Da Vinci’s Demons (serial)

Da Vinci's Demons ioanaradu dot comDe departe unul dintre cele mai bune seriale pe care le-am văzut până acum. “Da Vinci’s Demons” are ratingul de 8,2 (din 10) pe IMDb. Asta înseamnă destul de aproape de “The Big Bang Theory”.

“Da Vinci’s Demons” este un amalgam de ştiinţă şi istorie. La care se adaugă sexul frumos şi atenţia detaliilor pe care o întâlnim cel mai des la Sherlock Holmes. Personajul principal, Leonardo Da Vinci, este destul de controversat. Serialul ilustrează capacitatea minţii acestuia dar şi problemele pe care le atrage pentru faptul că este mai deştept decât ceilalţi într-o societate care urmăreşte să conducă un popor prost, neinformat sau doar speriat de chinurile la care poate fi supus dacă nu-şi slujeşte conducătorul.

O parte dintre problemele acelor vremuri s-au păstrat de-a lungul veacurilor. Asta face povestea cu atât mai interesantă. Deşi la vremea respectivă biserica era cea mai mare forţă… Prea multe nu s-au schimbat până în prezent.

Cea mai mare parte a acţiunii se petrece în Florenţa, în perioada tinereţii lui Leonardo Da Vinci, perioada Renascentistă. Într-o lume în care gândul şi credinţa sunt controlate, un om luptă pentru a obţine libertatea cunoaşterii. Povestea serialului dezvăluie şi portretul personajului torturat de darul de a fi un geniu.

De asemenea, în serial apare ca personaj şi Vlad Ţepeş, cu legenda sa de a-şi trage (la propriu) duşmanii în ţeapă. El este caracterizat drept un om de temut, prinţ al Transilvaniei şi Valahiei, un om în faţa căruia prea puţini aveau curajul de a se arăta. Am apreciat acest mic petic din istoria României ce apare în serialul tinereţii lui Leonardo Da Vinci (chiar dacă unele aspecte sunt eronate, Vlad Ţepeş fiind confundat iniţial cu Vlad Dracul etc.)… Alte elemente româneşti care apar în acelaşi episod sunt “ţuica” (denumită şi “băutura tradiţională a Valahiei”) şi “castelul Poenari”. Segmentul despre vechiul tărâm românesc nu durează doar câteva secunde ci se întinde pe mai mult de 10 minute. M-a surprins în mod special episodul 6 al primului sezon.

Primul sezon al acestui serial însumează 8 episoade iar cel de-al doilea doar 10. Al treilea sezon este programat pentru anul 2015.

Merită văzut! ;)

8 comments on “Da Vinci’s Demons (serial)”

 1. Ador serialul asta, este genial!

  Am facut si eu un top al serialelor ce merita urmarite, unde am incadrat si Da Vinci’s Demons. Poti arunca un ochi, daca vrei: http://janded.net/top-5-seriale-devazut/

  Da, da… si pe mine m-a dus cu gandul la Sherlock, pentru ca interpretarea personajelor pare asemanatoare. Se simte prezenta lui Goyer in producerea serialului, pentru ca are cam aceeasi atmosfera ca in trilogia Batman.

  Astept cu sufletul la gura sezonul 3, pentru ca ultimul sezon s-a terminat intr-un mod foarte neasteptat.

  1. Ioana Radu says:

   O sa arunc un ochi in topul serialelor. Multumesc pentru link :)

 2. pariusigur says:

  Am vazut primul episod si nu mi s-a parut extraordinar. Inca din primul episod mi-au prezentat spionii, cei care mergeau la 2 capete, etc. Nu mai era niciun secret, nicio surpriza.

  1. Ioana Radu says:

   Sunt o gramada de surprize. Apar pe parcurs. Cel mai mult imi place cand apare Vlad Tepes; e destul de bine lucrat personajul, complex.

   1. pariusigur says:

    Ok. Atunci merg pe mana ta si ii mai dau o sansa serialului.

    1. Ioana Radu says:

     :D …nimic nu se compară cu Game of Thrones. Ai văzut ce rating mare are pe imdb? 9,3!!!

     1. pariusigur says:

      Un serial care are rating mare si mi-a placut mult este Breaking Bad.

     2. Ioana Radu says:

      L-am vazut. E bun. Si Aaron Paul si serialul :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>