Adv. & Stuff

Peste 10.000 de studii medicale pe baza lor! Tu ce ştii despre Curcuma, Turmeric şi Curcumin?

By | 28.01.2017 | 8 Comments

Până nu demult făceam parte din categoria oamenilor care nu făceau diferenţa între Curcuma, Turmeric şi Curcumin. Credeam că toţi aceşti termeni desemnează acelaşi lucru, adică praful auriu-portocaliu care se găseşte în farmaciile naturiste şi pe care unele gospodine îl folosesc la diverse preparate. Auzisem vag ceva despre efectele pe care le are asupra sănătăţii, însă nu fusesem convinsă şi, ca atare, nici n-am vrut să caut informaţii suplimentare. Recent, însă, prietena mea mi-a “servit” un link către site-ul www.curcumin95.ro, pe motiv că n-ar trebui să-mi lipsească un astfel de subiect de pe blog, aşa că n-am avut de ales şi m-am apucat de studiat fenomenul prafului auriu-portocaliu. Nu-i spun pe nume, căci ajungem şi acolo…

curcuma turmeric curcumin

Şi, până la urmă, care-i cuvântul potrivit? Curcuma, Turmeric sau Curcumin?

Ei bine, cele 3 cuvinte desemnează lucruri diferite. Aici s-a dărâmat prima informaţie pe care o aveam eu pe acest subiect până de curând. Eu credeam că toate aceste denumiri sunt sinonime. Total greşit :D. Iată o scurtă prezentare a lor:
Curcuma este denumirea plantei. Are originile în India, însă este cultivată şi în sudul Chinei, Taiwan, Japonia, Indonezia şi Africa. Această plantă este înrudită cu ghimbirul.
Turmeric este praful auriu-portocaliu pe care-l găsim noi în farmaciile naturiste. El este un condiment care se obţine din rădăcina plantei Curcuma, prin procesul de măcinare. Se foloseşte cu preponderenţă în bucătăria indiană, iar studiile medicale arată că utilizarea în cantităţi mari pe o perioadă îndelungată are beneficii asupra sănătăţii.
Curcumin este substanţa activă care se obţine din Turmeric. Această substanţă este cea responsabilă cu beneficiile asupra organismului, motiv pentru care nu mai este nevoie să folosim Turmericul în cantităţi mari la mâncare şi pe perioade lungi de timp, căci există pe piaţă capsule care conţin Curcumin.

Pentru ce este recomandat Curcuminul?

Acum, că am înţeles exact diferenţa dintre cei 3 termeni, se merită să notez mai jos o listă cu diverse afecţiuni şi zone ale corpului pentru care, conform celor peste 10.000 de studii medicale publicate în reviste de specialitate, Curcuminul este recomandat:
– articulaţiile
– guta
– osteoartrita
– artrita reumatoidă
– ficatul
– sistemul cardiovasculat
– sportivi şi oameni activi
– bolile neurodegenerative
– diabetul
– alergiile, astmul, bronşita
bolile intestinale
– Helicobacter Pylori
depresia
– psoriazisul

*Aproape pentru fiecare dintre afecţiunile şi restul chestiilor notate mai sus veţi găsi informaţii pe site-ul curcumin95.ro. Menţionez asta pentru că scopul meu nu este să scriu un roman despre această substanţă activă benefică pentru organism, ci să fac o introducere a ei pentru oamenii ca mine, adică cei care nu ştiau despre Curcumin până acum ori aveau informaţii insuficiente.

Cum putem beneficia de efectele substanţei active Curcumin?

Aşa cum reiese din informaţiile de mai sus, dacă vrem să simţim efectele benefice pe care această substanţă le poate avea pentru organism, ar trebui să ne luăm gândul de la Turmericul pe care-l găsim în farmaciile naturiste. Asta pentru că el are o concentraţie foarte mică de Curcumin. Practic Turmericul îl putem folosi ca pe orice alt condiment, atunci când gătim, fiind un ingredient natural care nu dăunează sănătăţii. Însă pentru a beneficia de efectele substanţei active din Turmeric, adică Curcuminul, avem nevoie de un produs care să conţină doza necesară. În acest sens au apărut capsulele care conţin 95% Curcumin. Întrebarea care urmează este probabil referitoare la restul de 5%… Ei bine, ştim cu toţii că anumite substanţe nu pot fi reţinute de organism fără ajutorul altor substanţe – aşa cum este cazul Calciului, care se absoarbe mult mai bine în combinaţie cu Vitamina D. Ei bine, cam aşa este şi cu substanţa activă Curcumin, motiv pentru care este combinată în capsule cu BioPerine (care ajută la absorbţia Curcuminului). Puteţi comanda de aici astfel de produse, la fel cum vă puteţi informa în continuare despre Curcuma, Turmeric şi Curcumin. Internetul are multe de oferit, astfel că veţi putea să aflaţi răspunsul la toate întrebările pe care le aveţi despre planta Curcuma şi produsele care se obţin din ea.

Din ce am găsit eu până acum, Extract 95 Curcumin & BioPerine de la IanaLife pare să fie cel mai îndrăgit produs de pe piaţă. Există atât recipient cu 60 de capsule, cât şi variantă cu 90 de capsule. Totodată, atât raportul calitate-preţ este unul bun, cât şi faptul că ingredientele sunt în totalitate vegetale.

IanaLife Curcumin BioPerine capsule

8 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  28/01/2017

  eu nu stiu sa iti spun despre studii, dar pot sa iti spun ca mama a facut o cura cu acest supliment, anul trecut in toamna, si a avut rezultate foarte bune. Ea are probleme cu articulatiile si combinatia asta de curcumin si bioperine i-a scazut mult durerile in intensitate.

 • Reply

  Lamiita Petre

  29/01/2017

  Si eu auzisem despre efectele benefice ale turmenicului si incepusem sa folosesc foarte des in bucatarie, imi puneam pana si in farfuria de ciorba, tinand locul solnitei cu sare. Nu am stiut ca asimilarea avea nevoie de ajutor daca vrei sa o folosesti ca adjuvant in anumite tratamente.

 • Reply

  FILIPESCU FLORIN

  29/01/2017

  Sincer, e prima data cand aud de asa ceva.

  • Reply

   Ioana Radu

   29/01/2017

   Niciodată nu e prea târziu :D. Însă ţinând cont de faptul că voi sunteţi bucătari desăvârşiţi, aţi putea încerca Turmenicul pentru diverse preparate 😀

 • Reply

  Teodora

  30/01/2017

  Deseori folosesc turmeric, mai ales ca am o slabiciune pentru bucataria arabeasca (e foarte popular si la ei condimentul). Ceea ce este foarte funny este ca dupa folosirea lui, toata bucataria e plina de pete galbene :)))

  • Reply

   Ioana Radu

   31/01/2017

   Stiu ca tu esti un bucatar de exceptie 😀 .

   • Reply

    Teodora

    31/01/2017

    Iti multumesc din suflet ca n-ai spus gospodina =)))) :*

    • Reply

     Ioana Radu

     31/01/2017

     Gospodinele sunt la alta categorie :))). Tu esti bucatar, clar.

Leave a Reply