Trăim vremuri agitate, când nu avem timp de tot felul de complicații și ne dorim ca lucrurile să fie simple, utile, eficiente. La fel este și cu punctele negre. Vrem să scăpăm de ele în doi timpi și trei mișcări. Cele 4 metode de mai jos te vor ajuta fix cu asta, adică să le vii de hac punctelor negre fără efort mare și fără a merge la salon pentru vreo procedură (deși multe tratamente faciale ajută și ele, astăzi scriu doar despre cele mai simple și la îndemână metode).
• Plasturi pentru puncte negre
Există în multe magazine de beauty, atât fizice cât și online, niște plasturi pentru îndepărtarea punctelor negre. Cel mai des vei găsi plasturi pentru nas, însă există și plasturi pentru alte zone ale feței, precum bărbie și frunte, practic zonele care au de obicei probleme cu sebumul.
Plasturii pentru puncte negre sunt ieftini și se aplică ușor. Important este să citești instrucțiunile de aplicare și să le respecți întocmai. Adică în majoritatea cazurilor trebuie să umezești cu apă zona pe care îi aplici, iar după aplicare să aștepți să se usuce complet plasturele, astfel încât punctele negre să fie bine prinse de el și să poți scăpa de ele în momentul în care îl îndepărtezi.
• Mască facială de reglare a sebumului
Știi de ce apar punctele negre? Atunci când există exces de sebum, iar porii sunt blocați (de praf și alte particule poluante), acel sebum nu mai poate ieși la suprafață și se acumulează în piele, devenind treptat ceea ce noi numim puncte negre. Prevenirea punctelor negre înseamnă de fapt reglarea sebumului + curățarea corectă a tenului.
Reglarea sebumului se poate face zilnic prin folosirea unei creme pentru ten mixt/gras/acneic în zona T (frunte, nas, bărbie), dar dacă nu ai răbdare să faci asta zilnic atunci poți folosi o dată pe săptămână o masca pentru puncte negre.
• Curățare cu perie Foreo
Peria Foreo este fabricată în Suedia și este specială prin faptul că este făcută dintr-un silicon igienic, neporos și moale, funcționând pe bază de pulsații sonice care ajută la îndepărtarea eficientă a impurităților de pe ten fără a-l agresa. Este foarte important să cureți tenul cât mai bine, fără însă a-l agresa. Foreo face minuni în acest sens. În plus, eliberează tenul de celule moarte și facilitează absorbția produselor de îngrijire.
• Evitarea produselor faciale cu ulei de cocos
Uleiul de cocos este bun, dar NU PENTRU TEN. Uleiul de cocos este comedogenic, adică încarcă porii și duce la apariția punctelor negre și a acneei cosmetice. Poți folosi, în schimb, produse dermatocosmetice, acestea fiind cele mai sigure pentru îngrijirea tenului.
De ce este importantă îngrijirea tenului? Pentru că îl vrem frumos și sănătos pentru cât mai mult timp. Și pentru că nimeni n-a zis vreodată că iubește punctele negre :D. Cu toții vrem să scăpăm de ele forever.
Cheers!