Review produse & servicii

Despre experiența cu espressorul De’Longhi PrimaDonna Elite

By | 30.11.2018 | 3 Comments

Am făcut atâtea cafele și alte preparate pe bază de cafea la el, plus că am vorbit, am făcut fotografii și am scris atât de multe despre De’Longhi PrimaDonna Elite încât nu mai am mult și o să încep să-l și visez. Am prins drag de el, iar asta sigur s-a văzut. Însă am fost cenușăreasă doar pentru 7 zile…

Am intrat în posesia espressorului profesional cred că din noroc. De vreo doi ani aveam cont pe BUZZ Store, o platformă cu campanii de testare produse, timp în care am aplicat pentru mai multe testări însă n-am avut norocul să fiu selectată decât o singură dată. Când a apărut campania De’Longhi m-am înscris de drag și speram din suflet să fiu selectată. Trecuseră deja vreo două luni și nu aveam nicio veste, așa că-mi losesem gândul de la espressor. Și, ca-n poveștile cu prințese, într-o zi a sunat telefonul și mi s-a spus că am fost selectată.

Am țopăit de bucurie imediat după terminarea apelului, însă după ce a sosit coletul am început să intru puțin în panică. Aveam la dispoziție doar 7 zile să testez aparatul, să îmi fac o părere clară despre el, să prepar mai multe chestii la el ca să văd exact ce și cum se întâmplă, dar mai ales să gust din toate. De ce? Pentru că la finalul celor 7 zile mă aștepta un raport de testare pe care trebuia să-l completez sincer cu păreri din perioada testării. Astfel de campanii ajută brand-urile să știe ce apreciază oamenii cel mai mult la produsele lor, astfel încât să-și concentreze resursele cât mai mult pe acele detalii pentru a oferi clienților experiențe cât mai bune. Totodată, în raport există și un câmp special cu îmbunătățiri pe care noi le vedem, dacă e cazul. Cu espressorul ăsta chiar nu e cazul.

espressor profesional De'Longhi PrimaDonna Elite si cafea boabe premium Bourbon Rosado BlackCoffee Targoviste

Ioana Radu espressor profesional De'Longhi PrimaDonna Elite si cafea boabe premium Bourbon Rosado BlackCoffee Targoviste

Timp de 5 zile am avut espressorul De’Longhi PrimaDonna Elite la mine acasă. Erau câteva lucruri pe care nu știam cum să le fac, că doar sunt româncă și nu citesc manualul de utilizare (noi, românii, ne-am născut învățați, păi nu? 😀 ), dar le-am dat imediat de cap. Știți cum e aparatul acesta? Atât de ușor de folosit încât poate prepara chestii complicate la el chiar și o persoană neîndemânatică. După ce este băgat în priză și apăsăm pe butonul ON/OFF, apare scris pe ecran tot ce trebuie. Scrie că se încălzește partea de jos a aparatului, apoi ne atenționează să punem apă în rezervor sau s-o schimbăm pe cea care e deja (apare și un desen care arată cum să scoatem rezervorul, deci e pe înțelesul tuturor), apoi își clătește singur canalele de apă și de abur (chiar dacă le curăță și atunci când îl oprim). Totul e bine pus la punct. Când își termină siesta, care durează foarte puțin, e pregătit să ne ofere orice ne dorim (pe bază de cafeași nu numai) 😀 .

cafea cu frisca

Meniul este sub formă de touch screen. Are în partea stângă 4 preparate formate din cafea și lapte, iar în partea dreaptă 4 preparate doar pe bază de cafea. În mijloc este un meniu complex unde pot fi personalizate băuturi pe bază de cafea, iar dacă vrem ca aparatul să rețină o anumită combinație avem posibilitatea de a o salva cu numele nostru în meniu. De fapt putem salva 7 rețete personalizate!

De’Longhi PrimaDonna Elite este atât de ușor de folosit încât singurul lucru pe care-l avem de făcut este să apăsăm pe tipul dorit de cafea din meniul cu touch, iar aparatul se ocupă de absolut tot. Cafeaua e delicioasă, spuma de lapte de la cappuccino și de la latte e extrem de cremoasă (există chiar 3 niveluri diferite de spumă dintre care ne putem alege din meniu), iar orice preparat am ales a fost gata destul de repede. Practic calitatea e bifată, atât pe partea de gust, cât și pe segmente mai tehnice, precum rapiditatea preparării și ușurința în utilizare.

espressor De'Longhi PrimaDonna Elite

espressor De'Longhi PrimaDonna Elite

espressor De'Longhi PrimaDonna Elite

espressor De'Longhi PrimaDonna Elite

espressor De'Longhi PrimaDonna Elite

Aici preparasem o cafea simplă, ca să pot verifica diferența de gust față de zilele în care o fac la ibric. Diferența e atât de notabilă încât mama, care a folosit și ea aparatul în fiecare dimineață, mi-a zis în timp ce mă ajuta să-l bag înapoi în cutie: “Mi-e că n-o să-mi mai placă gustul cafelei la ibric acum”. Espressorul reușește să îi dea cafelei o aromă mult mai intensă, iar ca bonus se formează și o cremă frumoasă deasupra.

