Women's World

De ce să mergem la un atelier croitorie? Supereroii au nevoie de ținute pe măsură!

By | 04.06.2018 | 5 Comments

Fiecare dintre noi este erou în propria lui poveste. Dar, ceea ce știm deja, eroii se îmbracă pe măsură. Nu i se poate spune Cat Woman dacă nu e îmbrăcată într-o ținută all black care să-i pună formele în evidență, la fel cum Deadpool nu e el dacă nu are costumul roșu cu negru. Cam așa stă treaba și cu noi, trebuie să ne îmbrăcăm adecvat pentru rolul nostru în societate… sau pentru povestea noastră, cea în care noi suntem eroi. Super-contabile, super-mămici, super-redactori, super-asistente, super-inspectori, super-oameni. Dar super-oamenii, la fel ca supereroii, au nevoie de ținute pe măsură, iar astfel a apărut Belle Boutique, atelier croitorie din Târgoviște. Acolo ne putem realiza pe comandă haine care să ne pună cât mai bine în valoare și care, de ce nu, să fie unice. Câte dintre noi nu ne-am imaginat purtând sacouri care să vină ca turnate pe noi sau rochii la comandă care să semene cu ceva ce am văzut pe covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes sau decernarea Premiilor Oscar?

Vestimentația personalizată este un semn că vrem să depășim anumite bariere. Personal, mai toate rochiile pe care mi le-am cumpărat le-am văzut deja și la prietene sau cunoștințe de-ale mele. Nu spun că este un lucru rău să ne îmbrăcăm la fel, ba chiar apreciez că avem gusturi la fel de bune 😀 , însă la un anumit punct începe să se simtă precum o uniformă faptul că îmbrățișăm cu aceeași pasiune anumite piese vestimentare. Niște rochii la comandă ne-ar scoate din situația aceasta, la fel cum simt din ce în ce mai acut că e timpul să merg la un atelier croitorie pentru a-mi face niște sacouri cu alte print-uri față de cele pe care le tot văd prin magazine în perioada aceasta. De exemple mall-urile s-au umplut de sacouri și pantaloni în carouri gri. Ori de câte ori întorc capul văd pe cineva purtând o astfel de pereche de pantaloni. Aș vrea să văd și altceva. Altă geometrie a carourilor, alte nuanțe și alte detalii decât liniile verticale aplicate pe lateral. Și uite așa pașii mă vor purta către Belle Boutique, atelier croitorie care se află chiar în micro 3, cartier al Târgoviștei în care am copilărit.

Nu sunt o fashionistă, dar lucrând într-un mediu creativ am învățat că este esențial să ne diferențiem, iar imaginea cu toții știm că este prima care vinde. În plus, nu e vorba de vreun efort pe care îl facem, ci o dorință de a ieși din anonimat, de a depăși anumite bariere și de a ne arăta lumii așa cum suntem ca oameni. Dacă simt că sufletul meu e plin de culoare, îmi aleg un material cu print exotic și merg la atelier croitorie pentru a-mi face o pereche de pantaloni eleganți din el. Găsesc un material turcoaz cu defecte de culoare pe el? De ce să nu iau fix bucata respectivă și să-mi fac un sacou pe comandă? În privința ținutelor de ocazie, dacă vrem ceva făcut exact pentru formele noastre, un atelier croitorie pentru rochii la comandă e chiar ideal. Prietena mea alege varianta asta deja de câțiva ani, astfel că a și uitat când și-a luat ultima oară o rochie dintr-un magazin. Are dreptate când îmi spune că rochiile făcute în funcție de dimensiunile ei exacte nu se compară cu ceva luat de undeva de pe umeraș. Mă corupe să-i calc pe urme și nu-mi pare rău deloc. O să-mi fac drum pe la Belle Boutique ♥.

Belle Boutique atelier croitorie Targoviste micro 3

5 Comments

 • Reply

  Bratu Gabriela

  05/06/2018

  intr-adevar,, stii ca ai ceva croit pentru tine, pe masura ta, dar diferenta la banuti e si ea notabila!

  • Reply

   Ioana Radu

   08/06/2018

   Eu de la o vreme am inceput sa optez numai pentru lucruri de calitate, chiar daca asta inseamna sa am mai putine. 😀

 • Reply

  Cristina Dragomir

  05/06/2018

  Lumea nu mai merge la croitorie ca pe vremuri si rau face. Ne luam haine de-a gata, din materiale proaste, scumpe, lucruri pe care le vedem la orice colt de strada, in loc sa ne cumparam material si sa mergem la un croitor priceput care sa ne faca o rochie, o bluza sau un pantalon de calitate si asupra caruia sa ne putem pune amprenta in modul dorit.

  • Reply

   Ioana Radu

   08/06/2018

   Mare dreptate ai. Tocmai de aceea am si ales ca in perioada aceasta sa atrag un pic atentia asupra atelierelor de croitorie.

 • Reply

  o femeie

  08/06/2018

  Si eu iau haine de-a gata dar le mai ajustez. Am devenit atelierul meu – nu imi permit unu dar pot sa incerc 😉

Leave a Reply