Review produse & servicii, Women's World

Despre Bioderma Pigmentbio și rutina de îngrijire a tenului

By | 15.12.2019 | 2 Comments

Înainte de a ajunge să vă arăt 4 produse Bioderma Pigmentbio aș vrea să vă spun câteva lucruri despre drumul meu relativ recent pe partea de îngrijire a tenului.

În urmă cu doi ani, cam tot prin perioada asta a anului, când obișnuiesc să-mi scriu rezoluțiile pentru noul an, mi-am propus pentru prima oară să-mi alcătuiesc o rutină de îngrijire a tenului și implicit să o respect. Să spun adio dimineților leneșe în care spălam tenul doar cu apă și să folosesc un gel de curățare astfel încât să spăl tenul cât mai bine de excesul de sebum și de impurități. Să spun adio totodată zilelor nebune în care săream peste aplicarea cremei hidratante de față. Vreo jumătate de an mai târziu planul meu de îngrijire, deși simplu, șchiopăta. Încă aveam zile în care nu mă țineam de el, că alte lucruri păreau să fie mai importante decât o zi, două, 30… în care nu aplicam crema hidratantă de față.

Treptat am observat că persoanele care au o rutină strictă de îngrijire au un ten mai frumos decât al meu. Astfel, în urmă cu un an, mi-am făcut din nou același plan. De data asta m-am ținut de el și-s tare mândră de mine. În fiecare dimineață am spălat tenul cu un gel de curățare și am aplicat cremă hidratantă, ulterior introducând în rutina de îngrijire și crema cu SPF. În fiecare seară, de asemenea, am urmat pașii aceștia: demachiere, spălarea tenului cu gel de curățare, aplicare cremă hidratantă pentru noapte. Plus aplicarea de două ori pe săptămână a unei măști faciale.

Următorul pas pentru o îngrijire și mai atentă este să introduc unul sau două serumuri, pe bază de vitamine sau acizi (AHA, BHA). Ei bine, decizia aceasta e marcată de produsele Bioderma Pigmentbio.

Cele 4 produse pe care vi le arăt astăzi am avut ocazia să le descopăr de curând și cred că sunt foarte bune pentru mine (și nu numai) din mai multe motive, pe care le voi nota mai jos, la fiecare produs în parte. Ele formează, în fond, o rutină completă de îngrijire a tenului, dar pot fi folosite și separat.

Bioderma Pigmentbio

1. Pigmentbio spumă de curățare cu efect de exfoliere

Este un produs de curățare a tenului cu mici particule abrazive care ajută la îndepărtarea impurităților de pe ten în mod blând. Totodată oferă luminozitate și reduce petele pigmentare, prevenind și apariția lor. Conține AHA, iar complexul brevetat de ingrediente active acționează împotriva mecanismelor biologice care determină pigmentarea pielii. Produsul are toleranță foarte bună.

Dacă vă confruntați deja cu pete pe suprafața tenului, trebuie să știți că întreaga gamă Bioderma Pigmentbio a fost concepută nu doar pentru prevenirea unor astfel de probleme, ci și pentru ameliorarea lor în cazul persoanelor care le au deja. Petele apar de regulă din cauza razelor UVA și UVB (mai ales la persoanele care nu folosesc cremă cu SPF zilnic), dar pot apărea și în timpul unei sarcini de exemplu.

Personal îmi place acest produs de curățare a tenului la fel de mult precum gelul meu favorit – Bioderma Sebium. Consider că e un produs bun pentru mine datorită texturii abrazive blânde, reușind să curețe bine sebumul și totodată să nu agreseze pielea.

Bioderma Pigmentbio spumă de curățare cu efect de exfoliere

2. Pigmentbio cremă de zi SPF 50+

Dacă la începutul formării rutinei mele de îngrijire a tenului aplicam zilnic o cremă cu SPF 30, am ajuns apoi să avansez la cea cu factor înalt, adică SPF 50. Avantajul cremei Bioderma Pigmentbio cu factor mare de protecție împotriva razelor UVA și UVB constă, din punctul meu de vedere, în faptul că este ușor de aplicat și se absoarbe repede în piele, comparativ cu alte produse cu factor mare de protecție, care par să îngreuneze tenul.

