Adv. & Stuff

Cum și de ce segmentul de angajări videochat încă merge bine

By | 21.06.2018 | 6 Comments

Știu că subiectul cu angajări videochat și videochat generally speaking este unul delicat, mai ales în România, țara în care foarte mulți știu cum ar trebui să-și trăiască alții viețile în vreme ce nici propriile lor existențe nu sunt puse la punct. Oricum sunt adesea de părere că nu există viață pusă la punct, că e o iluzie, un balon care se sparge la un moment dat și din care nu ies confetti, ci dezamăgiri. Adesea fiind vorba de dezamăgirea că n-a existat o doză mai mare de egoism și că și-au consumat prea multă energie cu cei din jur – studiind alegerile lor și discutând (adesea cu superioritate și dezgust) despre ce ar fi trebuit ca acei alți oameni să facă altfel.

Știți de ce n-am privit eu niciodată cu răutate și superioritate către fetele și băieții care fac videochat sau către cele/cei care se gândesc să facă asta și-s în căutare de angajări videochat? Pentru că nu e treaba mea ce fac alți oameni câtă vreme nu mă afectează pe mine și pe cei din jurul meu. Și pentru că, fie vorba între noi, ei chiar fac ceva pentru banii respectivi, fără să dea în cap cuiva pe stradă și fără să fie corupți și să fure prin alte mijloace. Și ceea ce fac ei e ceva ce mulți dintre noi n-am fi dispuși să facem, oricât de săraci am fi. Eu poate pe motiv că-s pudică, alții pentru că sunt buni creștini, iar alții din cine știe ce alte motive.

În altă ordine de idei, în urmă cu ceva vreme am văzut un reportaj făcut în Italia despre fetele și femeile care ajung să-și vândă corpul acolo, care ajung să fie prizoniere ale unor vieți de coșmar. Nu e totul așa de ușor precum pare din exterior, multe dintre ele fiind bătute și obligate să facă bani. Am mai deschis puțin ochii după ce am văzut reportajul respectiv și am văzut că multe au ajuns în situațiile respective din disperarea de a face bani, provenind majoritar din sate uitate de lume, sate în care nu există locuri de muncă pe o rază de zeci de kilometri. Și au plecat în alte țări, cu promisiuni care sunau altfel decât realitatea care le-a așteptat acolo. Și au făcut-o pentru că, într-un moment de disperare și deznădejde, au considerat varianta asta a fi singura prin care le pot oferi copiilor lor viețile pe care ele nu le-au avut. În toată ecuația asta m-am gândit cât de simple ar fi fost lucrurile pentru toate acele femei dacă ar fi făcut videochat. Fără să se mai pună în situația de a fi atinse de cineva, fără să mai fie obligate să facă teancuri de bani care servesc intereselor altor persoane, fără să mai fie bătute și, mai ales, fără să mai fie departe de copiii lor sau părinții lor (că fiecare a plecat din disperarea de a-i putea ajuta pe cei dragi, puține fiind cele care au plecat cu gândul la BMW-uri).

Știu cum este văzut videochat-ul în prezent. Dar mai știu că el este o soluție mult mai bună pentru toate persoanele care au ales până acum calea Italiei și a Germaniei, lăsând în urmă părinți bolnavi și neputincioși sau copii care au trebuit să învețe să se descurce singuri de la vârste prea fragede.

Și îl văd ca soluție și pentru alte categorii de femei, nu doar pentru cele obligate de circumstanțe să aleagă calea aceasta. Sunt multe prințese care n-ar renunța niciodată la un anumit stil de viață și care ar fi dispuse să opteze pentru un studio de videochat astfel încât să nu fie nevoite să renunțe la traiul cu care s-au obișnuit, dar totodată să nu fie nevoite să fie subalterni pentru diverse tipologii de șefi. Prințesismele costă, iar ceva ce știm cu toții despre videochat este că se plătește bine, ba chiar sunt studiouri care oferă bonus de angajare 400$, deci clar putem înțelege cum și de ce segmentul de angajări videochat încă merge bine. It pays well!

6 Comments

 • Reply

  CătălinaL

  22/06/2018

  De acord cu tine până intr-un punct. Dar nu cred că e cazul ca videochatul să fie promovat. E intr-adevar un mod de a-si castiga existența, însă nu e un mod onorabil de a o face.

  • Reply

   Ioana Radu

   22/06/2018

   I’m not judgy.

 • Reply

  Pipa

  22/06/2018

  Am o prietena care se ocupa de asa ceva de mai bine de 7 ani. Si-a cumparat un apartament, o masina, a investit in ea. Nu e genul ostentativ, cu genti de firma si ifose. Romania are cele mai faimoase modele din lume si multe dintre ele au numeroase premii pentru popularitate. Recunosc, si eu am fost foarte judgmental la inceput si asta pentru ca “eu nu as putea face asa ceva”. Cum spuneai si tu, daca eu personal nu pot presta acest job nu inseamna ca e gresit, ci ca pur si simplu nu suntem toti la fel. De ce nu suntem toti doctori si avocati? Atat timp cat va fi cerere va fi si oferta. Oamenii si-au format aceasta parere despre fetele care lucreaza in videochat pentru ca pur si simplu nu stiu cu ce se mananca. Sunt fete care lucreaza in acest domeniu cu tinute cat mai minimaliste, botox cat mai mult si atitudine de pe centura. Acestea se incadreaza in categoria aia “ai bani, ai valoare” , din acest motiv, oamenii privesc cu ochi si mai rai acest job. Din cate am inteles, banii nu se fac atat de usor cum se vehiculeaza, te dezbraci si te pui in fata camerei si gata. Prietena mea spune ca pentru a lucra in industria asta, trebuie sa te tina nervii… Am intrebat-o ce vrea sa spuna, dar mi-a spus ca nu vrea sa intre in detalii. Oricum, nu cred ca unei fete emotive si visatoare i s-ar potrivi acest job.

 • Reply

  Cristina Dragomir

  22/06/2018

  Recunosc ca eu nu as face videochat pentru ca nu ma ajuta nici fizicul si nici nu mi se potriveste un astfel de job, dar nici nu judec pe cei care il practica. Am facut-o in trecut, pana am aflat ca cineva cunoscut mie, nu pot spune cine, o persoana cu un comportament exemplar, studenta pe bune, la stat, facea videochat pentru a-si ajuta mama sa isi cumpere un tratament scump. De atunci am zis ca nu mai judec pe nimeni. Fiecare stie mai bine care ii sunt motivele pentru care face o alegere.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  25/06/2018

  si eu merg pe acelasi principiu ca tine – o data ce nu am eu treaba si nu ma forteaza nimeni sa ma uit/practic, ce sa am impotriva lor? sa fim seriosi… sunt chestii mult mai nasoale pe lume!

  • Reply

   Ioana Radu

   25/06/2018

   Ai spus-o chiar mai bine decat mine :D.

Leave a Reply