De’Longhi PrimaDonna Elite are muuuuulte aspecte care ar trebui menționate. Este un espressor complet automat, funcționează atât cu cafea măcinată cât și cu cafea boabe (are râșniță încorporată, undeva în sufletul lui), dispune de detartrare, curățare și program de clătire. Are și un filtru în containerul cu apă care, dacă trec câteva ore de când e apa în aparat, trimite un mesaj către display și atenționează să punem apă proaspătă. Dispune și de funcție de economisire a energiei și intră singur în stand-by dacă nu e folosit sau dacă plecăm de acasă și uităm să-l închidem. Și, să nu uit, are și bluetooth ♥. Putem controla espressorul dintr-o aplicație specială a celor de la De’Longhi.

cappuccino De'Longhi PrimaDonna Elite bluetooth

Pare că laud mult espressorul acesta, nu-i așa? Ei bine, atât de mult mi-a plăcut încât am pus la cale un mic eveniment la o locație de pe centrul vechi din Târgoviște. Am vorbit cu o prietenă care are o agenție de turism (Evim Travel) și am invitat prietenii de pe facebook să vină să se bucure și ei de experiența cu espressorul De’Longhi PrimaDonna Elite. Adică, na, dacă tot trebuia să-l testez vreme de 7 zile, măcar să ne bucurăm mai mulți de testare. Am zis, glumind, că simt și oamenii cu ocazia asta că nu mă au degeaba în lista lor de facebook ^_^.

Cumpărasem o pungă de cafea boabe special pentru eveniment, cât și cutii de lapte, pliculețe de zahăr, sirop de caramel și chiar și cafea decofeinizată (ca să fiu pregătită pentru orice își doresc oamenii din lista mea 😀 ). Am avut norocul că patronul unei cafenele selecte din Târgoviște a văzut postarea mea și s-a oferit să dea el o pungă de cafea boabe de calitate (Bourbon Rosado, de pe tărâmuri columbiene), ca să se potrivească alături de espressorul premium. Cei cărora le-a plăcut cafeaua au știut că o pot cumpăra oricând de la Black Coffee din Târgoviște, iar cei care au pus ochii pe espressor sigur s-au uitat pe net la mai multe modele de la De’Longhi.

Aș putea să scriu până mâine despre espressorul De’Longhi PrimaDonna Elite, cam atât de mult m-a surprins experiența asta. Și mă bucur din suflet că am pus la cale și micul eveniment, împărțind cu alți oameni bucuria mea. Cred că ar trebui să fac asta mai des, să îmapart cu mai mulți oameni lucrurile/experiențele frumoase. Cred că ar fi fost păcat de espressor dacă-l țineam doar la mine acasă și-l foloseam doar eu. Dacă… dacă De’Longhi PrimaDonna Elite ar avea suflet, cred că s-ar fi dat tare rotund în sinea lui văzând câți oameni au venit pentru el la event.

Încă una și mă duc. O singură chestie…

De'Longhi PrimaDonna Elite & cafea boabe premium Bourbon Rosado BlackCoffee Targoviste

De'Longhi PrimaDonna Elite & cafea boabe premium Bourbon Rosado BlackCoffee Targoviste

Reglarea nivelului de măcinare (în cazul cafelei de tip boabe) se face prin trepte de la 1 la 7, deci râșnița încorporată în aparat nu e orice râșniță. Reglarea nivelului de măcinare ajută la obținerea unei cafele mai mult sau mai puțin cremoase, în funcție de preferințe. Practic, nivelul 1 oferă o măcinare mai intensă, cu timp de preparare mai mare, iar cafeaua cu suprafața mai cremoasă; pe când nivelul 7 are toate aceste caracteristici la polul opus, adică boabele sunt măcinate mai rapid și cafeaua este mai puțin cremoasă. Pentru cele mai multe preparate eu am setat măcinarea la treapta medie și totul a mers ca pe roate 😀 .

Cam asta a fost. Închei cu informația că De’Longhi este lider mondial în espressoare, lider în funcție de valoarea totală a vânzărilor pe anul 2017 în 47 de țări, studiu efectuat de Institutul Independent de Cercetare.

V-aș da o cafea acum, pe final, dar espressorul a plecat de la mine, se îndeaptă acum spre alte persoane care participă la campania de testare. Cu siguranță #buzzDeLonghi e o campanie pe cinste!

Rămâi cu bine, PrimaDonna Elite!

3 Comments

 • Reply

  Cristina Dragomir

  01/12/2018

  sa stii ca am admirat pozele tale de pe Insta cu domnul espressor si cu bauturile pe care ti le-a preparat si pot sa zi ca mi-as dori si eu unul acasa, chiar daca stii ca nu sunt dependenta de cafea. Minunea asta Delonghi face mai mult decat cafea, face atmosfera, fara chestii delicioase intr- ceasca, adica e comoara la casa omului, mai ales daca esti si primitor de oaspeti. Daca l-as avea, sa stii ca si eu m-as lauda cu el.

  • Reply

   Ioana Radu

   01/12/2018

   Mulțumesc mult, Cristina! Mă bucur să aud că ți-au plăcut pozele de pe Insta ♥ ^_^.

 • Reply

  Bratu Gabriela

  05/12/2018

  mie imi pare tare rau ca nu am fost si eu prin zona cand ai facut eventul. pe bune, mi-ai facut o pofta… cafeaua e dependenta mea, o iubesc si nu as da-o pe nimic, sa zic asa. asta e un aparat pe care mi l-as dori cu viata mea!

Leave a Reply