Diverse

Cum să alegi rochia potrivită

By | 15.04.2017 | 5 Comments

Multe au fost cazurile în care am văzut doamne şi domnişoare îmbrăcate neadecvat pentru evenimentele la care am fost. Şi tu ai văzut multe astfel de cazuri, cel mai probabil. E drept, între timp ne-am maturizat, am ajuns în punctul acela din viaţă în care ştim că e libertatea fiecăruia să se îmbrace cu ce vrea, cu ce îi place sau cu ce îşi permite. Nu ne interesează, nici practic şi nici teoretic, cu ce se îmbracă alte persoane. Însă sunt momente în care ne sângerează ochii când vedem o rochie superbă tip corset… la care purtătoarea alege un sutien cu bretele la vedere. Sau o rochie extravagantă accesorizată excesiv de mult/ţipător, după modelul „la soare te poţi uita, dar la ea ba”. Ei bine, materialul de astăzi este despre cum să alegem rochiile potrivite, fără a cădea în capcanele cumpărăturilor. Spre exemplu, eu sunt adepta sclipiciului şi paietelor, însă încerc să nu optez pentru astfel de rochii, ca nu cumva să fiu unul dintre exemplele negative de la un eveniment.

1. Alege stilul potrivit corpului tău
Există sute sau mii de articole pe internet despre tipurile de corp (măr, pară, androgin etc.) şi hainele potrivite fiecăruia. Este imposibil să nu reuşeşti să găseşti o listă cu tipuri de croieli care se potrivesc corpului tău şi tipuri de croieli pe care ar trebui să le eviţi. Eu, de exemplu, fiind minionă, mă feresc de fustele şi rochiile midi pentru că îmi “taie” gamba şi crează iluzia de picioare mai scurte decât sunt deja :)). Singurul caz în care, cu chiu cu vai, aş putea să port o astfel de rochie, ar fi în combinaţie cu stiletto cu toc generos de înalt şi obligatoriu fără baretă peste gleznă (căci bareta crează iliuzia de gleznă “tăiată”, şi iar par mai mică decât sunt deja). Aşadar e foarte important să ştii ce croieli te pun în evidenţă în funcţie de forma corpului tău.

rochii elefant

2. Alege culoarea potrivită nuanţei pielii
Nu cred că există persoană pe lume căreia să-i stea bine cu toate culorile. Eu, de exemplu, cam am o problemă cu albastru. Nu mă prinde, nu face casă bună cu nuanţa pielii şi cu nuanţa naturală a părului. Ceva nu se leagă între ele. Aşa că încerc pe cât posibil să mă feresc de nuanţele care nu mă avantajează.

3. Stabileşte acel “ceva” al ţinutei înainte de a merge la cumpărături
Ai sâni frumoşi şi vrei să scoţi în evidenţă partea superioară a corpului? Atunci alege o rochie cu detalii în zona bustului. Fie dantelă, fie diverse aplicaţii (pietricele, paiete sau perle). Eşti mândră de picioarele tale? În cazul acesta alege o rochie sau o fustă cu bordură din dantelă sau aplicaţii. Ai un complex în ceea ce priveşte talia? Optează pentru o rochie simplă şi marchează talia cu un cordon superb. Ori, dacă nu, poţi renunţa la ideea de rochie şi poţi combina o bluză / un corset cu o fustă. Găseşti aici multe fuste simpatice la preţuri bune. Totodată, dacă vrei ca „acel ceva” al ţinutei să fie accesoriile, optează pentru haine cât mai simple, astfel încât să eviţi să pari prea încărcată şi să cazi în cealaltă extremă.

fuste elefant

4. Pantofii contează!
Probabil nu contează la fel de mult pentru toată lumea, însă eu sunt de părere că pantofii contează ăn proporţie de 50% într-o ţinută. Poţi să strici o rochie superbă cu perechea nepotrivită de pantofi. Totodată, poţi să salvezi o rochie urâtă cu nişte pantofi superbi. Cred că pantofii contează mai mult de 50% 😀 .

Cea mai importantă regulă ar fi să nu uiţi că “mai puţin este întotdeauna mai bine” atunci când e vorba de outfit. Ce e prea mult, e prea mult. Mergi pe variante clasice şi nu vei da greş. 😉

*toate imaginile din acest articol sunt preluate de pe site-ul elefant.ro

5 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  18/04/2017

  asta e un capitol la care eu sunt codasa. Nu prea port rochii si din cauza asta nici nu stiu sa le aleg. Bine, am un simt al ridicolului destul de dezvoltat si din citite mi-am dat seama ce mi-ar veni bine si ce nu, dar la shopping, n-am curaj sa cumpar nimic daca nu e verisoara mea cu mine sa probez si sa imi dea ea acordul.

 • Reply

  Marina Adriana

  21/04/2017

  Articol mai mult decât potrivit pentru perioada care urmează, deoarece încep nunțile și tot felul de evenimente unde trebuie să purtăm rochițe! Chit că nu prea-mi place mai deloc să port rochii :*

  • Reply

   Ioana Radu

   21/04/2017

   Nici eu nu prea eram adepta rochiilor, insa anul trecut cand am plecat 2 saptamani in vacanta am bagat in bagaj multe rochii, ca sa nu am prea mult de ales si sa fiu nevoita sa le port :)). Asa am ajuns sa le port, iar concluzia a fost ca e asa de usor cu rochii. Drept urmare, dupa vacanta respectiva nu am mai purtat la fel de des pantaloni scurti, ci am mers mai mult pe varianta cu rochii.

   • Reply

    Marina Adriana

    21/04/2017

    E o strategie bună! Poate am să fac și eu asta! Pupici!:* :* :*

 • Reply

  Lamiita Petre

  22/04/2017

  Givenchy spunea: “O rochie trebuie să urmărească corpul unei femei, în niciun caz corpul femeii să urmărească forma rochiei. Aceasta este adevărata modă! “. Pai, nu pot sa spun si eu ceva, decat Givenchy? :)) Purtati rochii, rochiile va confera acea feminitate pe care aveti obligatia sa o afisati.
  Regret ca nu mai sunt in forma si in forme sa port ceea ce imi place.

Leave a Reply