Diverse

Cum sună terapia prin fericire?

By | 19.02.2015 | 0 Comment

insaneMă gândesc la spitalele de nebuni şi la metode alternative de vindecare. Mă gândesc că cele mai mari forţe de pe pământ sunt răutatea şi fericirea. Şi nimic nu deschide mintea mai mult decât cea de-a doua. Prin puterea pe care fericirea o exercită asupra minţii noastre, fiind sedativ şi motor deopotrivă, mă gândesc la…

Cum sună terapia prin muzică şi dans? Un salon, o încăpere oricât de mică, frumos decorată sau doar plină de iluzii pictate pe cei patru pereţi, parfum de flori, conexiuni… Cum sună terapia prin fericire?

Nu sunt o idealistă şi n-am fost niciodată. Cred în puterea urâţeniei la fel cum cred în cea a lucrurilor frumoase. Iar fericirea… Fericirea descătuşează minţi. Iar pentru cei fără speranţă din spitalele de psihiatrie mă gândesc că n-ar strica un salon pentru dans. Nu-mi place această activitate, dar e benefică pentru organism. Necesită mişcare, necesită simţire (a ritmului), necesită comunicare cu partenerul (verbală sau doar din priviri ori gesturi mici). Dansul este complex şi cred că i-ar ajuta pe cei nebuni să se concentreze mai puţin la teoriile conspirative care-i înconjoară şi mai mult la 5 minute de mişcare a corpului.

Nu ştiu… Gândesc cu voce tare în articolul ăsta.
Sper la mai bine pentru oamenii care au fost abandonaţi de sănătatea minţii.

Leave a Reply