Review produse & servicii, Women's World

De ce continui să cumpăr emulsia hidroprotectoare cu SPF 30 de la Nomasvello

By | 06.02.2019 | 3 Comments

Sunt 3 chestii pe care îmi doresc să le menționez înainte de a începe să scriu despre produs în sine, adică despre emulsia hidroprotectoare cu SPF 30 pentru față și corp pe care o cumpăr de atâta vreme.

1) Vremurile s-au schimbat
Dacă invocăm faptul că bunicii nu știau de SPF pe vremea lor și arată bine și o duc bine în prezent, ei bine asta nu înseamnă că greșim, dar nici că avem dreptate. Cum vine asta? Raportându-ne la vremurile pe care le-au trăit, când poluarea era la un nivel foarte mic și nici razele ultraviolete nu erau cine știe ce, că stratul de ozon era încă presărat cu panseluțe imaginare și fără destabilizări din cauza poluării excesive, ei bine, da, o duceau bine. Vremurile, însă, s-au schimbat. Și e timpul să acceptăm asta, să trecem de etapa de negare, să admitem că vremurile chiar s-au schimbat și avem nevoie de obiceiuri noi. Și unul dintre aceste obiceiuri e să ne împrietenim cu produsele cu factor de protecție solară.

De ce continui să cumpăr emulsia hidroprotectoare cu SPF 30 de la Nomasvello

2) Produsele cu SPF trebuie folosite tot anul
Contrar a ceea ce credeam și eu până de curând, produsele cu SPF trebuie folosite pe tot parcursul anului. Da, până de curând și eu le foloseam doar vara, exclusiv când mergeam la mare sau la piscină și stăteam la soare să mă bronzez. Și, sincer, le foloseam mai mult pentru că nu-mi doream să mă înroșesc și să mă usture pielea, nu din considerente de sănătate. Îmi repetam în gând ideea că o să fiu mereu tânără și frumoasă. Heh, ce iluzii. Recent am intrat într-un grup de facebook unde se discută foarte mult despre îngrijirea tenului și am început să îmi ridic anumite semne de întrebare văzând că multe persoane au în rutina zilnică de îngrijire un produs cu SPF. Așa am ajuns să-mi folosesc emulsia hidroprotectoare cu SPF 30 și pe față, nu doar pe corp atunci când merg la plajă. Așadar acum l-am transformat dintr-un produs sezonier într-unul de zi cu zi. Și e și ok la preț pentru un produs dermatocosmetic, adică tubul de 50ml costă 50 de lei.

3) Măcar de razele ultraviolete să ne protejăm
Dacă de multe alte lucruri nu ne putem feri în viață, măcar cu razele ultraviolete e ușor. Alegem un produs cu factor de protecție solară peste 25, îl aplicăm des și cam asta e toată ingineria. Dacă ar exista produse care să ne ferească de oamenii răi/toxici așa cum există pentru a ne feri de razele nocive, hey, ce bine ar fi. Însă, deocamdată, doar de raze ne putem proteja.

Astea sunt cele 3 chestii pe care voiam să le punctez înainte de a scrie efectiv despre produsul pe care am ajuns să-l folosesc zilnic.

emulsia hidroprotectoare cu SPF 30 de la Nomasvello

emulsia hidroprotectoare cu SPF 30 si aloe vera pentru fata si corp

Am făcut cunoștință cu emulsia hidroprotectoare cu SPF 30 de la Nomasvello în urmă cu doi ani, când am mers prima oară la o ședință de epilare definitivă. O folosise specialistul IPL pe pielea mea după ședința de epilat, mie mi-a plăcut și am întrebat dacă au produsul și la vânzare. Da, îl aveau încă de pe atunci și era în 3 variante de tub: mic, mediu și mare. Mi-am luat tubul mic (de fiecare dată, pentru că mi se pare mai ușor de ținut în portfard).

