De ce sunt femeile pisici şi bărbaţii câini?

Eram acasă la o cunoştinţă când, dintr-una într-alta, a venit vorba de bărbaţi şi femei. Am despicat, pe scurt, motivele pentru care aceste două personaje sunt asemănate adesea cu două dintre cele mai cunoscute animale de companie.

Bărbatul e tranşant, asemeni unui câine. Te place sau nu te place. Dacă te place şi îi câştigi încrederea, te respectă la rândul său. Dacă nu te place, nu te place. Punct. Nu-ţi rămâne altceva de făcut decât să te conformezi cu ideea.

Femeia, pe de altă parte, este la fel de egoistă precum o pisică, plăcerea şi bunurile ei fiind mai presus de orice. Ar fi simplu dacă ar fi luat doar egoismul de la sora ei patrupedă. A “împrumutat” însă şi orgoliul, mândria şi nepăsarea. Dacă ştii să-i gâdili orgoliul, te primeşte lânga ea. Dar nu te bucura prea tare căci e prea mândră ca să pună pe cineva mai presus decât propria-i persoană.

În ciuda diferenţelor majore, câinele şi pisica se înţeleg destul de bine, în special în versiunea bipedă.

7 comments on “De ce sunt femeile pisici şi bărbaţii câini?”

 1. Smiley_tgv says:

  problema cats &dogs poate fi inteleasa si altfel:
  catelul (loial): This man is caring for me, feeding me, and sheltering me. He must be God.
  pisica (manipulativa): This man is caring for me, feeding me, and sheltering me. I must be God
  :))

 2. Vlad says:

  mie mi se pare ca femeia e mai predispusa la compromis si renunta mai usor la sine, chiar daca doar de suprafata.

 3. Andrei says:

  Ca o completare la raspunsul tau… Barbatii sunt in general mai nepasatori, mai miserupisti, nu sunt chiar caini. Dar e de ajuns sa ii calci o data pe coada si iti arata de ce sunt in stare. De la femei, in schimb, nu stii niciodata la ce sa te astepti, la fel ca in cazul pisicilor, si ajung sa isi arate coltii in cele mai neasteptate momente. Si mai e si vorba aia cu mata blanda zgarie rau. That’s true for human beings, too.

 4. florin says:

  Se spune ca o pisica isi uita repede stapanul,cainele nu face asa,:P

 5. Roxandrei says:

  Cainii sunt foarte loiali si chiar pot sa fie dresati sa nu manance decat din palma stapanului. Barbatii pe de alta parte…

 6. Inca de cand eram copil ma gandeam de ce se foloseste ca termen uzual la specia canina masculinul, iar la matze femininul. De ce trebuie sa fie caine vs pisica? De ce nu se poate caine vs motan, sau catea vs pisica, sau catea vs motan? De ce se spune imi plac cainii, desi sunt cateva catele? Sau imi plac pisicile, desi sunt motani?

 7. Gia says:

  poate chiar ne tragem din pisici :P ;))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>