DIY

Cum să plantezi trandafiri ♥ (+galerie foto)

By | 02.04.2017 | 5 Comments

Cum să plantezi trandafiri este un material pe care sigur îl vei găsi a fi util dacă şi tu iubeşti florile la fel de mult ca mine, cu atât mai mult dacă stai la bloc şi nu-ţi plac ghivecele cu “buruieni”, însă nişte trandafiri n-ai refuza niciodată 😀 .

Simt nevoia să precizez anumite aspecte înainte de a vă povesti procesul de plantare al trandafirilor :D. În primul rând sunt fată “de bloc”. N-am locuit niciodată la casă şi nici nu îmi doresc asta (poate aş face-o DOAR ca să am multe pisici, 2 câini şi multe flori). Sunt un pic sclifosită şi n-ar părea că aş fi de acord să plantez ceva vreodată. Adevărul este că am plantat multe chestii până acum, inclusiv castraveţi în solar, deşi au trecut ceva ani de când am făcut asta ultima oară. Pentru flori, însă, sunt fericită să mă mozolesc pe mâini şi pe haine de pământ. Iubesc florile foarte mult. Pe unii dintre foştii prieteni i-am terorizat cu chestia asta (Îmi cer scuze).

În urmă cu vreo două săptămâni îmi cumpărasem 3 trandafiri frumoşi, de un roşu închis ca sângele. Între timp a venit primăvara şi, tot bătându-mi în geam razele soarelui, mi-am amintit de un video despre cum să plantăm trandafiri. Îl salvasem la bookmarks. M-am uitat din nou la el şi mi-am făcut lista de cumpărături:

– 3 trandafiri (îi aveam deja în vază)
– 3 cartofi
– o jardinieră
– o pungă cu pământ
– 3 sticle goale

cum sa plantezi trandafiri foto 1

Misiune îndeplinită. Am cumpărat toate chestiile de care aveam nevoie. Trebuia doar să termin încă o sticlă de apă, însă am rezolvat şi chestia asta până la sfârşitul zilei.

Cum să plantezi trandafiri ♥

Pasul 1
Tai cozile trandafirilor în diagonală la ambele capete.

Pasul 2
Dai câte o gaură în fiecare cartof (cam trei sferturi din grosimea cartofului). Eu am folosit un burghiu pentru asta, dar merge şi cu un pix sau alt obiect asemănător.

cum sa plantezi trandafiri foto 2

Pasul 3
Pui câte un fir de trandafir în fiecare cartof.

cum sa plantezi trandafiri foto 3

Pasul 4
Pui un strat de pâmânt în ghiveci/jardinieră. Apoi aşezi cartofii şi în final acoperi cu pământ.

cum sa plantezi trandafiri foto 4

Pasul 5
Tai fundul fiecărei sticle şi apoi pui câte o sticlă pe fiecare fir de trandafir în parte, astfel încât să fie ca o seră.

cum sa plantezi trandafiri foto 5

Gata! Asta e tot! 😀

Am înţeles că dacă plantăm trandafirii afară, e necesar să păstrăm şi dopurile sticlelor. Noaptea este prea rece afară, aşa că e nevoie să păstrăm efectul de seră, trandafirii proaspăt plantaţi să aibă suficientă căldură. Dacă îi plantăm în ghiveci şi îi ţinem în casă, trebuie să îi punem undeva unde să aibă lumină. Dopurile nu sunt obligatorii în casă. Personal, am pus dop unei singure sticle, iar două le-am lăsat fără dop. În funcţie de care trandafir se prinde mai repede o să ştiu cum procedez data viitoare când plantez.

De udat… eu îi ud cam o dată la 3 sau 4 zile.

Revin cu poze după ce vor creşte ^_^. Eu sper să se prindă toţi. Cică nu e aşa mare inginerie cu trandafirii şi n-ar avea de ce să nu se prindă, mai ales că am folosit şi cartofi (se spune că aceştia ajută trandafirii să prindă rădăcini mult mai uşor).

Dacă ţi-a fost util acest articol, despre cum să plantezi trandafiri, nu uita să îl distribui pe facebook pentru a afla cât mai multe persoane de el. Thank you! ♥

5 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  02/04/2017

  Pe cuvant ca nu am plantat niciodata trandafiri din astia. De fapt, nici nu stiam ca exista sanse sa se prinda :O. Si, ca sa fiu sincera, inca sunt neincrezatoare ca prea pare simplu :D. Astept cu mare interes sa vad daca ti se prind si, daca da, o sa ma vezi si pe mine curand facand treaba asta. Chiar sunt super curioasa ca eu am pus anul trecut in gradina unul cu radacina si nici ala nu mi s-a prins.

  • Reply

   Ioana Radu

   02/04/2017

   Vedem in timp 😀 . Dar cativa prieteni de pe Facebook m-au asigurat ca se vor prinde, ca am facut tot ce trebuia facut. Acum trebuie doar sa asteptam ^_^. A fost ceva nou si pentru mine, insa mi-am propus sa fac multe alte chestii noi, ca uite acum trece viata pe langa mine. Macar sa invat sa fac cat mai multe chestii care sa-mi umple sufletul de bucurie.

 • Reply

  Lamiita Petre

  03/04/2017

  Cat de tare… chiar voi incerca cu prima ocazie cand voi avea trandafiri, un soi care sa imi placa. Incercarea moarte n-are!

 • Reply

  Camelia

  27/04/2017

  Un update, ceva?

  • Reply

   Ioana Radu

   28/04/2017

   Dăduse frunzuliţele înainte să plec eu din ţară. I-am spus mamei să ducă jardiniera unei cunoştinţe care are grădină şi să-i planteze acolo. Vorbisem eu înainte cu persoana în cauză. Deci de prins s-au prins sigur în jardinieră 😀 .

Leave a Reply