Dronele, în general vorbind, au cucerit destul de mult teren, iar aici nu mă refer doar la pasionaţii de gadget-uri care sunt dornici să testeze noi produse apărute pe piaţă, ci şi la cei care se folosesc de acestea fie în scop de serviciu, fie pentru siguranţă. În scop de serviciu dronele sunt folosite adesea de bloggeri & vloggeri, realizatori de emisiuni TV, cascadori, oameni din industria cinematografică şi aşa mai departe. Pe de altă parte există şi segmentul de siguranţă în ceea ce priveşte scopul utilizării dronelor, anume folosirea lor pe aeroporturi, la graniţe şi în multe alte spaţii cu trafic intens. Cu scopul de a crea soluţii de top în acest domeniu, Teamnet International a avut un proiect curajos în cadrul companiei, proiect ce a fost recent aprobat. Acest proiect vizează realizarea de drone blindate pregătite pentru aplicaţii militare, aşa cum relatează inclusiv cei de la RomâniaTV.
De ce drone militare blindate?
În primul rând s-a dorit realizarea unor drone blindate care să aibă totodată caracteristici foarte bune. Deci nu a fost vizată doar caracteristica dronei referitoare la blindaj, ci şi restul detaliilor tehnologice ce alcătuiesc acest gadget. Va fi o variantă rapidă, de cursă lungă şi totodată de încredere că va ajunge înapoi în stare perfectă. Aceste drone militare Teamnet vor putea fi folosite atât de guvern cât şi de companiile private. Practic acesta a fost cel de-al doilea scop al realizării acestui tip de produs, posibilitatea de a fi utilizat de profesionişti, dar şi de companiile private care pun preţ pe calitatea gadget-urilor cu care lucrează.
Unde vor putea fi folosite dronele militare blindate?
În ceea ce priveşte instituţiile statului, dronele militare blindate vor putea fi folosite atât în scop militar, ca o versiune de top a oricăror altor produse de tip UAV (Unmanned Air Vehicle), cât şi de ofiţerii din cadrul poliţiei de frontieră şi responsabilii cu întocmirea unui raport de la faţa locului din cadrul echipelor pentru situaţii de urgenţă (de exemplu incendiile sau inundaţiile putând fi verificate la scară largă într-un timp foarte scurt cu o dronă militară, pregătită să facă faţă oricăror situaţii). Pe de altă parte, dronele militare Teamnet vor putea fi folosite şi de oameni din afara instituţiilor statului, ca de exemplu agricultori (dacă vor să verifice pe timp de furtună pagubele în timp real sau dacă vor să le folosească în orice alt scop în ceea ce priveşte afacerea pe care o derulează), inginerii autostrăzilor (atunci când au nevoie rapid de statistică de la faţa locului, dronele militare fiind pregătite atât din punct de vedere al vitezei cât şi din cel al distanţei ce poate fi parcursă), oameni de afaceri din sectoarele energie electrică şi gaz, dar şi oameni din domenii precum PR – în cazul evenimentelor ce se desfăşoară pe distanţă mai mare (cum este şi cazul paradelor).
Cred că decizia celor de la Teamnet International, aceea de a realiza drone militare blindate, este una destul de profitabilă. Nu oricine are curajul să facă primul pas în realizarea unor produse de top la un nivel atât de complex.
avem si noi o drona, dar e ceva la nivel mega-simplu, a fost mai mult o toana a lui Mr., ca n-avea ce face…
E buna si aia decat deloc, ca in cazul meu. Chiar ieri ma uitam pe youtube la o vloggerita care tocmai isi cumparase drona. Imaginile erau de necomparat fata de chestiile pe care ma chinui eu sa le filmez cu telefonul (in rarele perioade in care postez ceva pe youtube).
La mare moda dronele de orice fel. E bine sa ai una, chiar si ieftina. Bine, nu din aceea care functioneaza 2 ore. Dronele blindate le lasam celor care cu adevarat nevoie de ele si finante pentru ele. Sotul meu stiu ca si-ar dori o drona dotata cu videocamera, dar n-a fost asa cuminte ca sa i-o aduca mosul.
Opaa, uite ca aud si eu de cineva care n-a fost cuminte.
La tine sigur vine Mosul cu o gramada de chestii :*
Eu nu ma pricep deloc la drone, in schimb iubitul meu chiar isi doreste una. 🙂