Diverse

Curajul de a face performanță în România

By | 20.03.2019 | 0 Comment

Am câțiva oameni cu care mă știu doar în mediul online, fără să ne fi văzut vreodată la un pahar de vorbă sau să ne vedem întâmplător pe stradă, iar până acum vreo 2-3 ani Șerban Adrian Ionuț era unul dintre ei. L-am recunoscut în vreme ce stăteam la rând să ridicăm niște colete și ne-am salutat, așa cum e firesc. Suntem oameni decenți, nu ne prefacem în afara internetului că nu știm, nu conoaștem și, prin urmare, nu scoatem niciun cuvânt. Îmi amintesc destul de clar o chestie pe care a scris-o pe facebook acum mult timp și cred că merită menționată poate în orice material despre motociclism, anume că străzile nu sunt pentru viteză și că cea mai bună variantă pentru siguranța motociclistului cât și pentru siguranța celor din jur este ca motoarele să ruleze cu viteză mare numai pe circuit. Șerban Adrian Ionuț este profesionist și a ajuns în punctul acesta fără teribilism, astfel că îi sfătuiește și pe ceilalți posesori de permis de conducere categoria A să se comporte corect pe drumurile publice, corect față de ei și corect față de ceilalți participanți la trafic deopotrivă.

Pornind de la faptul că e un om cu coloană vertebrală, l-am felicitat alături de alți români pentru reușitele sale de-a lungul anilor în motociclism. Anul 2017 a fost un an de foc, reușind să participe la 8 etape din 10 ale Campionatului Național de Motociclism, competiție în cadrul căreia s-a clasat pe locul 3, clasa Debutanți 1000.

Șerban Adrian Ionuț SAI88 motociclism

Șerban Adrian Ionuț SAI88 Campionatul National de Motociclism European Championship 2017

Alimentat de pasiunea pentru motociclism și de dorința de a ajunge cât mai departe, de-a lungul anilor a participat la mai multe competiții. Privind totul din exterior, pentru mine și probabil și pentru alți oameni eforturile lui păreau mult mai mici. Credeam că efectiv se înscrie în competiții, participă și apoi câștigă sau nu câștigă. Sunt așa de naivă uneori încât mi-e și rușine să recunosc :)). Adevărul e că ceea ce vedem noi, din exterior, sunt rezultatele, însă munca din spatele acelor rezultate putem doar să ne-o imaginăm și eventual să trăim cu iluzia că pică din cer niște noroc. În realitate, Șerban Adrian Ionuț avea un job normal ca fiecare dintre noi, de 8 ore pe zi, iar în timpul liber se antrena pentru performanță și se stresa să reușească să găsească oameni și firme care să creadă în reușitele lui și să-l sponsorizeze pentru a se putea înscrie în competiții. Am aflat ulterior că fiecare etapă în cadrul unei competiții durează 3 zile și costurile sunt de minim 1500 euro.

Deși a fost pe podium din primul an în care s-a înscris în Campionatul Național de Motociclism, n-a reușit să găsească sponsori care să-l ajute să participe și în următorii ani. Cu un job de 8 ore pe zi, cum avem mulți dintre noi, e imposibil să reușească să-și plătească singur toate participările. În ciuda greutăților întâmpinate, Olteanu Garage a fost mereu alături de el. Pentru anul competițional 2019 pregătesc împreună mai multe motociclete cu tricolorul țării, dorindu-și să aibă o imagine cât mai bună. Personal sunt impresionată de oamenii care încearcă să aducă plus valoare țării. Mi se pare o dovadă de curaj faptul că nu pleacă din România pentru a avea mai multe șanse de reușită, ci trag cât de tare pot pentru a se vedea pe podium cu tricolorul în mână. Mie, personal, mi-a lipsit curajul ăsta, astfel că am plecat nu o dată din țară, ci de două ori, stabilindu-mă peste hotare. Însă oriunde aș fi îi admir pe cei care sunt mai puternici decât mine și îmi doresc ca toate eforturile lor să nu fie în zadar.

SAI88 Olteanu Garage motocicleta BMW

Pentru că bugetul de care Adrian dispune în prezent îi ajunge doar cât să pună moticicleta la punct, el are nevoie de susținere financiară, de sponsori, de oameni care să creadă în reușita lui și în șansa de a fi din nou pe podium. Dacă printre voi, cei care mă citiți, sunt persoane care au firmă sau eventual cunoașteți firme care s-ar putea implica, Șerban Adrian Ionuț are nevoie de susținere. Pentru a-l putea contacta puteți accesa pagina lui – www.sai88.ro

Eu nu am legătură cu el personal, însă îi admir munca și hotărârea de a ajunge cât mai departe în motociclism, motiv pentru care am decis să ajut și eu cum pot, dând mai departe vestea că are mare nevoie de sponsori.

Pentru anul competițional 2019, în cadrul Campionatului Național de Motociclism, datele sunt următoarele:
23-24.03.2019 – Serres Racing Circuit, Grecia;
20-21.04.2019 – Serres Racing Circuit, Grecia;
25-26.05.2019 – Motor Park Adâncata, România;
21-22.09.2019 – Transilvania Motor Ring, România.

În afară de aceste 4 etape competiționale ale CNM, ale căror date au fost deja anunțate, mai sunt câteva competiții într-un campionat privat organizat de cei de la Motor Park (campionat ce se va difuza și pe Telekom Sport).

Dacă aveți posibilitatea să-l susțineți pe Adrian, puteți discuta direct cu el, fiind cel mai bine astfel. Eu cred că o să-i propun să-și facă și un cont pentru donații, unde oamenii cu venituri modeste să-l poată susține cu sume oricât de mici (pentru că, uneori, puțin cu puțin tot se adună 😀 ). Eu îi doresc să aibă parte de cât mai mulți oameni alături de el, iar pasiunea și munca lui să-l aducă din nou pe podium.

Mult succes, Șerban Adrian Ionuț!

Leave a Reply