Women's World

Cum să cunoști o persoană în funcție de manichiură

By | 12.06.2019 | 2 Comments

M-am gândit cât de multe lucruri dezvăluie despre mine, ca persoană, tipul de manichiură care-mi place și am zis să pun la cale câteva rânduri care să vă ajute și pe voi să vă faceți o idee despre cineva, mai ales la prima vedere, când totul pare frumos. Într-o oarecare măsură toți suntem frumoși, dar avem particularități care ne fac să ne apropiem mai mult sau care, din contră, ne îndepărtează. Tipul manichiurii poate fi un bun punct de plecare pentru a ne da seama de unele aspecte și o să vedeți în rândurile ce urmează despre ce este vorba, clar și pe subiect, fără perdea 😀 .

Menționez că materialul pe care îl scriu acum nu se adresează numai persoanelor de sex feminin, ci și bărbaților. Voi nota lucruri pe care le spune manichiura despre o persoană, lucruri care poate vă vor fi de folos pentru a vă da seama cât de multe chestii aveți în comun cu o fată sau o femeie. Putem spune că e ca la mașini, adică dacă Ea are o mașină curată și îngrijită atunci e în mod clar un semn că și casa ei arată la fel și că e pasionată ca lucrurile să fie în ordine și bine îngrijite.

După modelul unghiei:


unghii patrate si unghii migdala

Unghii pătrate
Manichiura cu unghiile pătrate, drepte, cunoscută mai ales după denumirea în engleză – square nails -, spune despre o persoană că îi plac liniile drepte în detrimentul celor curbe, iar asta dezvăluie o bună organizare, atenție la detalii, idei clare despre lucruri, o înclinație aparte către carieră și oarecum dragoste față de domenii bazate pe matematică. Persoanele care îndrăgesc manichiura cu unghii pătrate pot fi chiar perfecționiste. Din punct de vedere social nu sunt chiar sufletul petrecerii, ci preferă mai degrabă compania unui număr restrâns de persoane. Less is better.

Unghii migdală
Unghiile migdală, cunoscute mai ales după denumirea în engleză – almond nails – , reprezintă acel tip de manichiură în care unghiile capătă o formă rotundă ușor alungită, migdalată. Acest tip de manichiură dezvăluie despre o persoană că nu-i plac ideile fixe și cam orice altceva ce ține de matematică, fiind mai degrabă orientată către partea creativă. Fie că e vorba de creativitate literară, stilism personal sau design interior, persoana cu unghii migdală e oarecum ghidată de un spirit ludic. Dincolo de domeniile de activitate de care este atrasă, în viața personală e posibil să-și păstreze spiritul jucăuș și să-i supună pe cei din jur la teste sau chiar să pună la cale anumite jocuri. Să nu uit să menționez că persoanele cu unghii migdală sunt adesea sexy.

După dimensiunea unghiei:


unghii scurte si unghii lungi

Unghii scurte
De regulă unghiile scurte dezvăluie despre o persoană latura practică, adică fie lucrează într-un domeniu în care are nevoie de unghii scurte pentru a se situa cât mai bine pe scara productivității, fie le ține scurte pentru a nu crește prea mari între ședințele la manichiură, astfel încât să se poată desfășura în voie la toate treburile casnice și nu numai. Unghiile scurte, dincolo de latura practică, dezvăluie și eleganță, simplitate, finețe. O persoană cu unghiile scurte își dorește să rămână în anumite tipare și este elegantă nu doar la prima vedere, prin prisma manichiurii și a altor elemente vizuale, ci adesea posedă eleganță și în gândire, gesturi și alte detalii ale vieții cotidiene.

Unghii lungi
Viața este prea scurtă pentru a fi trăită în anumite tipare. Cam acesta este unul dintre motto-urile persoanelor care iubesc manichiura cu unghii lungi. Chiar dacă e vorba de unghii lungi în culori puternice sau în nuanțe cuminți, pastelate, acest tip de manichiură dezvăluie personalitate puternică, încredere în sine și dorința de a trăi viața înainte de a nu fi prea târziu. Fetele și femeile cu manichiura cu unghii lungi sunt, de regulă, persoane înconjurate de multă lume, având o personalitate efervescentă, bubbly, la fel ca șampania, și emanând energie pozitivă și poftă de viață.

După modelul manichiurii:


unghii simple si unghii cu model

Unghii simple
Fe că sunt scurte sau lungi, unghiile într-o singură culoare sau cu model simplu (de exemplu manichiura french sau un detaliu mic pe o singură unghie) spun despre o persoană că este adepta lucrurilor simple în general vorbind. Simplitatea, totuși, e învăluită adesea de eleganță.

Unghii cu model
Aici e o zonă cu nisipuri mișcătoare. Dar, în majoritatea cazurilor, persoanele care îndrăgesc manichiura cu model încărcat, extravagant, boem… sunt la rândul lor personalități bogate, extravagante, boeme. Unghiile cu model aparte sunt de multe ori alegerea vedetelor și dezvăluie și un anumit statut social, la care se adaugă exprimarea laturii creative fără restricții.

Acum, că am scris fără perdea cam ce spun unghiile și tipul manichiurii despre o persoană, vă va fi mult mai ușor să știți, atunci când cunoașteți pe cineva, dacă dincolo de chimia dintre voi vă veți potrivi și pe termen lung, în ceea ce privește ideile și din punct de vedere al personalităților voastre (vedeți diferența dintre persoanele cu unghii pătrate și cele cu unghii migdală). Eu sunt de părere că o persoană nu e mai bună sau mai interesantă decât alta, ci fiecare are atuurile ei, iar misiunea noastră e să le găsim pe cele ale căror caracteristici se îmbină frumos cu ale noastre. Și toată lumea iese câștigătoare din ecuația asta 😀 .

Faptul că am scris toate aceste rânduri se datorează în mare măsură celor de la Pink Nails, a căror misiune, așa cum scriu și cei de la Blogal Initiative, este aceea de a se asigura că fiecare dintre noi arată impecabil din punct de vedere al manichiurii și al îngrijirii mâinilor. PinkNails.ro, cu ajutorul brandului Victoria Vynn, oferă o gamă largă de produse destinate îngrijirii mâinilor în general și unghiilor în particular. 💅♥

2 Comments

 • Reply

  Mara

  12/06/2019

  Interesant articolul, mi-a placut 🙂

  • Reply

   Ioana Radu

   12/06/2019

   Mulțumesc, Mara! 😀

Leave a Reply