Diverse

Cum să-ți dai demisia

By | 15.04.2019 | 1 Comment

Cum să-ți dai demisia

Am trecut prin câteva demisii încât să-mi permit să scriu despre ele. Și chiar de n-aș fi făcut-o tot aș fi avut libertatea de a vorbi despre ele. But I did. Și n-am făcut-o o dată sau de două ori, ci mi-am depus demisia la aproape toate locurile de muncă pe care le-am avut (cu excepția unuia singure, caz în care am ajuns la urgențe direct de la job, iar după perioada de recuperare am descoperit că fusesem deja înlocuită; but no hard feelings, i-am înțeles oarecum, că era un loc de muncă ce trebuia acoperit). Să nu ne îndepărtăm de subiect, că nu-mi plac parantezele care ne scot din context, și să ne concentrăm asupra titlului – Cum să-ți dai demisia.

Se prea poate ca partea tehnică a demisiei să fie cunoscută deja de toată lumea. Dar tind totuși să cred că nu-i așa. Am trecut prin asta. Am căutat pe net și prima oară când a trebuit să scriu o demisie, cât și cu următoarele ocazii. Se cade să spun încă de la început că n-am plecat niciodată pe loc, ci am urmat cursul firesc al lucrurilor, respectând normele bunului simț chiar și atunci când în interiorul sufletului meu era furtună în toată regula, cu tunete și fulgere. Și… până la urmă… cum să-ți dai demisia? Concret, mă gândesc că-i cel mai ușor să scriu lucrurile în ordine, frumușel, ordonat.

• Fă-ți un plan!

Înainte de a scrie o demisie, înainte de a pleca efectiv de la un loc de muncă, fă o mică cercetare a pieței job-urilor disponibile în perioada cu pricina. Cu atât mai mult dacă locuiești cu chirie sau dacă ai rate la bancă sau dacă orice alte obligații financiare apasă pe umerii tăi. Demisia, până la urmă, e ceva ce trebuie să te ajute să faci un pas înainte, să optezi pentru ceva mai bun pentru tine. Așadar, pentru ca demisia să fie cu adevărat ceva bun, trebuie să ai un plan pe care să-l pui în aplicare după ce pleci de la actualul loc de muncă. Cu alte cuvinte nu-ți da demisia înainte de a avea un plan pentru mai departe. Trimite câteva CV-uri, mergi la câteva interviuri, vezi cam ce opțiuni ai înainte de orice altceva. Dacă opțiunile pe care le-ai găsit sunt mai slabe decât ceea ce ai deja, poate că nu e timpul potrivit pentru demisie și, strategic vorbind, ar trebui să mai reziști un pic la actualul loc de muncă, până când găsești ceva mai bun.

• Caută pe net un model de demisie

Următorul pas, după realizarea unui plan pe care să-l pui în aplicare după demisie, este să te apuci de ceea ce presupune demisia, să faci demersurile necesare. Sunt și cazuri în care oamenii pleacă efectiv de la muncă, trântesc ușa în urma lor și dispar pentru totdeauna. Dar, pentru că noi suntem oameni grozavi, ne comportăm elegant până în ultima clipă și ne respectăm obligațiile contractuale, în ciuda faptului că angajatorii poate nu și le-au respectat tot timpul pe ale lor. Asta înseamnă că scriem demisia și o depunem la secretariatul firmei pentru a fi înregistrată.

• Demisie cu sau fără preaviz?

În mod normal eu sunt pro demisiei cu preaviz (o consider mai de bun simț, ca să fim oameni cu coloană vertebrală până în ultima clipă, că-i mare lucru ăsta), dar sunt și cazuri când se ivește o oportunitate și am vrea să plecăm cât mai repede de la actualul loc de muncă. Da, ceea ce cred că știm cu toții e că după depunerea demisiei suntem obligați să mai stăm la locul acela de muncă încă 20 de zile lucrătoare (preaviz). Dacă însă tu îți dorești să pleci cât mai repede (oricare ar fi motivul) poți menționa în demisie că îți dorești să cădeți de comun acord privind încetarea imediată a contractului fără preaviz. Sunt cazuri în care angajatorul acceptă. Dacă angajatorul refuză, mai ai însă o opțiune. Conform Codului Muncii, ai dreptul la demisie fără preaviz dacă angajatorul nu își îndeplinește obligațiile din contract (nu plătește salariile la timp, refuză să-ți acorde concediu atunci când îl soliciți sau nu ia măsuri de protecție și siguranță la locul de muncă).

• Lasă loc de “Bună ziua”

Pasul acesta contează destul de mult. În primul rând, în viață nu știm niciodată unde ne duce drumul, astfel că e posibil să ne mai intersectăm cu oamenii pentru care am lucrat. E bine să fim cea mai bună versiune a noastră până în ultima zi, iar cu asta putem chiar obține și o recomandare din partea angajatorului, pe viitor, când ne dorim să aplicăm pentru un job în același domeniu. Am trecut prin asta, au foști șefi, șefe și colaboratori care m-au recomandat altor oameni, ajutându-mă teoretic să fiu cu un pas mai aproape de job-urile pe care mi le doream. În ciuda faptului că le-am prezentat cândva demisia mea.
În al doilea rând, chiar dacă angajatorii nu-s cei mai grozavi oameni și în mod clar nu vor aprecia dedicarea ta față de job până în ultima zi a preavizului, e recomandat ca asta să nu-ți afecteze integritatea. Nu uita că sunt și alți oameni implicați în ecuație, de exemplu colegi care depind de tine cât încă ești în preaviz și care nu trebuie să sufere din cauza asta, pentru că ei nu-s vinovați. Și mai ales pentru că eleganța ta și integritatea ta nu depind de cei din jur, ci sunt caracteristicile tale indiferent de situație.

Ești în mod clar bun de angajat atunci când îți respecți obligațiile și, dincolo de toate nemulțumirile, îți păstrezi puterea de a fi exemplar până în ultima clipă. Nu mulți sunt puternici, eleganți, respectabili. Dar tu poți fi unul dintre ei!

Cheers! To great opportunities!

One Comments

  • Reply

    Niculae Bucur Ion

    17/04/2019

    Lasi loc de buna ziua doar daca si ei au fost oameni cumva cu tine, altfel vopsea pa masina la patron si o caramida cadou.

Leave a Reply