Adv. & Stuff

Cum să organizezi nunta perfectă!

By | 08.04.2015 | 6 Comments

wedding shoesAm auzit deja de mult prea multe ori mirese nemulţumite de cum a ieşit nunta lor. Ziua care trebuia să fie cea mai frumoasă transformându-se într-un sac de nervi, la care se adaugă emoţiile, zarva din jur, aşteptările cârcotaşilor, derularea în gând (de zeci de ori) a paşilor pe care trebuie să-i urmeze, să nu cumva să uite de ceva…

Unele miresici aleg să-şi organizeze singure nunţile. Să îşi noteze cu stricteţe în agendă tot ce au de făcut, de plătit, de gustat, de văzut, de discutat şi rediscutat preţuri şi aşa mai departe. Nu e o muncă uşoară, pentru că trebuie să te decizi în privinţa atât de multor aspecte, de la culoarea şi forma şerveţelelor de pe masă, până la aranjamentele florale şi chiar… culoarea rujului sau a blush-ului.

Alte mirese aleg să-şi lase apropiaţii să se ocupe de toată tărăşenia asta infinită. Fie că lasă totul în seama părinţilor, care sunt şi aşa emoţionaţi că odraslele fac pasul cel mare, fie că aleg să paseze unele sarcini prietenilor/prietenelor cele mai bune, ele optează să nu se streseze atât de mult pentru ziua nunţii pentru că ştiu că oricum le aşteaptă 24 de ore de emoţii şi planuri care nu se vor derula chiar după ceas aşa cum au fost stabilite. Am văzut chiar şi o mireasă care a plâns de cum a început ziua, chiar înainte să se îmbrace, pentru că părinţii care s-au ocupat de eveniment luaseră decizia de a-i face nişte… surprize… în program. Caleaşcă în drum spre biserică. Într-o zi rece de septembrie. Nu s-au gândit că miresei i se va face pielea de gâină din cauza frigului. Că nu-i tocmai o alegere potrivită pentru zilele reci. Au decis să opteze chiar pentru un meniu mai ieftin şi mai „subţire”. Mireasa, evident, voia ceva grozav.

nunta tematica fairytaleDar cum să faci să fie bine? Că parcă ambele variante au o grămadă de minusuri, o grămadă de chestii care te împiedică să te bucuri de propria nuntă. Ce-i asta? Aproape că sună utopic, nu-i aşa? Să te bucuri de propria nuntă… Dar la wedding planner nu v-aţi gândit? Da, da! Om care este pregătit pentru astfel de situaţii! Persoană care vine la tine acasă cu toate mostrele de care ai nevoie pentru a te decide care îţi place cel mai mult. Persoană care te sfătuieşte, dar care ţine cont de ceea ce îţi doreşti. Garantat că nu o să-ţi facă surprize care să-ţi dea toate planurile peste cap! În fond, meseria lui este să organizeze nunta perfectă pentru tine, aşa cum ţi-o imaginezi tu, şi să facă în aşa fel încât să se încadreze în bugetul stabilit. Nu este o muncă uşoară, tocmai de aceea e nevoie de un wedding planner. Sunt oameni specializaţi în aşa ceva, persoane care au trecut prin multe cursuri de formare, traininguri pe diferite segmente care să acopere toate etapele unei nunţi de vis.

certificationDacă vă gândiţi să faceţi acest pas şi să optaţi pentru un wedding planner, recomand să alegeţi o astfel de persoană din cadrul unei agenţii din domeniul planificării nunţilor, aşa cum este Karin Events. Persoana cu care veţi decide să lucraţi va fi alături de voi de la începutul planificării până la finalul nunţii, fie că este una clasică sau una tematică! Orice chestie neprevăzută care apare în program nu va fi problema voastră. Wedding planner-ul se va ocupa de eveniment astfel încât voi, mirii, să vă puteţi bucura de propria nuntă. Sună tentant, nu-i aşa? 😉

6 Comments

 • Reply

  ralu

  08/04/2015

  super!!!Nici nu m-am gandit la asa ceva.Deja aveam prea multe idei si nu stiam care ar fi mai importanta.Multumesc 🙂

  • Reply

   Ioana Radu

   08/04/2015

   pentru putin :*

 • Reply

  Bookish

  08/04/2015

  Mie imi place foarte mult sa organizez evenimente (am organizat deja cateva petreceri pentru prietene) asa ca nici nu ma gandesc sa apelez la wedding planner cand va veni ziua cea mare. Dar, pentru cei carora nu le place sa caute informatii, nu sunt organizati, nu se descurca bine cu listele, atunci da, un wedding planner ii scuteste de mult stres.

  • Reply

   Ioana Radu

   08/04/2015

   Eu prefer sa ma stresez doar cu pantofii, adica sa ma asigur ca am aplicat toate trucurile posibile ca sa fie confortabili (accept sa ma doara picioarele de la ei, dar nu sa fac bataturi or stuff like that). In rest… ma bazez pe wedding planner 😀

 • Reply

  Radu

  04/11/2015

  Eu unul va recomand sa NU folositi serviciile unui wedding planner. De ce? Pt ca oricum 90% din probleme tot mirii le vor rezolva, doar ca va fi cu un intermediar… Bugetul nu va fi strict controlat, degeaba va faceti iluzii…Vi se vor baga pe gat diferiti furnizori preferentiali…
  Si oricat de “certified” este WP-ul tot un serviciu de slaba calitate veti primi.

  • Reply

   Ioana Radu

   04/11/2015

   Cred ca e o chestie care difera in functie de firma.
   Sunt si firme, chiar daca putine la numar, care reusesc sa faca fata problemelor fara sa-i bata la cap pe miri, adica fara sa actioneze ca intermediari.
   Cat despre partea cu furnizorii preferentiali, probabil se-ntampla pentru ca au parteneriate, dar daca mirii stiu sa refuze nu cred ca e vreo problema. Mie daca mi s-ar impune o firma pe care nu o vreau, WP-ul ar trebui sa-si faca bagajul. Asta, bineinteles, in cazul in care nu intelege refuzul meu de prima oara. Nu-mi plac oamenii care ma preseaza sa fac alte alegeri, practic WP-ul este acolo sa ma ajute sa trec cu brio si cu mai putine batai de cap peste ziua cu pricina. Eu planuiesc sa ma distrez la nunta mea, chiar daca suna utopic. I will!

Leave a Reply