Despre Bărbaţi Şi Hobby-urile Lor

De cele mai multe ori, ca să înţelegi un bărbat trebuie să îl studiezi, să observi cum reacţionează în diferite circumstanţe ca să poţi trage concluzia corectă. Până la urmă, în multe privinţe bărbaţii sunt diferiţi. Unii se raportează într-un fel la un eveniment, alţii în alt fel, unii pot rămâne indiferenţi la o situaţie anume, alţii pot fi foarte impresionaţi de aceeaşi situaţie şi tot aşa.

fifaCu toate astea, am observat că atunci când vine vorba de hobby-urile lor, de pasiuni şi de felul în care vor să îşi petreacă timpul liber, bărbaţii au gusturi comune. În primul şi în primul rând, modul perfect de a-ţi petrece timpul liber, cel puţin din punctul lor de vedere, este să te joci. Bineînţeles că nu o să iasă acum cu alţi bărbaţi să se joace de-a ascunselea prin faţa blocului, în schimb vor prefera calculatorul ca cel mai de încredere partener de joacă.

O prietenă îmi povestea că iubitul ei, cum găseşte puţin timp liber se bagă la Poker. E înnebunit după Texas Poker. Dacă nu ar avea alte obligaţii şi alte treburi ar sta în continuu pe PokerStars. A învăţat-o şi pe ea cum să joace şi care sunt regulile şi aşa mai departe. Mi-a zis că jocul e captivant, că te ţine în priză şi că e distractiv. Cu toate astea a zis ca mai mult de câteva partide de Poker pe săptămână nu joacă, iar alea mai mult în weekend. Ceea ce este cert e că prietenul ei a ajuns să fie aşa pasionat de Poker încât reuşeşte să aducă un câştig în plus, destul de substanţial, cam în fiecare săptămână. Acum, nu ştiu ce să zic, dacă iubitul, logodnicul sau soţul tău vrea să îşi petreacă timpul liber jucând Poker online şi mai face şi bani din treaba asta, atunci e perfect. El se distreză şi aduce şi bani în casă. Oricum, hobby-uri de genul ăsta ar trebui încurajate.

pokerstars1Din păcate nu toţi bărbaţii joacă Poker. Dar asta nu înseamnă că se despart de calculator. În niciun caz! În schimb joacă tot felul de jocuri, fie ele online sau nu. Nu aş avea nicio problemă cu modul ăsta de petrecere a timpului liber, însă atunci când urmăreşti un bărbat în toată firea, de peste 25 de ani, care joacă FIFA, sau un joc din ăsta cu fotbal, şi se enervează şi loveşte tastatura sau mouse-ul pentru că jucătorii lui au şutat prost sau că arbitru’ nu a dat fault, imaginea este de un comic nemaipomenit. Nu pot să înţeleagă că e vorba de un joc pe calculator care funţionează după un algoritm şi care este conceput în aşa fel încât aleatoriu jucătorii să şuteze prost iar arbitrul să greşească. Pentru că, să ne înţelegem, nici eu nu pot să pricep asta câteodată, atunci când trec orele ca nebunele şi nu te înţelegi cu mine :))

Oricum ar fi, este clar că în continuare bărbaţii vor opta pentru petrecerea timpului liber în faţa calculatorului, jucându-se singuri sau cu alţi amici de-ai lor. Bine că din când în când mai ies la o bere cu băieţii sau bine că unii joacă Poker pe net ca să mai aducă un ban în casă.

One comment on “Despre Bărbaţi Şi Hobby-urile Lor”

  1. Cristi says:

    Nu e vorba numai de barbati, fiecare individ este diferit, barbat sau femeie…fiecare reactioneaza diferit in anumite situatii…stereotipii vor exista mereu, eu consider ca ar trebui sa le inlaturati :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>