelor este un proces destul de amplu, care necesita curatarea intregului sistem.
De ce trebuie sa degresam hotele?
Depunerile de grasime din interiorul hotei se pot stratifica si deveni inflamabile. Nimeni nu isi doreste un incendiu in bucatarie.
Curatarea si degresarea hotelor nu se face doar din motive de siguranta, ci se mai face si din motive de sanatate.
O hota care nu a fost curatata poate fi un adevarat focar de infectii. Microbii si bacteriile adora sa se cuibareasca in depunerile de grasime din interiorul sistemului de exhaustare.
Curatarea si degresarea hotelor este obligatorie prin lege, mai ales in institutiile din alimentatia publica.
Ce fel de servicii ofera o firma de curatare si degresare hote?
O astfel de firma ofera servicii care curata si degreseaza intreg sistemul de exhaustare dintr-o zona unde sunt preparate mancaruri.
Cateva dintre aceste servicii sunt:
– curatare hota
– degresare hota
– curatare ventilator
– curatare si degresare tubulaturi
– curatare filtre
– curatare cos de fum.
Exista anumite zone din sistemul de exhaustare unde se regasesc cele mai mari depuneri de grasime. Aceste zone sunt:
– ventilatorul
– in tubulatura verticala si cea orizontala
– la iesirea din hota.
Cat de des trebuie sa va curatati si degresati hotele?
Hotele, ca sisteme de exhaustare, trebuie sa fie curatate in medie de doua ori pe an. Este important sa nu se depaseasca pragul de 6 luni de zile.
In cazul institutiilor din alimentatia publica, curatarea hotelor se face cel putin o data la trei luni, la nevoie, sau chiar o data pe luna in functie de cat de des se prepara mancare, de tipul preparatelor si de cat de des sunt utilizate hotele.
Expertii de la Dr. Hote recomanda ca toate sistemele de exhaustare sa nu fie acoperite sau mascate cu tavane false. Acoperirea unui astfel de sistem poate duce la o acumulare de gaze. Aceasta acumulare de gaze poate isca foarte usor o explozie devastatoare.
Eu am o hota degeaba: cu ea sau fara ea e fix acelasi lucru. Ba nu! Cu ea in functiune este mult zgomot 😀
Pai poate trebuie curatata :D. Sau poate trebuie alta :>
Şi eu mă chinui mult atunci când curăţ hota. Se curăţă aşa de greu. Am încercat tot felul de soluţii de dezinfectare şi de curăţare dar tot nu este aşa cum trebuie.
urasc sa curat hota! Mai ales ca am filtre din alea metalice si frec cu periuta si cu detergent la ele pana imi ies peri albi. Daca se inventeaza hota cu auto-curatare, eu o cumpar prima.
Daca s-ar inventa o gramada de chestii cu auto-curatare… raman o gramada de oameni fara job-uri :d
P.S.: si eu tot cu periuta frec diverse chestii prin casa ^_^