Mergem pe acelaşi pământ, dar ne scăldăm în ape diferite. Respirăm acelaşi aer, dar îl simţim mai cald sau mai rece. Tânjim după căldură, dar chestii diferite ne fac inima să tresară. Să pompeze sângele mai cu viaţă. Să ne sufoce, să ne înmoaie picioarele, să ne dea fluturi în stomac ori să ne enerveze până-n măduva oaselor. Pe cât de mult ne asemănăm, pe atât de mult ne deosebim. Dacă unii oameni cumpără un tensiometru de încheietură deştept – Sendo Smart, atunci eu sunt în stare să-l cumpăr să văd ce efect are dragostea asupra mea. Sau drogurile. Sau muzica.
Tu n-ai vrut niciodată să testezi efectele oamenilor şi ale lucrurilor asupra ta? Să vezi cât de mult înseamnă ceva pentru tine? Să vezi la ce intensitate iubeşti şi la ce intensitate urăşti? N-ai vrut să ştii niciodată?
Poate că, dacă într-adevăr îmi iau un tensiometru pentru teste de genul ăsta, ulterior îl voi da… mamei sau bunicilor. Sau poate îl voi păstra în casă la mine, căci niciodată nu se ştie când ai nevoie de unul. Fie că va fi modelul pentru braţ sau orice alt tip de tensiometru, voi vrea la un moment dat să fac experimente. Chiar sunt singura cu astfel de curiozităţi? Nu cred. Trebuie să mai fie, pe aici pe undeva, oameni cu o doagă lipsă. Toţi avem câte o rotiţă sărită.
Şi dacă tot am adus vorba de tensiune… Ştiai că există câteva mituri despre hipertensiune? Ia vezi tu, că nu-i de joacă. Râdem, glumim, dar mai luăm şi în serios tema asta. Ştiai că peste 4 milioane de români suferă de hipertensiune? Ştiai că mulţi alţii nici măcar nu ştiu că se confruntă cu aşa ceva? Fie pentru că simptomele sunt minore în cazul lor, fie că lipsesc aproape în totalitate.
Conform site-ului Sendo.info, hipertensiunea mai este denumită şi “ucigaşul silenţios”. Asta pentru că există destul de multe persoane care nu au simptomele acestei afecţiuni. Singura modalitate de a afla este de a ne testa din când în când tensiunea. D’aia revin la ce ziceam mai sus, menţionând că s-ar putea să păstrez tensiometrul, adică să nu-l cedez bunicilor. Bănuiesc că ei au deja unul (sau chiar două). Să sperăm că nu vom avea astfel de probleme, dar mai bine să ne luăm tensiunea din când în când şi să ne ştim în singuranţă. Pot să fiu asistenta lui şi să-i iau eu tensiunea. 😀 Şi tu poţi face asta cu prietenul tău. Sau cu prietena ta.
Be safe! Aveţi grijă de voi! Dincolo de glume şi cuvinte nevinovate, articolul acesta chiar are un mesaj bun pe care ar trebui să nu-l ocolim.
Cu drag,
Ioana.
1 thought on “Cum stai cu tensiunea?”