Diverse

Cum să redecorezi cu buget redus

By | 19.03.2020 | 5 Comments

De când m-am mutat și am început să dăm banii pe diverse lucruri pentru apartament, am încercat să calculez aproape fiecare aspect pe termen lung. Mi-am zis că parchetul și piesele mari de mobilier, chestii care de regulă presupun eforturi mai mari atât fizice (cărat, montaj) cât și financiare, ar trebui să fie relativ neutre ca aspect. Am decis ca lucrurile mărunte și cu prețuri mai mici pot fi cele care colorează spațiul și care îl încadrează într-un stil anume. De exemplu să nu pun tapet sau să colorez un perete, pentru că atunci când o să mă satur de modelul tapetului sau culoarea lavabilului, nu mi-e chiar la îndemână să le schimb. Să mizez mai degrabă pe alte detalii accesibile, unele care pot fi schimbate ori de câte ori vreau să redecorez. Iată care sunt acestea:

1. Draperii și perne decorative colorate
Dacă îmi place verdele sau dacă vreau să am sufrageria decorată în culoarea anului (în 2020 este albastrul clasic), decât să mă orientez către tapet sau vopsirea unui perete, treburi care necesită mână de lucru și pentru care trebuie să trag toată mobila și s-o acopăr, mai bine optez pentru o draperie și niște perne decorative. Și ori de câte ori mi se pune pata pe altă culoare, o să pot schimba draperia și fețele de pernă fără să fie nevoie de bani mulți. Practic ele sunt accesibile de prima oară când sunt achiziționate + ușor de “montat” (spre deosebire de alte investiții).

2. Tablouri
Nu sunt bogată și n-am statuete din marmură prin casă 😀 , dar am 4 tablouri old school cu model auto de care sunt tare mândră. Tablourile sunt o investiție bună și nu e musai să fie scumpe. Contează în schimb să se potrivească stilului camerei în care urmează a fi amplasate. De exemplu dacă ai o bucătărie în stil grecesc, cromatica fiind alb & albastru, atunci se cade să optezi pentru un tablou cu peisaj care să te ducă cu gândul la insulele Ionice, insulele Egeene de Nord sau la Ciclade. Dacă sufrageria este decorată în stil minimalist, poți opta pentru unul sau două tablouri geometrice sau iterpretări nedefinite.

tablouri frunze si plante

3. Aplice de perete, veioze și alte obiecte de iluminat
Presupunem că a început să îți placă stilul rustic, căldura aceea a lemnului și faptul că te gândești tot mai des să mergi în mini-vacanțe pe undeva la cabane, departe de agitație. Poate îți dorești să aduci o parte din sentimentul acela de evadare chiar în propria locuință, dar nu vrei să dai o avere pe redecorare. Caută draperii cu imprimeu cu pădure sau lemn și apoi schimbă și corpul de iluminat (cel principal sau unul secundar) cu unul mai… rustic. Las mai jos două modele care mi-au atras atenția și care costă sub 110 lei fiecare. Pot fi găsite pe site-ul Elefant.ro la categoriile aplice de perete, respectiv veioze și lămpi.

obiecte de iluminat model lemn

4. Lumânări parfumate
Dacă adaugi și vreo 3 lumânări parfumate care să se potrivească cromatic cu restul schimbărilor, deja ești și mai aproape de imaginea de ansamblu pe care ți-o dorești. Iar costurile sunt foarte mici 😉 .

That’s it! Acestea sunt obiectele pe care le poți schimba (sau adăuga, dacă unele nu există încă) pentru a redecora fără să scoți din buzunar o avere.

Cheers!

5 Comments

 • Reply

  Valeria Chertes

  21/03/2020

  Minunate ideile tale.

  • Reply

   Ioana Radu

   22/03/2020

   Mulțumesc mult! 😀

 • Reply

  Razvan

  22/03/2020

  Foarte util ghidul 🙂

  • Reply

   Ioana Radu

   22/03/2020

   Mulțumesc, Răzvan! Mă bucur să aud asta :D.

 • Reply

  Roberta

  16/06/2020

  Bine spus cu buget redus.. sincer ma durea capul cand incercam sa imi stabilesc un buget..
  Multumesc!

Leave a Reply