Da, la început foloseam emulsia doar pe corp, deși ea este un produs pentru față și corp. Însă de curând am început să o folosesc și pe ten tocmai pentru că am început să înțeleg importanța produselor cu SPF pentru ten. Chiar și medicii dermatologi recomandă folosirea cremelor cu protecție UVA și UVB pe tot parcursul anului. Unele dintre ele sunt mai slabe în sezonul rece, însă celelalte trec fără rușine de nori și n-au nicio treabă cu temperatura, ajungând treptat să ne îmbătrânească tenul și să ne facă să ne confruntăm și cu anumite probleme la nivelul lui (printre care și petele).

Principala mea nedumerire atunci când am vrut să încep să folosesc emulsia hidroprotectoare cu SPF 30 și pe față… a fost legată de faptul că nu știam dacă emulsia în sine trebuie să înlocuiască crema de față sau dacă trebuie să aplic ambele produse. Mărturisesc lucrurile astea pentru că printre voi poate sunt persoane la fel de nedumerite ca mine. Ei bine, în fiecare dimineață trebuie să folosim o cremă hidratantă de față, iar apoi o cremă cu SPF (caz în care eu am ales emulsia de la Nomasvello). După aceste două creme putem aplica machiajul de zi cu zi. Dacă însă nu obișnuim să ne machiem, dermatologii recomandă să reaplicăm produsul cu factor de protecție solară de mai multe ori pe zi.

emulsia hidroprotectoare cu SPF 30 pentru fata si corp

emulsia hidroprotectoare cu SPF 30 pentru fata si corp

Dintre atâtea creme cu SPF, de ce am ales-o pentru față tocmai pe cea de la Nomasvello? E o întrebare firească. Am ales-o din două motive: pentru că am mai avut-o înainte și știam că îmi place textura ei (chiar dacă înainte o foloseam doar pe corp, am putut să-mi fac o părere despre ea ca produs) și pentru că am căutat pe net alte dermatocosmetice cu SPF și majoritatea erau mai scumpe. Dacă era vorba de o cremă antirid sau un ser pentru față, da, aș fi dat mai mult, însă e vorba de o cremă cu SPF, unde nu e cazul să mă arunc la produse foarte scumpe. Totodată are și ingrediente ok, printre care aloe vera, ulei de măceșe și alantoină – acestea trei fiind cunoscute pentru hrănirea, hidratarea și regenerarea pielii, cât și pentru reducerea cicatricilor. Mai multe detalii despre ea găsiți aici.

Recent mi-am luat un nou tub de emulsie, cât și alte 4 produse Nomasvello (dintre care două au fost plătite de prietenul meu, că oricum nu știa ce să-mi ia de ziua mea, care e luna asta). 😀

Sper că materialul meu v-a fost util. Așa cum m-au corupt alte persoane să fiu mai atentă în privința razelor UVA și UVB în ce privește îngrijirea tenului… sper că am reușit și eu să dau mai departe grija aceasta și să acordați și voi atenție acestui subiect. Nici la mine n-a funcționat din prima, e drept, a fost nevoie să citesc în mai multe locuri, dar până la urmă am făcut pasul și mă bucur de schimbarea asta în rutina zilnică de îngrijire a tenului.

Lots of hugs!

3 Comments

 • Reply

  Bratu Gabriela

  08/02/2019

  mie mi se pare super misto emulsia asta. am avut-o acum ceva timp si ne-am inteles extrem de bine! nu am mai luat-o in calcul pentru ca deja am multe produse si mi se rupe sufletul cand trebuie sa le arunc pentru ca au expirat, asa ca mai astept. cand le termin, ma gandesc serios la o reachizitie!

  • Reply

   Ioana Radu

   27/02/2019

   Da, stiu exact ce zici. Eu am multe geluri de dus si lotiuni de corp si mi-am propus ca anul acesta sa nu mai cumpar altele pana nu le termin pe astea pe care le am.

 • Reply

  Valeria Chertes

  17/02/2019

  Mulțumim pentru recomandare.

Leave a Reply