Adv. & Stuff

De ce să ai cărți de vizită și cum de acestea încă rezistă ca metodă de publicitate

By | 04.02.2018 | 9 Comments

Ca să răspund la prima parte din titlu, anume de ce este bine să ai cărți de vizită, aș putea înșirui și explica pe larg o grămadă de chestii. Însă sunt convinsă că mulți dintre voi știți deja teoria cărților de vizită, că sunt întotdeauna bune de avut la noi și de lăsat câte una prin diverse locuri & de înmânat personal oamenilor cu care intrăm în vorbă. Primele mele cărți de vizită au fost făcute chiar de mine, activitate pe care o practic și în prezent sub formă de hobby (nu realizez decât pentru prietene, la cerere, în cantități mici). Nu dispun de aparatura necesară pentru a face din asta o sursă de venit și nici nu mă văd făcând asta pe viitor, având în vedere că există multe firme care realizează cărți de vizită cât se poate de profi.

De exemplu i-am recomandat unei prietene, care are propria firmă, să opteze pentru cartidevizitaieftine.com, fiind o firmă românească ce se ocupă cu astfel de chestii la un nivel destul de bun. Eu, dacă aș avea de realizat și/sau de printat 200 de cărți de vizită sau 2.000 de cărți de vizită, la ei le-aș face. Nu e o alegere & recomandare pe care o fac bazându-mă pe prețurile pe care le practică, ci îmi place foarte mult că oferă calitate. Faptul că prețurile sunt și ele bune e doar o chestie bonus. M-am învățat de multă vreme să aleg calitatea înainte de orice altceva. De exemplu, dacă aș alege exclusiv în funcție de preț și mi-aș face undeva niște cărți de vizită care ar avea un template specific anului 2005 și ar mai fi și printul cu defecte… ăia ar fi niște bani aruncați pe geam. Nici eu nu aleg să sun pe cineva și să apelez la serviciile sau produsele pe care le oferă dacă are cartea de vizită de slabă calitate. Este genul de obicei după care putem judeca. Cine își dă silința să aleagă o firmă bună pentru realizarea cărților de vizită înseamnă că își dă silința și în ceea ce privește domeniul lui de activitate. Atât de simplu este. Cartea de vizită este primul lucru cu care potențialii clienți intră în contact, așa că am face bine să le oferim ceva de calitate, să fie niște cartonașe care să reflecte profesionalism.

carti de vizita ieftine si de calitate

În ceea ce privește partea a doua a titlului, anume cum de aceste obiecte încă rezistă ca metodă de publicitate, răspunsul este destul de simplu. Vorbim de obiecte mici pe care aparent le putem pierde printr-un buzunar la scurt timp după ce le primim, dar pe care le descoperim câteva săptămâni mai târziu în sertarul biroului și chiar se dovedesc a fi utile. Eu am primit foarte multe cărți de vizită de-a lungul timpului și le-am păstrat doar pe acelea care erau realizate bine. Îmi amintesc că una dintre ele o am de la un domn cu care am împărțit taxiul într-o zi ploioasă. Încă am cartea lui de vizită deși au trecut mai bine de 5 ani de atunci. E valabil și pentru mine, adică mulți oameni încă au cartea mea de vizită de la un job mai vechi de-al meu, astfel că primesc chiar și în prezent comunicate de presă și tot felul de invitații la evenimente care nu mai sunt de interes pentru actualul job.

Nu subestima puterea cărților de vizită și, mai ales, optează întotdeauna pentru calitate! Astea sunt două dintre sfaturile cele mai utile atunci când e vorba de această metodă prin care îți poți face afacerea cunoscută (sau mai cunoscută decât este deja).

Cheers!

9 Comments

 • Reply

  Diana

  04/02/2018

  Citind articole de acest fel, parca mi se dezvolta spiritul anteprenorial. E curios si interesant cum, de la niste simple carti de vizita, te duci cu gandul la o afacere, la dorinta de a avea un business al tau.
  Am aceeasi parere; cartea de vizita transmite si acum un aer profi si este primul lucru cu care potentialul client intra in contact.

 • Reply

  Dragomir Cristina

  04/02/2018

  Eu nu am inca o carte de vizita, dar ma gandisem la un moment dat sa imi fac. Pentru cei ca tine, care ies in lume, la evenimente, este esential sa aveti carti de vizita. Pentru mine, care sunt mai antisociala, nu prea stiu daca merita sa imi fac pentru ca nu le poti oferi in piata, nu? Trebuie sa te invartesti intr-un anumit mediu.

  • Reply

   Ioana Radu

   05/02/2018

   Si da… si nu. Nu e tot timpul nevoie sa fii in anumite cercuri de oameni. Eu am primit o carte de vizita chiar in taxi. Nu aratam prea prezentabil, insa ceva l-a determinat pe omul cu care imparteam cursa sa vada in mine un potential client si, uite, au trecut cativa ani de atunci si eu inca pastrez cartea lui de vizita pentru cand voi avea nevoie de serviciile pe care le ofera.

 • Reply

  Mihaela

  05/02/2018

  Si eu mi-am facut la un moment dat carti de vizita pentru blog fiindca mergeam pe la seminarii si vroiam sa le impart acolo, dar nu aveam destul tupeu asa ca s-a pus praful pe ele.

  • Reply

   Ioana Radu

   05/02/2018

   Ar trebui sa stergi praful de pe ele si sa le folosesti. O sa vezi ca apar rezultate. 😀

 • Reply

  Emma

  05/02/2018

  Acum vreo luna mi-am facut si eu,la insitentele managerei,pentru ca tot participam la conferinte si toate cele. Nu am oferit decat vreo 2-3 ,oamenilor care chiar mi-au placut. Da,cam putini oameni mi-au placut,dar avand in vedere ca pe ele e trecut numarul personal,nu-mi face placere sa ma sune necunoscuti ca si-au trantit inelul de balustrada,l-a ros cainele sau mai stiu eu ce si vor sa stie daca acopera garantia.:)))
  Carton negru cu print alb,glossy si un font elegant <3

  • Reply

   Ioana Radu

   09/02/2018

   Da, cunosc situația cu numărul de telefon personal. E bine că măcar pe cărțile de vizită vechi aveam numărul de telefon de serviciu :D. Era genul de job pentru care primeam apeluri și noaptea. Acum, în schimb, e ok că mi-am trecut numărul personal pe cărțile de vizită (situația permite, fără probleme).

 • Reply

  Denisa

  07/02/2018

  Si eu ma gandeam ca in viitorul apropiat sa imi fac carti de vizita. Deci salvez linkul si cercetez piata 🙂
  Ai mare dreptate cu faptul ca inca se practica. Saptamanile trecute am fost la un seminar pentru antreprenori, iar in mailul primit inainte de conferinta ne amintea sa avem carti de vizita la noi. Si pe durata conferintei s-a discutat despre importanta lor.

  • Reply

   Ioana Radu

   16/02/2018

   Da, uite că de asta am uitat să menționez în articol :D. De obicei la evenimente și conferințe ne sunt cerute cărțile de vizită.

Leave a Reply