Conform informațiilor de pe ambalaj, imperfecțiunile și petele brune de pe piele reflectă stilul nostru de viață: poluare, expunere excesivă la soare, vârstă, sarcină, iritații ale pielii etc. Acestea sunt cauzate de producția excesivă de melanină care nu este distribuită uniform pe suprafața pielii. Crema de zi Pigmentbio cu SPF 50+ ajută la reducerea producției de melanină și la stimularea reînnoirii celulelor pentru un efect de corecție și redare a strălucirii. Filtrele anti UVA și UVB, cât și vitaminele antioxidante C și E acționează în sinergie pentru a stimula acțiunea de iluminare și pentru a proteja pielea de semnele vizibile de îmbătrânire prematură. Vitamina PP asigură hidratarea pe termen lung.

Bioderma Pigmentbio cremă de zi SPF 50+

3. Pigmentbio ser concentrat cu vitamina C

Iată serul pe care abia așteptam să-l introduc în rutina mea de îngrijire a tenului 😀 . Nu-l aveam pe acesta pe wishlist în mod special, pentru că e prea nou ca să fi știut de el până acum, însă mă bucur că l-am descoperit și mă mulțumește din toate punctele de vedere, motiv pentru care îl recomand cu drag.

Îl folosesc conform informațiilor de pe ambalaj, adică 5 picături seara. Înainte de aplicare curăț bine tenul cu gel de curățare și îl șterg cu prosopul. Aplic serul. Apoi aplic cremă hidratantă de noapte (conform rutinei pe care mi-am format-o, însă pe ambalajul serului scrie că nu e obligatoriu să hidratăm după aplicarea lui, ci doar opțional).

O chestie de notat aici este să citiți bine pe ambalaj înainte de prima utilizare, pentru că eu n-am făcut-o și o să vă spun de ce e atât de important :D. În capacul cu care vine tubul de ser se află vitamina C sub formă de pudră. Trebuie apăsat foarte bine capacul astfel încât pudra să cadă în ser. Apoi desfacem capacul și ne asigurăm că toată pudra a fost eliberată, după care atașăm recipientului pompița pentru dozare, strângem bine și agităm pentru omogenizare.

Acest ser concentrat cu vitamina C este inspirat de tratamentele de ultimă generație folosite de dermatologi. Are efect de peeling care ajută la reducerea petelor brune și la redarea strălucirii naturale a pielii fără să atace pielea. Pigmentbio ser concentrat conține ingrediente active în concentrații mari: AHA și BHA în combinație cu vitamina C pură, care rămâne proaspătă și stabilă datorită recipientului de protecție. Formula este lejeră și fluidă. Acest ser tratament se recomandă a fi utilizat minim o lună și maxim trei luni.

Bioderma Pigmentbio ser concentrat cu vitamina C

4. Pigmentbio cremă regeneratoare de noapte

Ca să închei lista celor 4 produse ca la carte, acesta este practic ultimul de aplicat seara pe ten, în cadrul rutinei de îngrijire. Ceea ce-mi place cel mai mult la acest produs este consistența lejeră, tip gel hidratant.

Pigmentbio cremă regeneratoare de noapte redă strălucirea naturală a pielii. De asemenea, conține o substanță activă care stimulează producția de colagen pentru o piele netedă. Are textură apoasă, lejeră și ușor răcoritoare.

Bioderma Pigmentbio cremă regeneratoare de noapte

***

Ne dorim să avem mereu pielea sănătoasă, cu aspect uniform, motiv pentru care o îngrijim corespunzător și asta se vede. O spun din proprie experiență, pentru că de când respect rutina zilnică de îngrijire pe care mi-am propus-o, tenul meu arată mai bine. Vă încurajez și pe voi să acordați mai multă atenție tenului, iar în timp aceste mici eforturi își vor spune cuvântul.

Cheers!

2 Comments

 • Reply

  Florentina

  05/05/2020

  Buna, mi-am cumparat si eu serul cu vitamina C, dar nu am citit cu atentie instructiunile legate de ambalaj si am aruncat capacul in care se afla pulberea de vitamina C. Mai pot folosi serul fara ea sau este total ineficient?

  • Reply

   Ioana Radu

   09/05/2020

   Bună, Florentina. Contactează-i pe cei de la Bioderma pe facebook sau pe instagram. De fel știu că răspund mesajelor clienților 🌸💙.

Leave a Reply